5 anti-kater tips die jij nog niet weet!

Uit onderzoek blijkt dat 23% van de vakantiekrachten weleens met een kater naar het werk is gegaan. Wij vonden het daarom hoog tijd om alle feestgangers een handje te helpen bij dit gezellige euvel. Heb jij het afgelopen weekend lallend op de fiets gezeten? Dan weet jij vast dat veel water drinken en een bordje om je nek met ssst... niet storen het beste werken. Toch denken wij nog een paar tips te hebben die jij als katerexpert misschien nog niet weet!

#1 Ik kom toch niet uit een ei?

Heb je het reactievermogen van een kip? En ben je zo duf als een konijn? Tik een eitje! Eieren zijn een geweldige bron van cysteïne. Cysteïne helpt bij het afbreken van het hoofdpijnstofje toxine. Toxine wordt geproduceerd als je lichaam alcohol verteert. Ga voor een gepocheerd of gekookt eitje of een simpele omelet zonder fratsen met een beetje zout. Gooi er niet teveel spek bij want dat vindt je maag niet zo fijn en je lever is al druk zat.

#2 Pijnstillers en alcohol zijn geen vriendjes

Veel mensen grijpen vaak naar een paracetamol, ibuprofen of aspirine tegen de hoofdpijn bij een kater. Alcohol blijft tot minstens 24 uur lang in je bloed na consumptie. Dus terwijl jij uit je bed gedrild wordt door je wekker, doet de alcohol in je bloed nog een dansje op de bar. Wees daarom voorzichtig met pijnstillers en probeer zo lang mogelijk (12 uur) te wachten met het innemen ervan.

Hiermee doe je je lever ook een groot plezier! Je lever werkt overuren om alle alcohol in je lichaam te verwerken. Als je een pijnstiller inneemt dan moet je lever deze taak staken om de pijnstiller te kunnen verwerken. Dit zorgt ervoor dat het langer duurt voordat alle alcohol in lichaam is verwerkt en je kater uiteindelijk langer duurt. Wil je toch een pijnstiller innemen voor die knallende koppijn? Kies dan voor een ontstekingsremmende pijnstiller zoals aspirine of ibuprofen, deze pijnstillers zijn iets vriendelijker voor je lever.

#3 De muziek is nog niet naar huis

Ben je helemaal uit je pannetje gegaan op de vetste beats gisteravond, zodra het zonnetje opkomt ontwaak je met een rustgevend strijkkwartet en frivool violisten spel. Het is meerdere keren bewezen dat het luisteren naar klassieke muziek kalmeert en hoofdpijn verminderd.

#4 Een hond op z’n kop... Say what?

Als je iets te diep in het glaasje hebt gekeken, moet je er niet aan denken om jezelf uit te rollen op een yogamatje. Toch kan wat rustige yoga je een eind op weg helpen! Yoga vermindert je klachten en versnelt het herstelproces. Er zijn veel yogahoudingen om giftige stoffen kwijt te raken, het verteringsproces te verbeteren en spanning in je het lichaam te verminderen. Door een betere doorbloeding van je hele lichaam voel jij je van top tot teen energieker!

#5 Waarom zijn bananen krom?

Als je veel alcohol drinkt zal je ook veel moeten plassen. Hierdoor verlies je vitaminen en mineralen waaronder het mineraal kalium. Kalium regelt je bloeddruk, bloedsuikerspiegel en vochthuishouding. Een extra vitamine tabletje kan dus geen kwaad na een nachtje doorhalen. Een nog beter idee is om je lichaam opnieuw te bevoorraden en te gaan voor lekker fris fruit en een stevig stuk groente. Bananen zijn je go-to kalium leverancier en de vruchtensuikers geven je een energie boost. Komkommers geven je dat benodigde portie water. Yoghurt, sinaasappelsap, wortelsap, tomaat of watermeloen zijn allemaal goed voor je tijdens een kater. Mik alles in een blender en je gaat fluitend naar je werk!

Tenslotte

Kortom, zet je wekker op een klassieke melodie en vouw jezelf soepeltjes in een downward dog. Nip aan een gezonde smoothie terwijl je een heerlijk eitje rommelt en gooi onderweg naar je werk een aspirientje met een groot glas water achterover. Dan kom jij ondanks je kater toch lekker fris en fruitig op je werk. Want jou krijgen ze er toch niet onder, feestbeest?!

Zie je niet het verschil tussen een komkommer en een courgette? Hoor je Beethoven en denk je aan een film met een Sint Bernhard hond? Dan zijn deze anti-kater tips misschien helemaal niks voor jou. In dat geval hebben we nog één laatste tip. Drink niet! Dan weet je zeker dat jij op je allerbest bent en jij je baas kan verpletteren met jouw scherpe blik en snelle aanpak.

Kende jij deze tips al? Of heb je een andere anti-kater tip? Laat je horen!

Hoe overtuig je je baas om je eigen uren te bepalen?

Ben je een avondmens en loop je tot het middaguur met je oogleden op de enkels? Met een steeds meer aanwezige 24 uurseconomie is het niet meer dan logisch dat je zelf een beetje invloed op je werktijden hebt.