Beroeps Begeleidende Leerweg

Mbo-diploma halen terwijl je werkt

Volg tijdens je werk een opleiding via de beroepsbegeleidende leerweg (BBL). Je brengt meer dan 60% van je opleiding werkend en in de praktijk door. We bemiddelen voor je bij een erkend leerbedrijf. Formeel is Tempo-Team gewoon je werkgever.

Voor het theoretische deel van de opleiding ga je - meestal één dag in de week - naar een Regionaal Opleidingscentrum (ROC). Als je de opleiding succesvol afsluit, ontvang je een erkend mbo-diploma.

Het erkennen van eerder verworven competenties (EVC)

Meerdere jaren werkervaring in hetzelfde vakgebied maar geen diploma’s? Dan is een EVC-procedure iets voor jou. Het EVC-instrument brengt jouw kennis en kunde in beeld; verworven op school, werk, thuis of via hobby’s. Deze leggen we vast in een EVC-portfolio. Dit is te gebruiken bij sollicitaties of om vrijstellingen voor vervolgstudies te krijgen. Soms kun je zelfs direct het diploma ontvangen.

De Quick- en Competentiescan tonen snel aan of EVC geschikt is voor jou. Interesse? Neem dan contact met een vestiging bij jou in de buurt.

Informatie voor jouw werkgever

Werk je bij een bedrijf en wil je jouw werkgever meer informatie geven over de Beroeps Begeleidende Leerweg? In ons programma werkt de leerling-werknemer 4 dagen per week bij het bedrijf en gaat in het algemeen één dag of twee avonden per week naar school. Via de volgende link kun je jouw werkgever van meer informatie voorzien.

Bekijk hier meer Informatie voor jouw werkgever »

Aan de slag als basisarts?

Zet je kennis als geneeskundige in voor een maatschappelijk relevante functie. Een stevig fundament voor je medische carrière!

Opleidingsaanbod per vakgebied

Meer weten over de opleidingen die bij jouw vakgebied passen?