Alles wat je moet weten over vakantiewerk

De zomer komt eraan. Dat betekent dat de vakanties worden geboekt, de zwemkleding uit de kast wordt gehaald en vooral dat de terrassen weer gaan vollopen. Wil je extra mensen inhuren? Slim! Lees hier de regels nog eens door. 

Zo willen jongeren deze zomer bij jou werken

Wil jij weten hoe je een gewilde werkgever wordt voor jongeren die een vakantiebaan zoeken? Wat vinden ze belangrijk? En wat willen we? Wij kunnen het je vertellen! Wij hebben onderzoek gedaan en de belangrijkste resultaten verwerkt in een infographic.

Download nu gratis het onderzoek

Waar moet je op letten met vakantiekrachten?

  • Een werknemer moet minimaal dertien jaar oud zijn. Tempo-Team zendt overigens pas mensen vanaf vijftien jaar oud uit
  • Volgens de ABU CAO voor Uitzendkrachten loopt de periode voor vakantiekrachten van 1 juni tot 1 september
  • Vakantiekrachten onder de achttien jaar oud mogen niet werken tussen 23:00 en 06:00 uur
  • Vakantiekrachten hebben wél recht op 13 uur vakantie per maand en géén recht op kort verzuim, buitengewoon verlof en feestdagen

Heb je nog vragen? In onze app vind je de meest gestelde vragen en antwoorden over de wet- en regelgeving rondom vakantiewerk. Handig? Nog andere vragen? Neem dan even contact met ons op! 

Tempo-Team Payrolling

Ken je vakantiekrachten in je eigen netwerk; bijvoorbeeld uw dochter, een neef, het buurmeisje of een oud-medewerker? Tempo-Team Payrolling neemt ze in dienst en stelt ze ter beschikking aan jouw bedrijf. Je zorgt zelf voor de begeleiding op de werkplek, maar loopt geen risico’s en blijft zelf de baas.

 

Een vacature voor de vakantieperiode opgeven?

Ook tijdens de vakantie gaat het werk gewoon door! Meld direct jouw vakantie vacature aan.