Werken met zzp’ers

Met ingang van 1 mei 2016 is de VAR vervangen door de Wet DBA (Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties). Deze wet heeft als doel schijnconstructies met zzp’ers tegen te gaan.

Dit betekent dat u als opdrachtgever de werkzaamheden van de zzp’er voorafgaand aan de opdrachtovereenkomst voorlegt aan de Belastingdienst of u maakt gebruik van een modelovereenkomst. Door te werken met beoordeelde modelovereenkomsten beperkt u de risico’s. Vanaf 1 januari 2018 gaat de Belastingdienst hier op controleren.

Belangrijk voor u om te weten:

  • De Belastingdienst kan met terugwerkende kracht tot 1 mei 2016 controleren. Als u nu al zorgt dat uw zaken rondom zzp’ers op orde zijn, loopt u minder risico op naheffingen
  • U bent zelf verantwoordelijk voor het opstellen van een juiste modelovereenkomst. Door te werken met onze goedgekeurde modelovereenkomst beperkt u de risico’s.

In 4 stappen DBA proof

  1. Ken de Wet DBA én weet welke zzp’ers er bij uw organisatie werken
  2. Doe de zzp dossierscan en weet binnen 5 werkdagen of de inzet van uw zzp’er voldoet aan de Wet DBA
  3. Tempo-Team adviseert u over de vervolgstappen aan de hand van de uitkomsten van de dossierscan
  4. Zorgeloos een zzp’er inzetten: de Wet DBA is behoorlijk complex. Tempo-Team faciliteert het administratieve proces

Binnen 5 werkdagen inzicht in uw huidige zzp populatie
Met de dossierscan heeft u binnen 5 werkdagen inzicht in uw huidige (populatie) zzp’ers en duiden we eventuele risico’s. U kunt deze dienst ook inzetten indien u geen klant bent van Tempo-Team. De scan kost €50,- excl BTW per dossier. Meer informatie of neem contact met ons op.

Door de belastingdienst goedgekeurde modelovereenkomst
Via Tempo-Team maakt u gebruik van modelovereenkomsten die reeds zijn goedgekeurd door de Belastingdienst. Wij helpen u graag met het opstellen van een correcte overeenkomst. Zo loopt u minder risico.

Mijn zzp’er mag niet aanblijven als zzp’er, wat nu?
Heeft u een zzp’er die niet voldoet aan de Wet DBA? Wij gaan graag met u in gesprek om u te adviseren over de mogelijke vervolgstappen. Lees meer over onze zzp dienstverlening

Zorgeloos een zzp’er inzetten in mijn organisatie
De wet- en regelgeving rondom zzp’ers is behoorlijk complex. Onze zzp-specialisten beschikken over de juiste kennis. Via onze zzp dienstverlening faciliteert Tempo-Team het administratieve proces. Wij zijn uw betrouwbare partner bij het zorgeloos inzetten van zzp’ers in uw organisatie.

Direct contact met ons opnemen?

Laat uw gegevens achter of neem direct contact met ons op via 020 569 54 00.