Werken met zzp’ers

Met ingang van 1 mei 2016 is de VAR vervangen door de Wet DBA (Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties). Deze wet heeft als doel schijnconstructies met zzp’ers tegen te gaan.

Dit betekent dat je als opdrachtgever de werkzaamheden van de zzp’er voorafgaand aan de opdrachtovereenkomst voorlegt aan de Belastingdienst of je maakt gebruik van een modelovereenkomst. Door te werken met beoordeelde modelovereenkomsten beperk je de risico’s. Vanaf 1 juli 2018 gaat de Belastingdienst hier op controleren.

Belangrijk om te weten:

  • Als je nu al zorgt dat jouw zaken rondom zzp’ers op orde zijn, loop je minder risico op naheffingen
  • Je bent zelf verantwoordelijk voor het opstellen van een juiste modelovereenkomst. Door te werken met goedgekeurde modelovereenkomsten beperk je de risico’s.

In 4 stappen DBA proof

  1. Ken de Wet DBA én weet welke zzp’ers er bij jouw organisatie werken
  2. Doe de zzp dossierscan en weet binnen 5 werkdagen of de inzet van jouw zzp’er voldoet aan de Wet DBA
  3. Tempo-Team adviseert je over de vervolgstappen aan de hand van de uitkomsten van de dossierscan
  4. Zorgeloos een zzp’er inzetten: de Wet DBA is behoorlijk complex. Tempo-Team faciliteert het administratieve proces

Binnen 5 werkdagen inzicht in jouw huidige zzp populatie
Met de dossierscan heb je binnen 5 werkdagen inzicht in jouw huidige (populatie) zzp’ers en duiden we eventuele risico’s. Je kunt deze dienst ook inzetten indien je geen klant bent van Tempo-Team. De scan kost €5 0,- exclusief BTW per dossier. Meer informatie of neem contact met ons op.

Door de belastingdienst goedgekeurde modelovereenkomst
Via Tempo-Team maak je gebruik van modelovereenkomsten die reeds zijn goedgekeurd door de Belastingdienst. Wij helpen graag met het opstellen van een correcte overeenkomst. Zo loop je minder risico.

Mijn zzp’er mag niet aanblijven als zzp’er, wat nu?
Heb je een zzp’er die niet voldoet aan de Wet DBA? Wij gaan graag met je in gesprek om je te adviseren over de mogelijke vervolgstappen. Lees meer over onze zzp dienstverlening

Zorgeloos een zzp’er inzetten in mijn organisatie
De wet- en regelgeving rondom zzp’ers is behoorlijk complex. Onze zzp-specialisten beschikken over de juiste kennis. Via onze zzp dienstverlening faciliteert Tempo-Team het administratieve proces. Wij zijn jouw betrouwbare partner bij het zorgeloos inzetten van zzp’ers in jouw organisatie.

Direct contact met ons opnemen?

Laat je gegevens achter of neem direct contact met ons op via 020 569 54 00.