publicatiedatum: 

Asscher: robot is geen banenkiller

Robots vormen géén bedreiging voor de werkgelegenheid in ons land. Mits we slim inspelen op deze verandering. Dat betoogde minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid gisteren op de TU Eindhoven.

De minister was daar in het kader van de vierde CollegeTour van Tempo-Team, waar het ging over de invloed van technologie op werk. “Bij verandering is het klassieke patroon om te denken in bedreigingen. Denk aan de eerste treinen die de melk van de koe zouden verzuren. Nu is het verhaal dat robots en digitalisering onze banen gaan opeten. Tot wel 30 tot 40 procent wordt gezegd. Er zijn bijvoorbeeld al robots die groene, gele en rode paprika’s van elkaar kunnen onderscheiden, werk dat nu nog door mensenhanden wordt gedaan”, aldus Asscher.  

Nieuwe werkgelegenheid

De minister roept werknemers én werkgevers op om nu al in te spelen op deze verandering. “Technologie vergt denkkracht om iets te kunnen ontwikkelen en ambacht voor de montage. We moeten de komende jaren vol inzetten op deze combinatie, want dáár zie ik de meeste kansen voor nieuwe werkgelegenheid in ons land. En dat begint bij opleiden.”

Veerkracht

Bij banken, verzekeraars en telecombedrijven zijn de gevolgen van de oprukkende digitalisering overigens al zichtbaar geworden. Achmea, KPN en de Rabobank kondigden het afgelopen jaar massaontslagen aan. “Als je dat overkomt, is dat uiteraard buitengewoon onprettig”, vertelt Asscher, die oproept tot veerkracht. “Deze ontwikkelingen laten namelijk zien hoe belangrijk het is om jezelf je hele loopbaan te blijven ontwikkelen. Investeren in eigen kennis loont.”

Volgens Kees Stroomer, directeur van Tempo-Team, is dat een boodschap voor zowel de schoonmaker als de CEO. “De arbeidsmarkt is voortdurend in beweging. Wie niet inspeelt op de veranderingen die op ons afkomen en steeds hetzelfde blijft doen, wordt op den duur werkloos. Zo simpel is het”, aldus Stroomer. Bij Tempo-Team worden mensen daarom nu al geschikt gemaakt voor andere functies. “Zo halen we bijvoorbeeld werknemers van de lopende band af en leiden ze op tot procesoperator. De technologie dendert namelijk door en alleen op deze manier blijven ze aantrekkelijk voor de arbeidsmarkt”   

Over de Tempo-Team College Tour

De CollegeTour organiseerde Tempo-Team deze keer met de Eindhoven Faculteit Innovation Sciences van de TU/e. Een jaarlijks netwerkgelegenheid waar wetenschap, studenten en de top uit het bedrijfsleven bijeenkomen om hun visies te delen op een actueel arbeidsmarkt thema. Deze keer stond ‘Innovatie in verbinding’ centraal.

Over Tempo-Team

Met 275 vestigingen en circa 32.000 flexwerkers dagelijks aan het werk is Tempo-Team de tweede HR-Dienstverlener in Nederland. Tempo-Team is ook actief in België en Duitsland. Met een breed pakket aan HR-diensten maakt Tempo-Team mensen en bedrijven succesvoller door het vergroten van hun veerkracht. Tempo-Team onderscheidt zich met een betrokken, inventieve en daadkrachtige dienstverlening. Serviceconcepten zijn: uitzenden, professionals, inhouse services, payrolling, outsourcing en employability. Daarnaast spant Tempo-Team zich extra in voor stimulering van arbeidsparticipatie voor doelgroepen die een drempel ervaren bij het vinden van werk. Tempo-Team is onderdeel van Randstad Holding NV.