Werk jij helemaal digitaal, blijf ook dan sociaal met je collega’s

Bijna heel Nederland werkte thuis door het coronavirus. Eenzaam? Natuurlijk niet! Je collega’s zijn nog nét zo gezellig als op kantoor, dus waarom zou je die uit het oog verliezen? Social distancing betekent niet letterlijk dat je je van alles en iedereen afzondert. Van een snelle koffiepauze tot een digitale vrijmibo. Met een creatieve aanpak blijf jij ook online lekker sociaal met je collega’s. Wel zo gezellig, toch?

Sociaal en digitaal contact met je favo collega’s

Een potje tafeltennis, het bespreken van de gebeurtenissen van afgelopen weekend en de beste kantoorgrappen. Vol plezier ga jij altijd naar de werkvloer. Nou, dan hebben we supergoed nieuws voor je. Datzelfde plezier kan jij gewoon vanuit huis hebben. Jippie! Die leuke collega’s hoef je niet te missen. Met de juiste aanpak kan je ook vanaf je eigen keukentafel, op de wc, onder de douche, in bed, op het balkon optimaal van ze genieten. Yes! Al vinden we op de wc wat minder, skip die maar ;-). Tijd om je werkplezier van kantoor óók naar de digitale werkvloer te halen. Hoppa, aan de bak met de volgende tips! 

Contact onderhouden met je collega’s? Een makkie met deze tips!

Oké, dus jij wilt lekker in contact blijven met je collega’s? Super, daar worden we blij van. Teamwork makes the dream work! Joehoe! Dus daar gaan we je bij helpen met enkele tips! 

  • Deel leuke, werk-irrelevante dingen. Op kantoor gaat het toch vaak genoeg over andere dingen dan over werk? Dat kan vanuit huis ook gewoon! Een grappige meme, een vrolijk nieuwsbericht over pasgeboren dieren of iets leuks dat je gisteren hebt meegemaakt. Sharing is caring!  Dat kan ook een “We gaan lunchen!” aankondiging zijn, inclusief foto van jouw broodje kaas natuurlijk!
  • Digitale vrijmibo. Als jullie elkaar toch de hele week al via Skype-meetings en Google Hangout hebben gesproken… Gooi er dan gelijk even een digitale vrijmibo achteraan! Hatseflats! Iedereen verzorgt z’n eigen hapje en drankje en de collega’s met de beste muzieksmaak mogen voor DJ spelen. Even wennen, maar zó grappig! Leg het bier maar vast koud! Een gezellige playlist hebben we voor je!
  • Snelle koffiepauze. De beste verhalen komen met een hete bak koffie in je hand naar boven. Toch? Dus waarom zou je deze sterke ideeën, grappige anekdotes hersenspinsels verloren laten gaan? Bel in je koffiepauze je collega om even ‘samen’ koffie te halen. Breekt toch weer mooi de werkdag! 
  • Motiveer en inspireer. Als je tegenover elkaar zit en je komt ergens niet uit, kan je even sparren en heb je zó allerlei nieuwe inzichten. Nu zit je een stuk verder bij elkaar vandaan, maar jullie zijn nog steeds collega’s. Blijf elkaar bellen voor de nodige motivatie en inspiratie! 
  • Verjaardagen. Niet vergeten! Mensen zijn ook nog gewoon jarig. Eet samen een gebakje, zing via Skype of stuur een kaartje. Je medewerkers zijn maar één keer per jaar jarig en die wil je natuurlijk in het zonnetje zetten! Die drie zoenen komen wel als jullie elkaar weer zien.
  • Complimentjes. Complimentjes zijn heel leuk om te geven én om te krijgen, zowel online als offline. Digitale schouderklopjes zijn ook schouderklopjes! Geef je collega een compliment via de mail, Slack of een andere communicatiekanaal. Vind je dat spannend of moeilijk? Lees dan hier meer over het geven van complimenten
  • Speel een spelletje. Jullie tafeltenniscompetitie ligt dan misschien wel stil, maar dit is geen reden om niks meer te spelen! Een potje CandyCrush, Wordfeud, pubquiz of ‘De Slimste Mens’, iemand? 

Zie je, je staat er niet alleen voor! Samen maken jullie een feestje van thuiswerken. Het kan! De wereld brengt ons dan wel het coronavirus, het heeft ons ook digitale apparaten en het internet gegeven - het world wide web. Nou, als dat nu niet de holy grail van heel werkend Nederland is... Maak er daarom gebruik van. Staat die vrijmibo al ingepland? Die kan ook gewoon in je onesie! Je rolt daarna toch zó je bed in… ;) 

Anderen lazen ook: