Vier tips om de favoriet van de baas te worden

Een vakantie- of bijbaan is meestal niet je eindstation, toch? Je wil even flink harken om je vakantie bij elkaar te verdienen. Een tijdelijk baantje is dan perfect. Een bijbaantje is vaak simpel en er hoeven geen toeters en bellen op je cv te staan. Ook al zie jij je vakantie- of bijbaan niet als het hoogtepunt in je carrière, we hebben wel een paar tips om toch het beste eruit te halen. Vergis je niet: je begint nu al met het opbouwen van je cv! Als je slim omgaat met je huidige baantje brengt dat zeker voordelen voor je toekomstige loopbaan.

We hebben verschillende werkgevers aan hun jasje getrokken en de volgende tips voor je op een rijtje gezet:

#1 Loop niet de kantjes ervan af

Sta je vaak te dromen over verre oorden en regenbogen? Niet zo handig! Dit is namelijk hét moment voor je baas om jou aan het werk te zetten. Kijk juist om je heen en neem initiatief tijdens je werk, haal even een doekje langs de ramen, trek alle trucs uit de kast voor dat laatste verkooptelefoontje of blijf een uurtje langer dozen vouwen bij calamiteiten op de productievloer. Die extra kilometer lopen tovert een dikke glimlach op het gezicht van je baas. De minder leuke klussen, gaan dan mooi naar die dromerige collega.

#2 Op jou kunnen ze bouwen

Het is niet de bedoeling dat je een deurmat wordt en telkens als een malle koffie gaat halen voor je baas. Zorg er simpelweg voor dat je eerlijk en betrokken bent. Wees altijd op tijd! Ben je per ongeluk iets te laat, geef je baas dan zo snel mogelijk een seintje. Als er problemen zijn met het werkrooster, bied jij aan om in te vallen. Hart voor de zaak hebben zal je baas absoluut waarderen. Wanneer je niet helemaal blij bent met je taken of functie, trek dan aan de bel! Je baas wil het beste uit je halen en als je eerlijk bent, kun je zeker een potje bij hem breken.

#3 Steek je neus overal tussen

Als je toekomst niet ligt in biertjes tappen of je ziet een carrière telefonisch verkopen niet zitten, maak dan het allerbeste van je vakantiebaantje en pak volgend jaar een ander werkstation. Ben je wel op je plek? Dat is mooi, want nu is het tijd om zoveel mogelijk te leren! Stel jezelf flexibel op en maak jezelf multi-inzetbaar zodat je zoveel mogelijk ervaring opdoet bij verschillende afdelingen. Als jouw baas je overal kan inzetten ben je goud waard zodra er een collega uitvalt.

#4 Strak in pak

Je hoort vaak zeggen dat je netjes en verzorgd op je werk moet verschijnen. Ja, logisch! Toch wordt de plank nog iets te vaak misgeslagen als het gaat om er verzorgd uitzien op het werk. We stellen voor: beter overdressed dan eronder. Er zijn natuurlijk enkele uitzonderingen want op het boerenland word je toch vies en als surfinstructeur zit je opgesloten in een wetsuit. In alle andere gevallen kunnen ze jou door een ringetje halen, zelfs bij telefonische verkoop. Met een frisse kop, gekamde haren en een gladgestreken outfit verpletter jij je baas! 

Tenslotte

Hoppa! Jouw toekomstige loopbaanplannen zitten helemaal snor met deze tips. Je baas wil je nooit meer kwijt en je hebt een ton aan ervaring en kennis opgedaan. Dat zit in de pocket en staat weer netjes op je cv. Heb je een andere tip die een glimlach op het gezicht van je baas tovert? Vertel het ons! 

Hoe overtuig je je baas om je eigen uren te bepalen?

Ben je een avondmens en loop je tot het middaguur met je oogleden op de enkels? Met een steeds meer aanwezige 24 uurseconomie is het niet meer dan logisch dat je zelf een beetje invloed op je werktijden hebt.