Re-integratie

Langdurige ziekte

De zorgen en kosten die komen kijken bij langdurig verzuim zijn zaken die iedere werkgever graag vermijdt. Om maar te zwijgen over alle verplichtingen vanuit de Wet Verbetering Poortwachter en mogelijke loonsancties.

Of u nu als cateraar zorgt voor een goede lunch of als ambtenaar een gemeentelijk loket aanstuurt: u wilt bezig zijn met uw core business. U hebt hiervoor mensen in dienst waarmee u samen werkt aan succes. Als één van uw werknemers wegvalt door ziekte of verzuim is dit niet alleen vervelend voor uw medewerker maar heeft dat ook invloed op uw bedrijfsvoering.

Als specialisten in het tweede spoor gaan wij actief aan de slag om de mogelijkheden van uw medewerker bij andere werkgevers te benutten. Wij houden u op de hoogte van de voortgang in een voor het UWV complete en sluitende rapportage. Deze is voor u 24 uur per dag opvraagbaar. Hierdoor heeft u te allen tijde regie op het traject.

Wij starten met de ArbeidsMarktPositie-scan, een test die de arbeidsmarktwaarde objectief weergeeft in een rapport. Met dit rapport, gekoppeld aan een persoonlijk gesprek met uw medewerker, maken wij een persoonlijk mobiliteitsplan. Met ons Pick and Choose programma zijn er geen overbodige interventies. U kunt hierbij denken aan een grondige arbeidsmarktanalyse, een Social Media training, een workshop waarin we opzoek gaan naar energie, maar ook een training omdenken. Ieder mens heeft zijn eigen leercurve, hier past Tempo-Team Employability zich op aan.

Heeft u vragen over het tweede spoor traject? Wij staan u graag bij met raad en daad. Dit is namelijk onze core business.

Re-integratie Publieke Sector

Van niet werk naar werk

Tempo-Team Employability ondersteunt de gemeentelijke overheid en het UWV bij de re-integratie van bijstandsgerechtigden.

Lees meer >>