Wet- en regelgeving rondom vakantiewerkers

Hoe zit het ook alweer met de wet-­ en regelgeving rondom vakantiewerkers? Vanaf welke leeftijd mogen zij voor u aan de slag? Hoe lang mogen ze werken? Wat voor werk mogen ze doen? En niet onbelangrijk, hoe bent u als werkgever interessant voor jonge vakantiewerkers? Maar ook wat jongeren eigenlijk vinden van vakantiewerk.

Wat u moet weten

  • Een werknemer moet minimaal 13 jaar oud zijn.
  • Volgens de ABU CAO voor Uitzendkrachten loopt de vakantiekrachtenperiode van 1 juni tot 1 september.
  • Vakantiekrachten onder de 18 jaar mogen niet werken tussen 23.00 en 06.00 uur.
  • Vakantiekrachten hebben wél recht op (13 uur) vakantie per maand en géén recht op kort verzuim, buitengewoon verlof en feestdagen.

In de HR-app vindt u de meest gestelde vragen en antwoorden met betrekking tot wet- en regelgeving rondom vakantiewerk. Helder, praktisch en toegankelijk, zoals u van ons gewend bent.

Download de HR-app voor het complete overzicht

Tip

Heeft u vakantiekrachten uit uw eigen netwerk; bijvoorbeeld uw dochter, een neef, het buurmeisje of een oud-medewerker? Tempo-Team Payrolling neemt ze in dienst en stelt ze ter beschikking aan uw bedrijf. U zorgt zelf voor de begeleiding op de werkplek, maar loopt geen risico’s en blijft zelf de baas.

Jongeren interesseren voor uw vakantiebaan?

Hoe wordt u een aantrekkelijk werkgever voor jongeren die een vakantiebaan zoeken? Wat vinden ze belangrijk, wat zoeken ze in een vakantiebaan? Tempo-Team heeft hier onderzoek naar gedaan en de belangrijkste resultaten verwerkt in een infographic. Kosteloos het onderzoek downloaden >>

We wensen u een drukke, maar goed georganiseerde en relaxte zomer toe!

Direct een vacature voor de vakantieperiode opgeven? Doe het hier