Secretaressedag

16 april 2020: de dag van de alle-ballen-in-de-lucht-houders, de dag van de zorgen-dat-niemand-wat-vergeet-’ers, de dag van de altijd onmisbare held(inn)en op de werkvloer. Secretaressedag 2020! Dé dag om de secretaresses van Nederland in het zonnetje te zetten. En omdat ze eigenlijk zelf het beste zijn in onvergetelijke cadeaus bedenken, snappen we dat je misschien wat moeite hebt met het vinden van hét perfecte cadeau. Geen nood! We hebben wat cadeau ideeën voor je op een rijtje gezet.

Waarom vieren we nationale secretaressedag 2020?

First things first. Waarom vieren we eigenlijk secretaressedag? Er is toch ook geen grote-bazendag? We lieten het hierboven al een beetje doorschemeren, maar de reden is natuurlijk dat jij zonder je secretaresse he-le-maal nergens bent. Dat lijkt misschien niet zo, maar stiekem zorgt jouw secretaresse er, vanachter de schermen, iedere dag weer voor dat alles op rolletjes loopt. Dat is niet zomaar een baan! En omdat jouw secretaresse zich dus meestal op de achtergrond houdt, mag er best één dag in het jaar zijn dat alle aandacht naar hem of haar uit gaat, toch? Dat is dik verdiend!

Trouwens, nu we het er toch over hebben: secretaressedag is natuurlijk geen excuus om de rest van het jaar je mond te houden. Er is altijd wel een reden voor een compliment en elke dag is een goede dag om er een te geven! Heb je daar soms een beetje hulp bij nodig? Bekijk dan (na het lezen van deze blog natuurlijk) op deze pagina eens hoe je dan het best een oprecht compliment kunt geven. Dan ben jij binnen de kortste keren de beste complimenten-uitdeler van het hele kantoor. Enne, we kunnen het je vast verklappen: daar profiteert niet alleen jouw secretaresse van!

De allerbeste secretaressedag cadeautips

Iedere secretaresse is natuurlijk altijd vrolijk, snel, georganiseerd en een kei in problemen oplossen! Maar iedereen is anders. Een mooie bos bloemen, lekkere fles wijn of chocola, dat kan altijd! Maar wil je eens een écht origineel cadeau geven? Houd dan vooral rekening met de persoon waarvoor je het cadeau koopt. We hebben de beste cadeaus voor de meest voorkomende types hieronder even voor je verzameld ↓

1. De kattenliefhebber

De ‘ohmijngod-kijk-deze-foto-van-m’n-kat’-secretaresse. De typische kattenliefhebber! Daarvan hebben we er allemaal wel (minstens) één op kantoor, toch? Dit type komt niks tekort. Een heerlijk huis met 9 katten én een superleuke baan! What’s there to wish for? Juist: nóg meer katten(accessoires) in huis! Deze secretaresse maak je het gelukkigst met bijvoorbeeld een katten-waterfles of een prachtige katten-tissuebox. Kat in het bakkie!

2. De alleskunner

De secretaresse die stiekem ook wordt ingezet als klusjesman/reparateur/kok/alles! Agenda bijhouden, vergaderingen plannen en de administratie doen? Jep, dat doet deze secretaresse natuurlijk als de beste! De wastafel in het toilet verstopt? Ook dát wordt door deze held(in) gefixt! Burgers omdraaien bij de personeelsbarbecue? Natuurlijk! Geef deze superheld(in) een cadeau om zich helemaal mee uit te leven, zoals bijvoorbeeld deze super handige combihamer of zo’n sjiek leren barbecueschort. Daar kun je mee thuiskomen hoor! 

3. De fitboy/fitgirl

De secretaresse die op het werk 5 kilo administratie wegwerkt en na het werk 50 kilo gewichten omhoog drukt! Je hoeft er niet naar te vragen, want je weet al wel wat hij/zij gaat doen vanavond, in het weekend of met een dagje vrij: sporten! Dat kun je ook goed zien. Wat een strijder. Weet je wat deze fitboy of fitgirl verdient? Een heerlijk dagje rust in de sauna! Of misschien toch een stressbal in de vorm van een avocado? Wij zouden het wel weten hoor ;-).

