Cv voorbeeld

Zoek jij een cv voorbeeld waarmee je écht opvalt?

Je wilt een cv die er uit KNALT op de stapel bij de recruiter. Dat cv is tenslotte het eerste waar die recruiter naar kijkt. Dus moet dat cv er rete-strak uitzien zodat je meteen indruk maakt. Heb je alle informatie bij elkaar geschraapt, moet het er ook nog goed uitzien.. Hoe dan?! Nou, door deze gratis cv voorbeelden te gebruiken!

Wij maakte gratis cv voorbeelden waarmee je opvalt. Met daarin alle must-have onderdelen die je in je cv moet hebben, dan hoef je daar niet meer over na te denken. Aan jou de keuze welke opmaak het beste bij jou past. 

Wil je meer tips over hoe je hem vult check dan deze pagina (stap voor stap, dan is het écht een eitje). Download hieronder het voorbeeld cv dat bij jou past en aan de slag!

Cv voorbeelden. Wie, wat waar?

Hé, super leuk al die voorbeelden, maar vertel eens even, voordat ik alle cv voorbeelden aanklik. Wat kan ik verwachten van de cv’s? En hoezo past dit cv voorbeeld zo goed bij mij? Check het hieronder:

Welk cv voorbeeld past bij mij?

 • 1. Cv voorbeeld ‘super knallend blauw’ en Cv voorbeeld ‘super knallend geel’

  Zoals de naam al doet vermoeden. Dit cv knalt van je beeldscherm en dan hebben we deze knaller ook nog eens in twee versies. Op welke kleur komt jouw werkervaring het best tot zijn recht? Op een knallend blauw cv of ga jij voor de knallend gele variant? De bovenkant van het cv is lekker fel. Zet er een goede foto van jezelf op en de eerste indruk is gegarandeerd goed! Geel als de zon en kraakhelder blauw als de zee. Daar word je toch enorm vrolijk van?!

 • 2. Cv voorbeeld ‘super serieus’

  Oké, de volgende stap in je carrière is er niet zomaar één, maar dat is een hele serieuze stap. Het is namelijk een stap omhoog. Een stap binnen een bedrijf waar het er gewoon lekker formeel aan toe gaat. Geen pingpongtafel midden in de kantoortuin of schommel als werkplek. Niks van dat alles! Iedereen betreedt strak in pak het 15-etage-tellende imposante gebouw. We hebben het hier over een super serieuze baan waarbij de managementtermen je om de oren vliegen. ‘meetings worden ingeschoten’, ‘problemen worden van hoog over bekeken’ en ‘er worden ideeën tegen je aan gehouden’. Misschien is deze hele schets van je nieuwe baan een tikje overdreven, maar dat er een serieuze cv bij hoort, dat is één ding wat zeker is! Nou goed nieuws, want die hebben we voor je. Een cv met formele strakke lijnen en een overzichtelijk tijdspad waarin je je werkervaring kwijt kan.

 • 3. Cv voorbeeld ‘gewoon goed’

  Een cv die gewoon goed is. Net als dat jij gewoon goed bent voor die nieuwe baan! Niks meer, niks minder. Geen poespas. Zonder omweg, hoppakee, zo in de roos. Dat is dit cv gewoon, want geen sterallures, zo lekker normaal gebleven. Maar niet zo gewoon dat het niet goed is. Dit cv voorbeeld begint meteen met jouw naam, net iets groter dan de rest van je gegevens. Meteen duidelijk met wie je te maken hebt! Foto erbij en vooral een heel overzichtelijke opsomming van je gegevens, werkervaring en aanvullingen als hobby’s. Wie jij bent, wat je hebt gedaan in vorige functies en wat je verder leuk vindt om te doen. Geen gedoe.

 • 4. Cv voorbeeld ‘eerste échte baan’

  Je eerste échte baan. Eerlijk is eerlijk, dat is best wel spannend. Bij het maken van je cv die je gaat opsturen om te solliciteren voor die eerste échte baan voel je al enige gezonde spanning. Bijbanen heb je zat gehad en daar heb je ook echt weleens een sollicitatiegesprek voor gevoerd waarbij degene tegenover je een kritisch blik wierp op je cv. Nu wil je niks aan het toeval overlaten! Met deze baan start je je carrière en daar heb je een passend cv bij nodig. Dit cv voorbeeld helpt je om de juiste informatie op te schrijven. Want, geen werkervaring wil niet zeggen dat het een cv vol krekelgeluiden wordt.

