Lean zorgt voor WOW-gevoel

Lean zorgt voor WOW-gevoel

Lean is een manier van werken waarbij alles en iedereen in de onderneming zich richt op het creëren van waarde voor de klant in alle processen. Hiervoor worden verspillingen geëlimineerd. Dat levert niet alleen kostenvoordelen op, maar ook een hogere klanttevredenheid en een betere concurrentiepositie. En ook jouw medewerkers zijn er blij mee. 

De 5 voordelen van Lean voor jouw medewerkers

1. Iedereen hetzelfde doel

Iedereen staat voor hetzelfde opgesteld: een geslaagd project. Dat kan alleen door goed en plezierig samen te werken. Goed voor het resultaat én de sfeer!

2. Blije klanten

In het woordenboek van Lean is Klant met een hoofdletter geschreven. Alle projecten en processen zijn op de klant gericht. Dat zie je terug in de klanttevredenheid. En daar worden jouw medewerkers ook weer blij van. 

3. Betere resultaten

Elke activiteit moet waarde toevoegen aan het proces. Dat is fijn, want zo lopen processen gesmeerd en hoeft niemand werk te doen dat uiteindelijk overbodig blijkt te zijn.

4. Continu leren

Het wordt snel duidelijk wat er goed of fout gaat. En je kunt gemakkelijker ervaringen delen. Lean zorgt dus voor een goede leeromgeving. ‘Learning on the job’ voor jouw medewerkers. 

5. Fijne werkomgeving

Altijd duidelijkheid, goede communicatie, slimme werkprocessen, betrokken teamleden en een verbetergerichte omgeving. In zo’n team wil iedereen toch graag werken?

Lean bij Tempo-Team Inhouse Services: WOW!

Bij Tempo-Team Inhouse Services zijn de werkprocessen inmiddels bijna helemaal Lean. Dat sluit aan bij WOW: Way of Working, Ontwikkeling en Werkplezier. WOW gaat over onze gestandaardiseerde werkprocessen en cultuur van continu verbeteren. De afgelopen maanden hebben we al onze processen onder de loep genomen. En hebben we nieuwe, geoptimaliseerde standaarden ingesteld. Of je nu in Den Helder, Utrecht of Venlo (of op meerdere locaties in Nederland) gevestigd bent, overal kun je rekenen op dezelfde basisdienstverlening. Omdat al onze teams op dezelfde manier werken, blijft alles gesmeerd lopen, ook bij wisselingen in het team. Dat is toch helemaal WOW!, vind je niet?