Ervaring aan zet: 50+ op de arbeidsmarkt

"Werknemers moeten zich rond hun 50ste gaan afvragen: wat wil ik later worden?" 
Jan Ybema, TNO

De ervaren medewerker houdt Nederland bezig, media, overheid en beroepsbevolking. Wat maakt deze groep nu zo bijzonder? Onder andere een bijzonder arbeidsethos. Handen uit de mouwen, niet klagen maar dragen. Een leeftijdsgroep die groot is geworden met 'de baan voor het leven', 'doe maar gewoon' en loyaliteit.

De arbeidsmarkt van nu wordt echter bepaalt door innovatie en flexibiliteit. Een arbeidsmarkt vol tegenstrijdigheden; het generatiepact versus een steeds latere pensioenleeftijd. Om actief op de arbeidsmarkt te blijven kun je niet wachten op wat de politiek doet. Als je zelf wil bepalen hoe jouw werkbare toekomst eruit ziet, moet je regie op je loopbaan nemen, ook als je de 50 gepasseerd bent.

In onze methodiek hebben wij extra aandacht voor de 50 plussers, zodat zij -met al hun competenties- hun waarde blijven toevoegen aan de wereld van vandaag. Dit doen wij door initiatieven zoals de perspectief scan, de vitaliteitsscan, financieel advies en workshops waarin medewerkers op creatieve wijze achter hun sterke punten komen.

Een 50-plusser vertelde: “Vanuit mijn werkgever heb ik de verplichting elke dag te solliciteren. Bij Tempo-Team Employability is dat ook, maar hier leer je begrijpen waarom dit zo belangrijk is. En dat maakt dat ik in beweging ben gekomen en nu zicht heb op een baan”.