4. De nieuwe ouder

De secretaresse met die lieve kleine baby thuis. Het hele leven staat in het teken van de nieuwe, mooie, schattige baby. Precies zoals het een nieuwe ouder betaamd. Thuis slapen lukt niet meer, dus dat wordt stiekem onder het bureau op kantoor gedaan. Maar dat is oké, want je weet dat er alsnog kneiterhard gewerkt wordt. Zelf heeft deze secretaresse alles wat het hartje begeerd. Het perfecte cadeau? Iets voor de kleine natuurlijk! Wat dacht je van deze lekker warme knuffel of deze magnetische fotovellen om op de koelkast van de bedrijfskantine te pronken met dat kleine hummeltje. 

5. De wereldreiziger

De secretaresse die altijd de mooiste reisjes maakt! Instagram accounts waarbij het lijkt alsof de foto’s van internet zijn geplukt, zo mooi! Hij/zij is overal geweest en heeft overal de mooiste verhalen over. Tijdens de vrijdagmiddagborrel staat deze secretaresse altijd in het middelpunt, omdat er simpelweg genoeg mooie verhalen te vertellen zijn. Stiekem zijn we een beetje jaloers, want wanneer mogen wij nou een keer mee? Anyways, het beste cadeau voor deze secretaresse kan natuurlijk mee op reis genomen worden. Denk bijvoorbeeld aan deze hippe alpaca-powerbank of een speciaal reisdagboek. Zit je altijd goed mee.

6. De foodie

De secretaresse die altijd wat lekkers meebrengt voor iedereen! Zin in iets te snoepen? Daar heeft deze taartenbakker wel wat voor! Cheesecake? Red velvet? Triple chocolate? Je roept het maar of het wordt voor je gemaakt. Alles zodat jullie niks te kort komen! Hoeveel kilo ben je eigenlijk ondertussen al aangekomen? Wat maakt het ook uit, als het maar lekker is! Cadeautips? Met een gepersonaliseerde snijplank of het nieuwste HHB bakboek zit je altijd goed!

7. De meezinger

“Kennnn lieeee, kennn lieebe die wiedou joee” Klinkt dit bekend? Het is de secretaresse die altijd aan het zingen is! Soms heel mooi, soms misschien ook iets minder. Maar altijd een welkom geluid. Want zingen doe je normaal thuis, dus zo weet je dat iedereen lekker op zijn plekje zit. Misschien dat je zelf nog eens meedoet? Geef het maar toe! Wat is jouw lievelingsliedje? Of nog beter: die van je secretaresse? Je maakt hem/haar in ieder geval zielsgelukkig met deze draadloze karaokemicrofoon of dit heerlijk zachte muziekkussen!

8. De babbelkont

De secretaresse die overal van op de hoogte is! Hé heb je het al gehoord? Heb je dit gezien gisteren? Je eigen RTL boulevard, gewoon een bureau verderop. Je herkent ze wel, hè? Altijd overal van op de hoogte. En jij dus ook! Al met al een super fijne en gezellige collega! Nog niet uitgepraat? Maak deze secretaresse dan blij met een kletsdoosje. Liever wat stilte? Met deze mok moet dat lukken.

9. De perfectionist

De secretaresse die alles, maar dan ook echt álles perfect doet! Blind vertrouwen. Dat kan je op deze secretaresse. Want je weet dat alles foutloos, perfect en tot in de puntjes verzorgd wordt. Hoe relaxt is dat? En heel knap natuurlijk! Tijd om deze secretaresse eens even in een perfect zonnetje te zetten. Laat hem/haar weten dat hij/zij wonderen verricht, bijvoorbeeld met deze Wonder Woman koffiebeker of deze gepersonaliseerde heldenmok.

10. De Netflixer

De secretaresse die Netflix heeft uitgespeeld en je alles kan vertellen over de beste en leukste series! Beste comedyserie? Dramaserie? Deze secretaresse vertelt je graag over de langste Netflix-marathons met popcorn, een dekentje en een drankje. Heerlijk! De beste serie allertijden? The Office natuurlijk ;-)! Het beste cadeau voor deze secretaresse? Wat dacht je van een popcornmachine!


Zo. Dat waren zomaar even een paar ideetjes. We hopen dat je inmiddels een leuk cadeau voor jouw secretaresse hebt kunnen vinden. Is dit het toch niet helemaal? Niet getreurd, het gaat om het gebaar! Met de klassieke bos bloemen, reep chocolade of goede fles wijn zit je altijd goed. Zorg er wel voor dat je in alle gevallen ook een overdosis aan oprechte complimenten toevoegt! Dat heeft jouw topper dubbel en dwars verdiend! Hoe wij dat bij Tempo-Team doen? Dat zie je in de video hieronder! ↓