publicatiedatum: 

Inschrijving Work4Women Award 2014 gestart

De inschrijving voor de Work4Women Award 2014 is deze week gestart. Deze award wordt jaarlijks uitgereikt aan een bedrijf dat er in geslaagd is om meer vrouwen een kans op de arbeidsmarkt te geven. Inschrijven kan nog tot en met 26 oktober.

De Work4Women Award is een gezamenlijk initiatief van weekblad Margriet en Tempo-Team met het doel de positie van vrouwen op de arbeidsmarkt te verbeteren en vrouwen te stimuleren om zich te ontplooien en actief door te groeien. Deze prijs werd vorig jaar gewonnen door Philips Consumer Lifestyle. In de jury zitten o.a. Karin Straus, Tweede Kamerlid voor de VVD, Annemarie van Gaal, zakenvrouw en Leontine van den Bos, hoofdredacteur van Margriet.

Leontine van den Bos (hoofdredacteur Margriet): “Door de aanhoudende hoge werkloosheid is het voor (herintredende) vrouwen niet gemakkelijk om de arbeidsmarkt weer te betreden. Parttime banen zijn schaarser geworden en de meeste werkgevers nemen vooral mensen met ervaring aan. Onterecht, want vrouwen beschikken over uitstekende competenties die voor een toegevoegde waarde zorgen”. Ingrid Vrieling, directeur Work4Women: “Uit een recent landelijk arbeidsmarktonderzoek dat wij dit voorjaar hebben laten uitvoeren, blijkt dat werkgevers nu vooral op zoek zijn naar werknemers die flexibel zijn, die kunnen multitasken en die open staan voor verandering (57%). Daarnaast moeten ze sociaal en optimistisch zijn en goed kunnen samenwerken (41%). En dit zijn juist zaken waarover vrouwen in het algemeen meer over beschikken dan mannen. Vrouwen moeten zich er meer van bewust zijn dat ze deze gewilde eigenschappen meebrengen. Daarnaast moeten ze wel werken aan opleiding en specialisatie. Dat is dus ook een aandachtspunt voor de werkgevers; die moeten hierin durven investeren en de faciliteiten hiervoor bieden. Als ze dat doen, krijgen ze echte toppers in hun organisatie”, aldus Vrieling.

Zie voor meer informatie over de Work4Women Award 2014 deze video. De mogelijkheid voor inschrijven is te vinden via www.work4women.nl.

Noot voor de redactie

Voor vragen en achtergrondinformatie, Ingrid Vrieling, directeur Work4Women. Tel: 06 25 59 92 19, e-mail: Ingrid.vrieling@tempo-team.nl.

Over Work4Women

Work4Women - een initiatief van Margriet en Tempo-Team - is het eerste uitzendbureau dat volledig gespecialiseerd is in het verhogen van de arbeidsparticipatie van vrouwen. Dat doen ze door vrouwen te adviseren en te begeleiden naar werk. De intercedenten van Work4Women komen zelf uit de doelgroep en weten als geen ander welke uitdagingen overwonnen moeten worden. Work4Women gaat met bedrijven de discussie aan om kansen te creëren voor werkzoekende vrouwen. Het gaat daarbij vaak ook om praktische zaken die geregeld moeten worden, zoals opleidingen, werktijden, aanpassingen in de werkomstandigheden en begeleiding op de werkvloer.

Over het onderzoek

Tempo-Team vroeg 2500 Belgische, Duitse en Nederlandse werkgevers en werknemers naar de belangrijkste ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. De resultaten zijn gebundeld in het Tempo-Team RED Report. Hiermee helpt Tempo-Team organisaties inzicht te krijgen hoe te reageren op de snelle veranderingen op de arbeidsmarkt.

Vraag hier het gratis RED Report aan >>