Tempo-Team en Lindenhaeghe leiden nieuwe generatie financieel adviseurs op

Opleider Lindenhaeghe en Tempo-Team zetten zich samen in voor de financieel adviseurs van de toekomst. Lindenhaeghe ontwikkelde een uniek 100% online loopbaantraject met Leercoach. Tempo-Team biedt een helder perspectief voor nieuwe medewerkers en biedt bestaande medewerkers loopbaanpaden aan in diverse branches. Als regisseur van de ontwikkeling van medewerkers bewaakt Tempo-Team de opleidingsvoortgang van de gerekruteerde adviseurs in spé.

Niet veel mensen kiezen bewust voor een baan als financieel adviseur. Ewald Bary, commercieel directeur van Lindenhaeghe: “In de adviesmarkt is er zorg over de opdrogende stroom aan nieuwe adviseurs met de juiste kwalificaties. Nieuwe mensen klaarstomen met de gewenste Wft-diploma’s is voor ons geen probleem. Voor het vinden van de juiste doelgroep zijn we gaan samenwerken met Tempo-Team.”

Gastvrije instelling van belang binnen financiële sector

De nieuwe generatie adviseurs brengt zelfs meer mee dan de benodigde wettelijke diploma’s. Ostar Toonen, directeur Financiële Dienstverlening van Tempo-Team: “Wij zien veel potentie in het doorontwikkelen van mensen die bijvoorbeeld tijdens hun studie gewerkt hebben in een restaurant  en vervolgens aan de slag gaan in een callcenter. Klantgerichtheid en servicegericht communiceren zijn zomaar twee vaardigheden die daarmee goed ontwikkeld worden. Vanuit Tempo-Team stimuleren wij een mogelijk vervolgstap naar de rol van adviseur waarin de ontwikkelde  gastvrije instelling een welkome en onderscheidende aanvulling is binnen de financiële dienstverlening”.

Een diploma in je eigen tempo

Het nieuwe 100% online loopbaantraject heeft een leer- en coachmodel. Het is opgebouwd volgens het ‘Slim Leren’-concept en bestaat uit een combinatie van een online leerboek met handige samenvattingen en vakinhoudelijke trainingsvideo’s. De opgedane kennis is te toetsen met kennis- en begripsvragen. ‘Slim Leren’ meet de vorderingen en herhaalt fout beantwoorde vragen of vragen die al enige tijd niet aan bod zijn geweest. Zo wordt de adviseur in spé snel en efficiënt, maar wel op zijn eigen tempo, in staat gesteld de benodigde diploma’s te behalen. De Leercoach geeft de leidinggevende online inzicht in de vorderingen van het studieproces. “We hebben in de pilot met Tempo-Team gezien dat dit de nieuwe generatie adviseurs aanspreekt en motiveert”, stelt Bary.

Noot voor de redactie
Voor meer informatie en het opvragen van HR-beeld kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie. 
A. Dros | telefoon 030 – 2041654 | E-mail: marketing@lindenhaeghe.nl