 • 5. Cv voorbeeld ‘in het engels’

  Je (misschien wel) nieuwe baan vraagt om een Engels cv! Oeps, die heb je niet. Dat voelt als een heel nieuw cv dat je moet opstellen. Je Engels is natuurlijk hartstikke goed, anders zou je natuurlijk niet op het punt staan om te solliciteren op die functie. Die functie waarbij het belangrijk is dat je een aardig woordje over de grens spreekt, leest en schrijft. Komt het even goed uit dat we ook een cv voorbeeld voor je hebben in het Engels! Een invuloefening, maar dan aan het Engels. Go, go go!

Zelf aan de slag met je cv voorbeeld?

Denk jij, leuk hoor zo’n cv voorbeeld, ik ga liever zelf aan de slag. Ook prima! Wel hebben we een paar opmaak-tips voor je:

Lettertype

Kies een goed leesbaar lettertype. Misschien een variant voor je titels en een voor de lopende tekst, maar ga niet los op 5 verschillende lettertypes. Goede lettertypes voor je cv zijn:

 • Helvetica
 • Calibri
 • Garamond
 • Georgia
 • Trebuchet MS

Kleurgebruik

Zo’n hele zwarte tekst is natuurlijk prima, maar het kàn leuker! Door wat kleur toe te voegen aan je cv valt je cv natuurlijk ook meteen meer op. Maarrr…. zoals beroemde designers vaak roepen: ‘less is more’. Wat maar zoveel wil zeggen als: MAAK ER GEEN CIRCUS VAN! 

Nou goed.. je snapt waar we naartoe willen. Maak geen regenboog van je cv. Tenzij dat echt supergoed past bij de werkgever waar je solliciteert natuurlijk, zoals ehh.. circus Rens ofzo. 

Ga voor maximaal twee kleuren. Wat kun je wel een kleur geven? Nou bijvoorbeeld:

 • Kopjes
 • Opsommingstekens
 • Paginarand

Maar vergeet niet! Een gele tekst op een witte achtergrond is écht niet leesbaar. Dus blijf kijken hoe leesbaar je tekst is met die mooie kleur.

Overzichtelijk én leesbaar

Ja, het begint natuurlijk met eruit KNALLEN met die vrolijk gekleurde koppen en dat fantastische lettertype. Dan pakt de recruiter jouw cv en dan… wil hij of zij graag in één oogopslag kunnen zien waar de belangrijkste onderwerpen van jouw cv staan.

Video cv

Of je nu het cv voorbeeld gebruikt of zelf losgaat, het kan zijn dat je nog een stapje verder wilt gaan. Kan het nóg creatiever? Ja natuurlijk! Denk bijvoorbeeld aan het maken van een video cv. Let op! Een video cv is géén vervanger voor het cv. Je moet het meer zien als een videomotivatie. Een extraatje dus, voor als je er geen genoeg van kunt krijgen ;)

Voor sommige functies kan het interessant zijn een video cv toe te voegen. Bijvoorbeeld om meteen jouw verkoopskills te laten zien of jouw telefoon stem te laten horen. Aan de slag met een video cv? Onthoud dan deze tips:

 • MAND! Hou het kort!
  Je video is maximaal anderhalve minuut. Whutt??! Ja écht kort dus. Liefst nog korter en je eerste 10 seconden moeten meteen zo interessant/ leuk/ opvallend zijn dat de recruiter hem af wil kijken. 
 • Camera positie
  Kies een goede camera positie, neem je video horizontaal op (liggend) als je je video cv gaat mailen. Kies voor een rustige achtergrond met niet teveel achtergrondgeluid. Zorg ook voor voldoende licht! 
 • Wat zeg je?!
  Zoals gezegd, liefst geen of anders bijna geen achtergrondgeluid (ga niet langs een drukke weg staan) en zorg dat je duidelijk praat zodat je goed verstaanbaar bent.
 • Werk een script uit
  Haha, nee eigenlijk liever niet. Wees jezelf! Ga geen tekst voorlezen, als je je onprettig voelt voor de camera dan is een video cv misschien gewoon niet jouw ding. Ook okay! Bedenk wel van tevoren een beetje wat je wilt vertellen en oefen dat desnoods voor de spiegel voordat je op ‘rec’ drukt.