16 tips voor je middagdip

Een seconde geleden stond je nog dansend de schappen bij te vullen. Maar dan gebeurt het: je begint te knikkebollen, je ledematen voelen ineens zwaar aan en met een glazige blik staar je in de verte. Geen paniek, je hebt gewoon last van een ouderwets middagdipje. Het overkomt de beste. Niets aan te doen? Welnee joh, met deze tips voel je je binnen drie minuten weer zo fris als een hoentje!

#1. Start 's ochtends met lastige opdrachten 

Doe jezelf een plezier en rond je lastigste opdracht alvast in de ochtend af. De rest van jouw werkdag is nu gevuld met alles wat leuker is dan die taaie klus.

#2. Train je brein

Vermaak je met een ouderwetse Rubik's Cube, sudoku of kruiswoordpuzzel. Geen zin in moeilijke hersenkrakers, maar wel zin om te ontdekken op welke Kardashian jij het meest lijkt? Een uurtje quizzen op Facebook en je komt een stuk meer over jezelf te weten.

#3. Schrijf een romantisch gedicht voor je bureauplant

“O Harry, je bladeren zijn net zo groen als je ogen.” Hij zal je dankbaar zijn.

#4. Lunch

Zorg voor een voedzame, lekkere en lichte lunch, dan is je after-lunchdipje gegarandeerd minder heftig. Bonustip: warm het zelfgemaakte soepje dat je thuis in elkaar hebt gedraaid, op in de kantine. Niks vier-uur-poeder-met-heet-water-soep. Jamie Oliver en Rudolph van Veen hebben er ineens stevige concurrentie bij.

#5. Breng wat variatie aan in je dagelijkse routine

Verander een paar woorden in je belscript, ruil van taak met je collega, pak een andere horecawijk, of bind een roze strik om je favoriete heftruck.

#6. Podcasts 

Fan van podcasts? Zet een hilarische podcast van je favoriete cabaretier op. Je collega’s kijken misschien wat verbaasd als jij lachend met koptelefoon en al over de vloer rolt, maar dat heb je er voor over.

#7. Vitamine D verzamelen

Een frisse neus halen. Uitwaaien. Oftewel: een korte wandeling in de buitenlucht. Of naar de supermarkt om de hoek. Staat er een eindeloze vergadering op de agenda? Wie zegt dat die twee niet te combineren zijn?

#8. Beweging

Zit een wandeling maken er niet in voor vandaag, dan kun je altijd nog even opstaan om koffie en thee voor jezelf en je collega’s te halen. Terwijl het koffiezetapparaat loopt te pruttelen, doe je gauw nog even wat stretchoefeningen aan het aanrecht.

#9. Een opgeruimde werkomgeving 

Ben jij van het ‘niet lullen, maar poetsen’-principe? Ruim dan je bureau of je locker tussendoor even op. Een opgeruimde omgeving zorgt voor een opgeruimd hoofd.

#10. tafelvoetbal of tafeltennis 

Is je werkplek gezegend met een tafelvoetbaltafel of een tafeltennistafel? Trek dan je meest sportieve collega’s weg van hun bureau en organiseer ter plekke een minitoernooi.

#11. Tijd voor een silent disco-privésessie

Ren van je bureau, vlieg de deur uit en knal de komende vijf tot tien minuten Beyoncé of Kraantje Pappie door je koptelefoon. Hup, voetjes van de vloer.

#12. Complimentjes

Geef complimentjes aan je collega’s. Sla je floormanager niet over, wie weet wat je dat in de toekomst aan complimentjes aan jouw adres oplevert.

#13. bucket list

Maak een lijstje van alle landen die je nog wil bezoeken en alle dingen die je nog wil ondernemen zodra je genoeg geld bij elkaar hebt gespaard met deze baan.

#14. Staan of zitten achter je bureau

Schroef je bureau een halve meter omhoog of plemp een stapel boeken/mappen/tijdschriften onder je scherm en toetsenbord en ga voor de variatie een kwartiertje staand werken. Als je houdt van opvallen, kun je deze combineren met een set van 20 squats tussendoor.

#15. Teamuitje 

Plan met je meest avontuurlijke collega alvast het jaarlijkse teamuitje. Zo voorkom je dat je dit jaar wéér met frisse tegenzin wordt meegesleept naar de de plaatselijke midgetgolfbaan.

#16. Als laatst

En wanneer je alle bovenstaande tips al driehonderd keer hebt toegepast, kun je altijd nog heel mindful uit je neus eten. Graag gedaan.

Met dank aan Amber Mitchell

Op zoek naar een nieuwe job?

Wil je jouw leven flexibel kunnen indelen? Of zoek je juist naar vastigheid? Zoek je parttime werk of wil je liever fulltime werken? Vind dan via Tempo-Team jouw ideale baan.