De beste online 1 aprilgrappen tijdens het videobellen

Alle lolbroeken en grapjurken opgelet! Het is bijna 1 april! Wil jij je collega’s eens goed in de maling nemen? Ook wanneer je elkaar via Zoom, Teams of Meets ziet, kun je natuurlijk keigoede grappen maken. Met deze 6 tips wordt het zeker geen saaie dag! Dusss ga er maar goed voor zitten… Met of zonder filter! 🤣

Dit is onze top 6 met briljante online pranks 

Prank 1: Doe alsof je scherm vastloopt 🤪

Héééél flauw, dus die hoort erbij. Doe alsof je scherm vastloopt. Houd je hoofd een minuut of langer in een écht niet charmante positie. Doe dat (telkens) op een moment dat er een vraag aan jou gesteld wordt voor een extra grappig effect. 

Prank 2: Importeer rare achtergrondgeluiden 🎵

Dat het bij collega’s niet zo stil is als op kantoor wisten we al wel. Maar wist je ook dat je jouw ingaande audio tijdens het videobellen kan saboteren? Via Zoom Escaper kan je losgaan met bijzondere achtergrondgeluiden zoals een huilende baby, echo’s of blaffende honden. Haha je collega’s weten niet wat ze meemaken en laten jou op 1 april sowieso met rust! 

Prank 3: Kloon je collega 👨‍🦰👨‍🦰

Wat nou als je tijdens een videocall met je collega ineens verandert ìn die collega?! Huh! Screenshot het scherm van je collega en gebruik deze als jouw achtergrond. Verander jouw naam naar zijn of haar naam en het lijkt net alsof die collega tegen zichzelf zit te kletsen. Voeg ook andere collega’s toe die meespelen. Alle schermpjes veranderen in die van jouw collega. En terwijl jullie stiekem onder de tafel niet meer bijkomen van het lachen, snapt jouw collega er hééélemaal niets meer van! Spring voor de webcam! 1 april!

Prank 4: Introduceer een nieuwe collega 🙋‍♀️

Tsja...nieuwe collega’s online leren kennen is niet echt sprankelend. Hoe je het wel interessant maakt? Een neppe nieuwe collega introduceren! Maak een e-mailadres aan en voeg deze collega toe aan de groepschats en calls. Maarreeee één klein geheimpje: jij of een andere collega vermomt zich als deze nieuwe collega. Maak er een hele act van! Eens kijken hoe snel jouw andere collega’s het doorhebben! 

Prank 5: Verander jouw achtergrond in jezelf 🤓

Heb je even geen zin in deze meeting? Makkelijk! Maak een foto van jezelf voor je computer en stel deze in als achtergrondfoto. Nu lijkt het net alsof je erbij bent, terwijl je heeeel andere dingen aan het doen bent. Een paar ideeën: gamen, je favo serie kijken, een balletje trappen buiten, een lekkere lunch bouwen… Let op! Dit werkt natuurlijk alleen als je niet aan het woord hoeft te komen. Eens zien wie erin trapt?  

Prank 6: Doe alsof je een AR-filter op hebt 👩‍🎤

Trek die gekke hoed uit de kast, doe een knalroze carnavalsbril op óf smeer de meest bizarre make-up op je gezicht. Als je collega’s in de videocall ernaar vragen, doe je alsof het een AR-filter is die je niet meer wegkrijgt. Kruip écht in die rol. Dus als collega’s zeggen dat het geen filter is en je gewoon die hoed af kunt zetten, probeer dan zo goed mogelijk na te doen dat je ‘m afzet maar het niet lukt. Die collega’s zijn voortaan wel op hun hoede!

Deze 1 aprilgrappen voor op werk mogen niet ontbreken

Ken jij die grap van die collega die flink in de maling werd genomen op 1 april?

Ook wanneer jij niet thuis zit, maar gewoon nog naar werk gaat, mogen de grappen natuurlijk niet ontbreken. Dit zijn onze all time favorites voor op de werkvloer:

  • Doorzichtige tape in de deuropening plakken
  • Bureaublad 180 graden draaien (control + alt + pijltje)
  • Een briefje met storing plaatsen op het koffiezetapparaat 
  • Een toeter plaatsen onder de bureaustoel
  • Terugbelverzoek achterlaten van Meneer de Leeuw met het telefoonnummer van de dierentuin
  • Doe alsof je hoog bezoek krijgt 
  • Confettiregen: plaats een bakje met confetti boven de deur

Welke prank ga jij uitproberen?