Aan de quotumwet draagt iedereen bij

Iedereen krijgt de kans om te werken in ons land, ook als je een arbeidsbeperking hebt. Daar hoort iedereen zijn steentje aan bij te dragen, ook jij als hardwerkende ondernemer. Houd je daarom aan de quotumwet.

De Quotum-wat?

De quotumwet. Dat houdt in: als jij meer dan 25 mensen in dienst hebt, moet minimaal vijf procent daarvan ingevuld worden door mensen met een arbeidsbeperking.

Dankzij de quotumwet voor iedereen een kans

De quotumwet zorgt ervoor dat iedereen de kans krijgt om te werken. Mensen met een arbeidsbeperking zijn vaak super gemotiveerd en staan te springen om aan de slag te gaan. Als je niet voldoet aan het quotum, betaal je vijfduizend euro per niet-ingevulde werkplek per jaar. Wij helpen je aan goede mensen. Zo draagt iedereen bij aan de quotumwet - zoals het hoort.

Participatiewet

Deze goede regeling staat beschreven in de ‘Wet Banenafspraak en quotum arbeidsbeperkten’. Wij noemen dat simpel de quotumwet. Deze regeling heeft als doel om werknemers de participatiewet te laten naleven.

Volgens deze participatiewet moeten tot 2026 ten minste 125.000 nieuwe arbeidsplaatsen worden gecreëerd voor mensen met een arbeidsbeperking.

 

Duidelijk?

Helemaal op de hoogte van alle informatie of heb je nog een vraag? Wij geven je antwoord!