Alles over de premiekortingsregeling voor jongeren

Cliché-alarm: iedereen draagt graag wat bij aan de maatschappij. En jij als ondernemer dus ook. Wij hebben nu de perfecte (en lucratieve) manier gevonden. Het is: de premiekortingsregeling voor jongeren.

Oké, de premiekortingsregeling voor jongeren in sneltreinvaart. Klaar? GO!

Premiekortingsregeling?

De premiekortingsregeling voor jongeren in de WW-uitkering is drie jaar geleden flink uitgebreid. Je krijgt nu tot 3.500 euro premiekorting per werknemer. Korting dus. Altijd goed! Zeker als je er goed werk voor terugkrijgt.

Zij een baan, jij een jonge kracht in je bedrijf. Iedereen blij. En zo geef je mensen die wat verder van de arbeidsmarkt afstaan een kans om mee te doen in de samenleving. +1 voor je karma.

Hoe werkt die regeling precies?

De korting geldt voor het aannemen van jongeren tussen de 18 en 27 jaar en die momenteel een WW-uitkering hebben. De regeling is per persoon twee jaar geldig. Per jaar kan de werkgever 1.750 euro premiekorting krijgen op deze werknemer. 3.500 euro in totaal dus.

Ook hier zit gelukkig wel een (kleine) maar aan. De overeengekomen duur van de dienstbetrekking is minimaal zes maanden. De arbeidsduur is tenminste 32 uur per week. En je moet een doelgroepverklaring van het UWV of van de gemeente in de loonadministratie bewaren.

Geef een kans & pak een kans!

 

Duidelijk?

Helemaal op de hoogte van alle informatie of heb je nog een vraag? Wij geven je antwoord!