De WWZ in drie stappen

Wij doen alles voor je! Ook spijkeren wij je graag even bij wat betreft kennis van de wetten en regels. Wij hebben alles voor je op een rijtje gezet over de Wet werk en zekerheid (Wwz). Minimale inspanning met maximaal resultaat. Daar houden we van.

De Wet werk en zekerheid is sinds 2015 van kracht in ons land. Er zijn sindsdien belangrijke veranderingen doorgevoerd in het arbeidsrecht. Zo zorgt de Wwz dat wanneer jij als werkgever te laat bent met het opzeggen van een contract (bij een medewerker met een contract voor bepaalde tijd van zes maanden of langer), jij de werknemer een extra maandsalaris moet betalen. Goed om te weten.

Het is dus handig om goed op de hoogte te zijn van de wet. Daarom hebben wij het Rode Boekje gemaakt. Die kun je gratis bij ons aanvragen. Daar staat alles in wat jij als ondernemer moet weten.

De Wwz is in twee fases ingevoerd. En wij hebben daar veel, heel veel, vragen over binnengekregen. Daardoor weten we als de beste wat de duidelijkste antwoorden zijn op deze vragen.

1. Wijzigingen per 1 januari 2015 - flexibele arbeid

2. Wijzigingen per 1 juli 2015 - flexibele arbeid

3. Wijzigingen per 1 juli 2015 - ontslag- en Werkloosheidswet

Heb je geen antwoord gekregen op jouw vraag of wil je iets anders weten? Neem dan contact met ons op.