Aangeraden worden door jouw werknemers? Zet in op werkplezier en wordt de volgende baanrader.

Heb jij vacatures uitstaan bij Tempo-Team? Mooi! Wordt een baanrader. Een wat? Baanraders zijn werkgevers die een 8+ scoren op tevredenheid. Wie dit bepaald? Jouw eigen werknemers natuurlijk. Ruim vijftig andere topwerkgevers gingen je al voor. En zeg nou zelf: jij wil toch ook aangeraden worden door jouw werknemers? Zeker in een krappe arbeidsmarkt. Kandidaten maken namelijk zelf de keuze waar ze werken. En er is keuze genoeg. Jouw vacature is één van de 1,76 miljoen vacatures online. Pff, hoe maak je dan nog indruk? Als baanrader dus. Wij leggen je uit hoe.

Nog geen vacatures bij Tempo-Team? Plaats hier je vacature.

Wat is een baanrader?

Een baanrader is dus een baan aangeraden door onze Tempo-Teamers. Het zijn werkgevers die volgens onze uitzendkrachten een 8+ scoren op de werkomgeving, samenwerking, verbinding én inhoud van de baan. Dit zijn dé factoren die volgens onze kandidaten bijdragen aan werkplezier. Yep, dat hebben we ze gevraagd. We checken de tevredenheid door middel van een vragenlijst.  Naar welke onderwerpen kijken we? Deze:

  • Prettige werkomgeving 
  • Goede samenwerking met manager of teamleider
  • Verbinding met collega’s en onderdeel zijn van het team
  • Leveren van een zinvolle bijdrage 

Het onderzoek. Oke, die vragenlijst. Hoe zit dat precies? De vragen uit het tevredenheidsonderzoek gaan over de tevredenheid van het bedrijf. Zonder beïnvloeding van Tempo-Team. We verzamelen alle resultaten anoniem. Op basis van de resultaten berekenen we een gemiddelde score. Er moet minimaal van 50 werkenden data zijn verzameld voor een betrouwbare score.  Is deze score hoger dan 8+? Dan krijg jij als werkgever de stempel baanrader. Lekkerrrr.

Dit is waarom jij een baanrader wil worden

Bij Tempo-Team staan onze uitzendkrachten centraal. Wij willen een lach op hun gezicht zien. Hoe? Door werkplezier! Werkplezier is dé USP in jouw vacatures. Kandidaten willen fluitend naar werk. Met werkplezier maak je indruk. Maar ook jij wordt er blij van. Medewerkers met werkplezier zijn meer betrokken en willen langer voor je blijven werken. Je raadt het al: jij wordt hier door een echte aanrader. Als baanrader zijn er nog meer voordelen. Komt ‘ie:

1. Als baanrader sta jij bekend als DE werkgever met werkplezier

Wist je dat ruim driekwart van de medewerkers liever meer werkplezier heeft dan een hoger salaris? Echt waar! Als baanrader sta jij bekend als werkgever met werkplezier. Wie wil nou niet werken voor een werkgever waar #werkplezier hoog op de agenda staat?

Benieuwd wat werkplezier voor jou kan betekenen? Lees meer over werkplezier.

2. Jouw vacatures zijn baanrader vacatures

Stel je voor.. Een kandidaat is aan het scrollen tussen de berg aan vacatures. En dan ineens, BAM. Jouw vacature met het 8+ logo: ‘’Deze werkgever scoort een 8+ op tevredenheid!’’. Dat moet wel een hele goede keuze zijn 😉. De kandidaat kan ervan uitgaan dat er tevreden mensen werken met veel werkplezier.  Kom maar doorrr met die sollicitaties. 

3. Kandidaten zien gemakkelijk welke bedrijven in hun regio baanrader zijn

Kandidaten kiezen het liefst een baan dichtbij huis. Daarom hebben wij een lijstje gemaakt: baanraders in de buurt. Zo zien kandidaten welke baanraders er bij hun in de buurt zitten. Van Noord-Brabant tot Groningen. En van Utrecht tot Zeeland. Ook hebben we een overzicht gemaakt met: ‘dit zijn échte baanraders om bij te werken’. Wel zo lekker om daar tussen te staan toch?

Zo word jij een baanrader 

We snappen dat je nu staat te popelen om baanrader te worden. Om een baanrader te worden moet jij actief aan de slag met werkplezier. Alleen dan scoor jij een 8+ op tevredenheid. Yes, dat betekent een prettige werkomgeving creëren. En hoppa, dat gesprek aan gaan! Hoe bevalt de samenwerking? Is er genoeg variatie en uitdaging? Zo ga jij voor meer werkplezier. Direct aan de slag? Download onze werkplezier gids voor extra tips.

Download Werkpleziergids!