Klaar voor veranderingen op de arbeidsmarkt? Stel uzelf deze 3 vragen

Bent u al klaar voor de toekomst? Stel uzelf deze 3 vragen

‘De toekomst is onzeker. Door een aantal dominante trends en ontwikkelingen, verandert de arbeidsmarkt snel. Neem bijvoorbeeld robotisering. Steeds meer taken die eerst door mensen werden uitgevoerd, kunnen (straks) door een machine of robot worden uitgevoerd. Denk aan de zelfrijdende auto en de zelfscanner.

Door ontwikkelingen zoals robotisering, veranderen functies. En daarmee veranderen ook functie-eisen. Dat betekent dat u in de (nabije) toekomst, of zelfs nu al, werknemers nodig heeft met andere competenties en skills dan dat ze nu bezitten. Om mee te kunnen bewegen met de arbeidsmarkt en wat er van werknemers gevraagd wordt, plaatsen steeds meer bedrijven ‘flexibilisering’ op de strategische agenda.  

Hoe weet u nu of uw bedrijf voorbereid en klaar is voor veranderingen op de arbeidsmarkt?

Stel uzelf de juiste vragen:

  1. matcht de kwaliteit van uw huidige workforce, met de kwaliteit die u straks nodig heeft?
  2. heeft u straks, door ontwikkelingen als mechanisering of digitalisering, evenveel werknemers nodig als dat u nu in dienst heeft?
  3. heeft u door het jaar heen sterke pieken en/of dalen, waardoor u snel meer of minder werknemers nodig heeft?

Het beantwoorden van de vragen, zorgt ervoor dat u als ondernemer nadenkt over de toekomst en welke impact de toekomst heeft op uw workforce. Het helpt u een plan van aanpak te ontwikkelen, om de organisatie van ‘nu aanwezig’ naar ‘straks nodig’ te navigeren. Is uw kompas al geijkt?’