Red pushes your boundaries...

"Niet de sterkste of slimste overleeft, maar degene die het beste met verandering omgaat."

Charles Darwin

Slim idee #1: It's All About Doing

 

Den Haag bespaart fors op uitkeringen

Snel aan het werk met ‘It’s all about doing’

De noodzaak voor gemeenten om het aantal uitkeringsgerechtigden zo laag mogelijk te houden is – sinds ze daar financieel verantwoordelijk voor zijn – groter dan ooit. Gemeenten moeten meer doen met minder middelen. Zij krijgen minder geld van het Rijk, en moeten budgetoverschrijdingen bijpassen uit hun eigen begroting. De gemeente Den Haag riep de hulp in van Tempo-Team om uitkeringsgerechtigden te bemiddelen naar werk. Snel en effectief! 

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan >>

 
 

 
 

De Haagse 100

Tempo-Team heeft direct honderd uitkeringsgerechtigden overgenomen op de payroll. Deze ‘Haagse 100’ kregen een contract en waren dus meteen uit de bijstand. Tempo-Team bemiddelde hen naar werk met de coachingsmethodiek It’s All About Doing: de kandidaten moeten het echt zélf doen! Niet teveel praten, maar direct aanpakken! De eerste stappen op weg naar werk zijn vaak best lastig. Zo kregen de kandidaten bijvoorbeeld sollicitatietraining en werd geoefend met het reageren op vacatures. Deze benadering heeft gewerkt: binnen negen maanden was iedereen ‘uit de uitkering’, één derde inmiddels structureel. Het overige deel van de mensen werkt parttime of op oproepbasis.

 
 

Langdurige samenwerking

De gemeente en Tempo-Team blijven ook na ‘De Haagse 100’ intensief samenwerken. In het zogenoemde ‘bemiddelingsteam’ werken zij samen om veel meer bijstandsgerechtigden aan het werk te krijgen. Er zijn duidelijke afspraken over de resultaten.

 
 

Flinke besparing

Naast het feit dat er honderd mensen hun uitkering hebben beëindigd en een baan hebben, waardoor zij (financieel) onafhankelijk zijn, heeft dit project de gemeente ook financieel voordeel opgeleverd. Want honderd uitkeringen minder betekent een besparing op de directe begroting. De samenwerking tussen de gemeente én Tempo-Team wordt steeds beter: ‘We weten elkaars netwerken goed te gebruiken. En dat is de beste manier om zo’n mooi resultaat te bereiken,” aldus Henk Kool, wethouder Sociale Zaken en Werkgelegenheid in Den Haag.