Whitepaper Werkplezier: wat complimenten geven doet op jouw werkvloer!

Super! Jij hebt de eerste stap gezet naar een werkvloer met méér werkplezier. Dikke complimenten voor jou dus! Klik hieronder op de link om de whitepaper te openen:

Download Whitepaper

Wil je nóg meer doen met het vergroten van jouw werkplezier?

Meer werkplezier op de werkplek

Wat voor bedrijf je ook hebt, de plek waar je werkt is ontzettend belangrijk. Onderzoek toonde aan dat de meeste werknemers veel waarde hechten aan een plek met veel daglicht, groen, stilteplekken en een gezellige lunchplek. Er zijn weinig dingen die je zo makkelijk kunt realiseren en tegelijk zoveel impact hebben. Hier geven wij je tips hoe je een fijne werkplek realiseert en daarmee het werkplezier verhoogt!

Meer werkplezier door goed leiderschap

Het goede voorbeeld geven, luisteren, eerlijk zijn, knopen doorhakken, empathie en waardering tonen en helder en vlot communiceren. Leiderschap kent verschillende stijlen en verschillende situaties vragen om ander leiderschap.

48% van de werknemers (Red Report 2020 - Tempo-Team België) vindt dat hun leidinggevende aanleg toont, maar nog wat schaafwerk nodig heeft en 13% vindt zijn/haar baas niet geschikt om leiding te geven. 59% van de medewerkers die juist hoog scoren op werkplezier vinden dat ze een competente leidinggevende hebben. Waar zit ‘m dat dan in? 

Werkgevers doen hierover vaak aannames, vraag je werknemers gewoon waar zij gelukkig van worden. Verplicht je medewerkers niet om mee te doen met een bootcamp als zij veel liever naar het strand gaan en investeer niet in een fancy espressobar om vervolgens van iedereen te horen dat een kopje thee ook goed is. Lees hier meer over positief leiderschap en hoe je daarmee het werkplezier vergroot.

Meer werkplezier door een fijne werksfeer

Denk jij dat je medewerkers liever een bonus willen, een bedrijfsfitness of een lease-auto? Nope! Dat is niet het belangrijkste! Een goede werksfeer zit ‘m ook in de kleine momenten. Ons Grote Werkplezier onderzoek 2019 toont aan dat medewerkers gewoon écht blij worden van lol op de werkvloer! 65% ontvangt graag een compliment, 64% geniet van grappen en 49% maak je gelukkig door successen te vieren, hoe groot of klein die ook zijn! Ook leuk: maak het mogelijk om last minute een dagje vrij in te plannen omdat het 30 graden wordt en het strand lonkt. Volgens ons onderzoek haalt 67% van je werknemers hier plezier uit. 

Onderzoek naar werkplezier 2020

Meer werkplezier op je werkvloer levert je productieve, creatieve én betrokken medewerkers op die minder vaak ziek zijn en langer in dienst blijven. Hoe dat precies zit? Je leest het in het Werkplezier Papier.