Financieel specialisten: op maat opgeleid om u te laten excelleren

Op zoek naar de financieel adviseur van de toekomst? Met aantoonbare Wft diploma’s en PE certificaten? De financiële sector transformeert in rap tempo naar digitale business-modellen. Als gevolg daarvan verandert de personeelsvraag. Met name ondersteunende functies op mbo-niveau als administratief medewerker en baliemedewerker komen te vervallen. De behoefte aan hoog opgeleide professionals in de rol van financieel adviseur (hbo) groeit juist. 

Juiste combinatie van kennis, vaardigheden en klantgerichtheid

Als antwoord op de financiële crisis zijn de eisen aan de financiële sector fors hebben aangescherpt. Om klanten te mogen adviseren moeten medewerkers beschikken over de benodigde Wft-certificaten. Het draait om kwalitatief advies, dat daadwerkelijk aansluit bij de behoeften van consumenten en bedrijven. Dit vraagt dat financieel adviseurs en verzekeringsadviseurs niet alleen beschikken over de juiste kennis om de financiële en persoonlijke situatie en risico’s van een klant in kaart te brengen; maar ook over inlevingsvermogen en klantgerichtheid om díé oplossing te bieden die een brug slaat tussen financiële werkelijkheid en de levensdoelen van de klant in kwestie. 

Uniek loopbaantraject

Als antwoord op deze veranderde personeelsvraag heeft Tempo-Team een uniek loopbaantraject ontwikkeld. Hiermee binden we echte top kandidaten aan ons en leiden we hen op tot onder meer adviseur particulieren en financieel adviseur. Via een intensief opleidingstraject, in samenwerking met Lindenhaeghe en NIBE, zorgen we voor branchegerichte scholing. Zo bent u verzekerd van specialisten die commercieel sterk zijn en uiteraard voldoen aan alle Wft- en PE-eisen.
Naast vakkennis ontwikkelen we ook de communicatieve en commerciële vaardigheden van de professional. 

Daarom kiest u voor Tempo-Team:

  • flexibiliteit door branchegeschoolde medewerkers, zodat u snel en veerkrachtig kunt reageren op ontwikkelingen in uw sector.
  • altijd de beschikking over goed opgeleid personeel (hbo / wo) dankzij ons unieke loopbaantraject waarmee wij de juiste medewerkers aan ons binden.
  • garantie voor aantoonbaar vakbekwame medewerkers volgens de meest actuele Wft- en PE-eisen.
  • samenwerking met gerenommeerde opleiders Lindenhaeghe en NIBE.
  • focus op specialistische vakkennis én op commerciële vaardigheden.
  • slagvaardig inspelen op nieuwe ontwikkelingen, zoals virtuele verkoop.
  • een directe kwaliteitsimpuls zonder hoge inwerkkosten.

Ik ben vorig jaar afgestudeerd in commerciële economie en via Tempo-Team terechtgekomen bij ABN AMRO in Rijswijk. Het opleidingstraject van Tempo-Team is voor mij een grote kans om te groeien binnen de financiële sector, wat zeker mijn ambitie is. De branche is enorm in beweging en ik vind het ontzettend leuk om met mensen om te gaan en het een passend advies te geven voor hun persoonlijke situatie. Binnen korte tijd heb ik al mijn verplichte Wft Basis gehaald, en daarmee ben ik zelfs de eerste in mijn regio. Ook mijn diploma Consumptief Krediet heb ik op zak. En ik volgde al twee leerzame trainingen in communicatietechnieken. De volgende stap? Daarvoor is het nog wat vroeg, eerst heb ik hier nog veel te leren!

Menno Wittink (24) werkt als adviseur Particulieren bij ABN AMRO via Tempo-Team Uitzenden

Contact 

Meer weten over dit opleidingstraject of direct op zoek naar financieel talent? Neem dan contact op met een vestiging bij u in de buurt.