Red pushes your boundaries...

 

Geïnteresseerd?


Maak vrijblijvend kennis met de voordelen van Tempo-Team.

 
  • Tempo-Team Uitzenden

  • Tempo-Team Professionals

  • Tempo-Team Inhouse Services

  • Tempo-Team Employability

  • Tempo-Team Payrolling

  • Tempo-Team Outsourcing

 
 Terug

 

Gemeente Den Haag start samenwerking met Tempo-Team

Kees Stroomer en Henk Kool

Vanuit de bijstand mensen naar werk begeleiden

De gemeente Den Haag en Tempo-Team gaan intensief samenwerken om meer Haagse bijstandsgerechtigden aan het werk te krijgen. Daartoe is vandaag, 20 februari 2012, een publiek-private overeenkomst voor vijf jaar ondertekend. Bij wijze van proef heeft Tempo-Team al honderd Haagse werklozen vanuit de bijstand aan werk geholpen. Het is voor het eerst dat op een dergelijk grote schaal een publiek-private samenwerking plaatsvindt in de sociale sector.

 
 

De samenwerking omvat verschillende elementen, zoals een gemeenschappelijk bemiddelingsteam, koppeling van bestanden, intensieve begeleiding, inzet van cursussen en duidelijke afspraken over de voortgang. Daarnaast worden er ook mogelijkheden voor tijdelijke banen gecreëerd, zodat werkzoekenden ervaring kunnen opdoen. Want juist door het gebrek aan werkroutine is het vaak lastig om een eerste opstap naar de arbeidsmarkt te vinden.

Wethouder Sociale en Economische Zaken Henk Kool: “Onze handtekening onder deze plannen is een belangrijke mijlpaal. Ik geloof sterk in de samenwerking met de juiste marktpartijen. Als je kennis en ervaring deelt, sta je veel sterker. Het is fantastisch dat Tempo-Team ook die verantwoordelijkheid neemt.”

Binnen de samenwerking behouden de partijen hun eigen verantwoordelijkheid. Daarbij ligt het accent vooral op het versterken en aanvullen van elkaars activiteiten. Kees Stroomer, algemeen directeur van Tempo-Team, licht toe: “Tempo-Team staat letterlijk met beide benen in de arbeidsmarkt. Zo zien we direct waar de schoen wringt als iemand de aansluiting naar werk mist. Vervolgens maken we een realistisch plan om wel succesvol te zijn. Het zijn vaak kleine stappen waarmee we mensen begeleiden om uiteindelijk tot een duurzame oplossing te komen.”

De samenwerkingsovereenkomst geldt voor 5 jaar. De gemeente Den Haag telt momenteel circa 19.000 bijstandsgerechtigden.

 
Meer nieuws