Veelgestelde vragen voor Payroll medewerkers

Payrolling algemeen

 • Hoe kan ik contact opnemen met Tempo-Team Payrolling?

  Het Serviceteam van Tempo-Team Payrolling is bereikbaar op werkdagen van 08:30 tot 17:30 uur via telefoonnummer (020) 569 54 00, per e-mail of via ons contactformulier.

  Postadres:
  Tempo-Team Payrolling
  T.a.v. Serviceteam
  Postbus 12600
  1100 AP Amsterdam-Zuidoost

 • Wat moet ik doen als ik mijn arbeidsovereenkomst wil beëindigen?

  Ten eerste dien je de opdrachtgever te informeren dat je wilt stoppen met werken. Tevens zul je de afgesproken opzegtermijn in acht moeten nemen. Als je stopt met werken, laat je dit schriftelijk weten. De opzegging kun je per mail sturen.   

 • Welke CAO is op mij van toepassing?
 • Hoe kan ik een wijziging in mijn persoonlijke gegevens doorgeven?

  Werk je via Tempo-Team Payrolling dan geef je een wijziging in je persoonlijke gegevens, zoals bijvoorbeeld je adres, door via Mijn Tempo-Team.

  Een wijziging van je rekeningnummer kan per e-mail worden doorgegeven. Geef in de mail aan: het nieuwe rekeningnummer, jouw gegevens en de datum per wanneer het rekeningnummer gebruikt moet worden.

  Werk je niet via Tempo-Team Payrolling, dan neem je contact op met een van de reguliere Tempo-Team vestigingen.

 • Ik heb een formulier dat door mijn werkgever ingevuld moet worden. Hoe kan ik dit laten doen?

  Tempo-Team Payrolling is je werkgever, dus je kunt dit formulier naar ons opsturen. Doe dit onder vermelding van je naam (eventueel je employeenummer) en de bedrijfsnaam van je opdrachtgever. Wij vullen het formulier voor je in en sturen het naar je terug. Je kunt het formulier ook inscannen en per mail aan ons opsturen.

  Postadres:
  Tempo-Team Payrolling
  T.a.v. Serviceteam
  Postbus 12600
  1100 AP Amsterdam-Zuidoost

 • Op mijn loonspecificatie zie ik een reservering voor een eindejaarsuitkering / 13e maand. Wat betekent dit?

  Als je bij Tempo-Team Payrolling werkt en je hebt recht op een eindejaarsuitkering of 13e maand, dan kan het zijn dat je deze op je loonspecificatie terugvindt. Als dit op je loonspecificatie staat dan wordt deze in de laatste kalenderweek van het jaar uitbetaald. Stoppen je werkzaamheden eerder, dan wordt deze reservering bij de eindafrekening samen met je vakantiegeld en nog niet opgenomen vakantie uren overgemaakt naar je bankrekening. 

  Heb je wel recht op een eindejaarsuitkering maar vind je dit niet terug op je loonspecificatie? Ook dat is mogelijk. Niet elke eindejaarsuitkering is als reservering op te bouwen. Je ontvangt de eindejaarsuitkering dan in het begin van het jaar volgend op het jaar dat je dit recht hebt opgebouwd. Tenzij hierover met je opdrachtgever afwijkende afspraken zijn gemaakt.

 • Overige vragen

  Heeft het bovenstaande niet geholpen? Neem dan contact op met  jouw vaste contactpersoon bij Tempo-Team »

Payrolling Pensioen

 • Bouw ik pensioen op als ik werk via Tempo-Team Payrolling?

  Bij Tempo-Team bouw je, wanneer je hiervoor in aanmerking komt, een pensioen op via Stichting Pensioenfonds Flexsecurity. Je neemt automatisch deel aan de pensioenregeling als je 21 jaar of ouder bent en minimaal 26 weken voor ons of eventueel een ander ABU uitzendbureau hebt gewerkt. Deelname aan de pensioenregeling is verplicht en vastgelegd in de CAO voor Uitzendkrachten. Wij melden je aan voor de Flexsecurity-regeling en vanaf dat moment betalen Tempo-Team en jij de vastgestelde pensioenpremies.

  Meer informatie over de pensioenregeling en het PlusPensioen vind je op de site van Flexsecurity.

Payrolling Salaris

 • Wanneer betaalt Tempo-Team Payrolling mijn salaris uit?

  Tempo-Team Payrolling verwerkt alle ingeleverde declaraties op maandag. Zorg dus dat jouw declaratie voor maandag bij ons binnen is. Zodra je declaratie verwerkt is, staat je salaris binnen vijf werkdagen op je bankrekening. 
  Werk je op basis van contracturen? Dan wordt je salaris 4-wekelijks verwerkt. 

 • Wat is vakantiebijslag en wanneer wordt deze uitbetaald?

  Vakantiebijslag is hetzelfde als vakantiegeld. De vakantiebijslag wordt één keer per jaar in juni automatisch uitgekeerd. De hoogte hiervan is 8% van het feitelijk loon.
  Bij het einde van je dienstverband wordt het opgebouwde bedrag na zes weken automatisch aan je overgemaakt, samen met een eventueel tegoed aan vakantie-uren. Indien gewenst, kun je de uitbetaling hiervan eerder aanvragen per mail en zal het bedrag zo snel mogelijk aan je overgemaakt worden

 • Loondoorbetaling feestdagen

  Een groot deel van payrollmedewerkers heeft recht op loondoorbetaling op officieel erkende feestdagen. Het vaststellen van dit recht en het berekenen van de omvang zal Tempo-Team Payrolling doen aan de hand van het werkpatroon in de laatste 13 weken. Deze berekening kan alleen met de volledige informatie tot en met week 13 correct gemaakt worden. We willen elke medewerker uitbetalen waar hij of zij recht op heeft, consequentie hiervan is dat deze feestdag met een week vertraging uitbetaald zal worden. Daarnaast zal de verloning een dag later plaatsvinden en dus ook de uitbetaling van het salaris, indien een feestdag op een maandag valt. 

  In de praktijk gaat het zo. Wij kijken naar de afgelopen 13 gewerkte weken. Heb je ten minste 9 van de 13 keer op de desbetreffende dag gewerkt dan betalen we de feestdag door. Het aantal uur is het gemiddelde aantal uren dat is gewerkt op die werkdagen. 
  Heb je nog geen 13 weken gewerkt? Heb je ten minste 2/3 op de desbetreffende dag gewerkt, dan betalen we de feestdag door. Dus stel dat je 3 weken bij ons in dienst bent, waarvan je 2 keer op die dag hebt gewerkt, dan betalen we de feestdag door.

 • Indienen declaraties OV

  Declareren van OV kan in kopievorm (digitaal). Je hoeft geen originele bewijzen op te sturen. De procedure is als volgt:
  Je stuurt een mail met het onkostenformulier en kopie/scan van reisbewijs naar je leidinggevende. Het onkostenformulier vind je in Mijn Tempo-Team bij 'Handig'
  Je leidinggevende voegt zijn akkoord toe en mailt de declaratie naar het Serviceteam.
  Het Serviceteam zorgt voor de uitbetaling van de declaratie.

Voordelen van werken als payroller

Lees meer over wat we concreet voor jou regelen.

Zoek een vestiging

Zoek je een vestiging van Tempo-Team in de buurt? Deze vind je in ons overzicht!