Maatschappelijke betrokkenheid

Samenwerking Oranje Fonds Kansen voor Jongeren

Tempo-Team heeft een overeenkomst met het Oranje Fonds voor de ondersteuning van het programma Kansen voor Jongeren. Dit is gericht op de ruim 35.000 jongeren in ons land die jaarlijks hun opleiding verlaten zonder startkwalificatie. Het doel: deze groep helpen om alsnog een startkwalificatie te behalen, zodat zij een betere start krijgen op de arbeidsmarkt. Zes projecten van het Oranje Fonds programma Kansen voor Jongeren krijgen ondersteuning van vrijwilligers. Medewerkers van Tempo-Team zetten via Tempo-Team Foundation hierbij hun expertise in voor projecten in Almere, Barneveld, Breda, Leeuwarden, Rotterdam en Zwolle. Hun bijdrage varieert van het verzorgen van sollicitatietrainingen tot wekelijkse coachingsgesprekken. De Tempo-Team Foundation compenseert de tijd die de medewerkers hieraan besteden. 

Voluntary Service Overseas

VSO (Voluntary Service Overseas) is een internationale ontwikkelingsorganisatie die geen geld of goederen, maar vakdeskundigen uitzendt naar Afrika en Azië. Deze professionals delen hun kennis en ervaring met lokale organisaties, zodat deze hun werk - met name gericht op armoedebestrijding - beter kunnen doen. In ruil ontvangen de VSO’ers een lokaal salaris. Sinds de oprichting in 1958 heeft VSO al ruim 30.000 mensen uitgezonden.
In 2014 heeft Tempo-Team 10 jaar samenwerking met ​​VSO gevierd. Tempo-Team zet zich op verschillende manieren in voor VSO. Allereerst helpen wij bij het werven en selecteren van gemotiveerde professionals. Wij benaderen hiervoor zowel eigen medewerkers als onze flexwerkers. Daarnaast geeft Tempo-Team financiële steun waardoor VSO meer vakdeskundigen kan plaatsen. In de afgelopen jaren zijn diverse medewerkers van Tempo-Team via VSO uitgezonden, o.a. in Bangladesh en Zambia.

Werken via VSO
Wil jij ook via VSO aan de slag als vakdeskundige voor het goede doel? Heb je kennis en ervaring op het gebied van gezondheidszorg, onderwijs, business en management, techniek, natuurwetenschappen of ICT? En ben je bereid om in het buitenland te werken voor een lokaal salaris? Bezoek dan de site van VSO voor het bekijken van de mogelijkheden voor meer informatie.