Vrijwilligerswerk tijdens corona

We steunen ze, we klappen voor ze en willen ze op alle mogelijke manieren helpen waar we kunnen. Wie "ze" zijn? De helden in de zorg natuurlijk! In deze gekke corona tijden staat de zorg te springen om extra (schone 😉) handen. Wil jij de zorg ondersteunen en wil je als vrijwilliger aan de slag? Super goed! Wij hebben een overzicht gemaakt van de bedrijven die jouw hulp als vrijwilliger goed kunnen gebruiken 💪. Deze vacatures staan niet op de Tempo-Team website, maar we helpen je naar de juiste pagina. 

Heb jij ervaring in de zorg 👩‍⚕️👨‍⚕️, ben je een medisch student of heb je ervaring in de zorgondersteuning? Klik op onderstaande links om je als vrijwilliger aan te melden. Dus niet bij de pakken neerzitten en handjes uit de mouwen. 

Heb je geen zorgachtergrond, maar wil je toch graag helpen? Dat kan natuurlijk ook! Je hoeft namelijk niet per se in de zorgsector te helpen om een waardevolle bijdrage te leveren. Zo kun je aan de slag als vrijwilliger bij lokale initiatieven, goederen doneren of even boodschappen doen voor ouderen of de buren! Bekijk onderstaande initiatieven in een handig lijstje en zet je in. Helpen = lief! ❤  Klik meteen hier voor de initiatieven


Als vrijwilliger kan je helpen tijdens corona in de zorg bij:

Landelijk

www.extrahandenvoordezorg.nl
Als we het over de vitale beroepen hebben, dan staat deze toch wel bovenaan. De zorg. Deze, zoals Davina Michelle en Snelle zingen, kneiter harde werkers in de zorg die amper slapen. Op deze website worden bedrijven, ziekenhuizen en zorginstellingen gekoppeld aan vrijwilligers. Alle extra initiatieven in de coronacrisis kunnen zich hier melden en hulp vinden.

www.coronahelden.nl/ik-wil-graag-helpen
Door het snel verspreiden van het coronavirus is er op veel plekken in de zorg behoefte aan hulp. Deze website verbindt de helpers aan de hulpzoekende. Handig! Het gaat hier niet alleen om vrijwilligerswerk, maar ook om werk tegen betaling. Dus heb je ervaring in zorg, ben je zorgverlener met een paar uurtje over, of ben je in nog in opleiding? Hier vind je waar je kan helpen en wat de voorwaarden zijn!

Vrijwillig helpen in de zorg dat kan in Noord-Brabant bij:

Amphia ziekenhuis→

Hier hebben de helden in de zorg ook hulp nodig. Niet aan de bedden of op de IC, maar gewoon als ontvangst of hulp. Dus je hoeft geen opleiding te hebben gevolgd, of werkervaring te hebben. Gewoon helpen, dat is alles. Hiermee draag jij bij aan een patiëntvriendelijk en goed georganiseerd ziekenhuis. Wel zo fijn in deze tijd, toch? In het Amphia kan dat door te helpen met de volgende activiteiten:

  • vrijwilliger centrale hal / polikliniek
  • vrijwilliger voorbereidingsplein
  • vrijwilliger verpleegafdeling
  • vrijwilliger spoedeisende hulp
  • vrijwilliger koffieservice poliklinieken
  • vrijwilliger dialyseafdeling  

Vrijwillig helpen in de zorg dat kan in Limburg bij:

Viecuri ziekenhuis→

Hier kan je op verschillende afdelingen in het ziekenhuis aan het werk. Zo kan je nodig zijn als rolstoel taxichauffeur, waar je mensen met een rolstoel met de Politaxi naar hun bestemming brengt. Ook als je liever niet in de taxi rijdt, kan je rolstoelen klaarzetten en innemen. Maar ook op de verpleegafdeling zijn er mensen nodig. Daar maak je bijvoorbeeld een praatje met mensen, doe je een koffierondje en breng je jouw positiviteit over. En dit is nog niet alles. Als vrijwilliger kan je met ouderen of kinderen een spelletje spelen, naasten bijstaan of helpen met kaartjes trekken bij het bloedprikken. Altijd fijn!

Vrijwillig helpen in de zorg dat kan in Overijssel bij:

Isala ziekenhuis→

Bij het Isala ziekenhuis loopt het al storm met vrijwilligers. Op dit moment hebben ze geen extra vrijwilligers nodig voor ondersteunend facilitair werk. Goed nieuws dus! Waar ze nog wel hulp kunnen gebruiken, is in de verpleegkunde voor de corona crisis. Dus heb je specialistische verpleegkundige kennis? Kijk dan eens naar de vacatures op de website van het ziekenhuis!

Vrijwillig helpen in de zorg kan in Drenthe bij:

Treant zorggroep→

Ook hier lopen de aanmeldingen voor vrijwilligers al lekker binnen. Aanmelden kan nog steeds. Of je ervaring hebt in de zorg of niet, dat maakt niks uit. Zorgverleners kunnen worden ingezet op zorgafdelingen, en vrijwilligers zonder zorgervaring kunnen helpen met facilitaire zaken.

Vrijwillig helpen in de zorg dat kan in Groningen bij:

Maritini Ziekenhuis→

In Groningen kunnen ze ook nog genoeg hulp gebruiken. Met het inschrijfformulier geef je aan of je ervaring hebt in de zorg of niet. Vanuit het ziekenhuis gaan ze je dan matchen aan juiste vrijwilligerstaken. Opgeven maar!


Vrijwillig helpen buiten de zorg tijdens corona

Heb je geen zorgachtergrond, maar wil je toch graag helpen? Je hoeft niet per se in de zorgsector te helpen om een vrijwillige bijdrage te kunnen leveren. Dit kan op verschillende manieren, zoals vrijwilligerswerk bij lokale initiatieven, doneren van goederen of even checken of alles goed gaat in de buurt. Bekijk onderstaande initiatieven en zet je in. Want helpen = lief! ❤ 

Landelijke initiatieven 

NLvoorelkaar

Handje Helpen

Samen sterk tegen corona

Ready2help van het Rode Kruis

Hart voor zorg

Corona helpers

Gewoon mensen die willen helpen

Voedselbank

Ouderen fonds

Welkomsttaal nu online

Lokale initiatieven

Voor elkaar in Arnhem (Arnhem)

Zorg voor elkaar (Breda)

Gelderland helpt (Gelderland)

Samen in oost Gelre (Gelderland)

ST Amsterdam (Amsterdam)


Natuurlijk missen we nog vast wel een aantal mooie initiatieven, maar er is ruimte voor meer. Dus ken jij nog een mooi vrijwilligersinitiatief voor de corona crisis die niet op deze pagina staat? Neem dan contact met ons op.