Veelgestelde vragen voor Payroll medewerkers

Payrolling Salaris

1. Wanneer betaalt Tempo-Team Payrolling mijn salaris uit?

Tempo-Team Payrolling verwerkt alle ingeleverde declaraties op maandag. Zorg dus dat jouw declaratie voor maandag bij ons binnen is. Zodra je declaratie verwerkt is, staat je salaris binnen vijf werkdagen op je bankrekening.
Werk je op basis van contracturen? Dan wordt je salaris 4-wekelijks verwerkt. 

2. Wat is vakantiebijslag en wanneer wordt deze uitbetaald?

Vakantiebijslag is hetzelfde als vakantiegeld. De vakantiebijslag wordt één keer per jaar in juni automatisch uitgekeerd. De hoogte hiervan is 8% van het feitelijk loon.
Bij het einde van je dienstverband wordt het opgebouwde bedrag na zes weken automatisch aan je overgemaakt, samen met een eventueel tegoed aan vakantie-uren. Indien gewenst, kun je de uitbetaling hiervan eerder aanvragen per mail en zal het bedrag zo snel mogelijk aan je overgemaakt worden.

3. Moet ik de loonheffingskorting door Tempo-Team Payrolling laten toepassen?

De loonheffingskorting is een korting op de af te dragen loonbelasting en premie volksverzekeringen. Als je de korting laat toepassen hoeft er minder afgedragen te worden en hou je dus meer nettoloon over. De loonheffingskorting mag maar door één werkgever of uitkeringsinstantie tegelijk worden toegepast. Wij adviseren je om de loonheffingskorting te laten toepassen door die werkgever of uitkeringsinstantie waar je het meest verdient.

4. Loondoorbetaling feestdagen

Een groot deel van payrollmedewerkers heeft recht op loondoorbetaling op officieel erkende feestdagen. Het vaststellen van dit recht en het berekenen van de omvang zal Tempo-Team Payrolling doen aan de hand van het werkpatroon in de laatste 13 weken. Deze berekening kan alleen met de volledige informatie tot en met week 13 correct gemaakt worden. We willen elke medewerker uitbetalen waar hij of zij recht op heeft, consequentie hiervan is dat deze feestdag met een week vertraging uitbetaald zal worden. Daarnaast zal de verloning een dag later plaatsvinden en dus ook de uitbetaling van het salaris, indien een feestdag op een maandag valt.

In de praktijk gaat het zo. Wij kijken naar de afgelopen 13 gewerkte weken. Heb je ten minste 9 van de 13 keer op de desbetreffende dag gewerkt dan betalen we de feestdag door. Het aantal uur is het gemiddelde aantal uren dat is gewerkt op die werkdagen.
Heb je nog geen 13 weken gewerkt? Heb je ten minste 2/3 op de desbetreffende dag gewerkt, dan betalen we de feestdag door. Dus stel dat je 3 weken bij ons in dienst bent, waarvan je 2 keer op die dag hebt gewerkt, dan betalen we de feestdag door.

5. Indienen declaraties OV

Declareren van OV kan in kopievorm (digitaal). Je hoeft geen originele bewijzen op te sturen. De procedure is als volgt:
Je stuurt een mail met het onkostenformulier en kopie/scan van reisbewijs naar je leidinggevende. Het onkostenformulier vind je in T-Point bij 'Handig'
Je leidinggevende voegt zijn akkoord toe en mailt de declaratie naar het Serviceteam.
Het Serviceteam zorgt voor de uitbetaling van de declaratie.