Werken met de feestdagen? Zo maak je er een feestje van! 🎄

Werken met kerst of nieuwjaar leuk? Zéééker met onze tips! In deze blog lees je alle voordelen van werken met de feestdagen + tips over hoe je er met je collega’s een feestje van maakt (spoiler: een superchill salaris 🤑).

Spring snel naar: 

5 redenen waarom je juist wél wilt werken tijdens feestdagen

Er zitten sĂşperveel voordelen aan werken tijdens de feestdagen! Lees hieronder waarom het loont om onder de kerstboom vandaan te kruipen. 5 Voordelen van werken tijdens de feestdagen!

1. Centjes!!! 🤑 Op feestdagen krijg je dubbel betaald

Dé reden waarom iedereen uiteindelijk werkt: de dukaten, pegels, money’s!!! Met de feestdagen krijg je tot wel 200% van je loon uitbetaald. Dat is TWEE KEER je normale salaris. Ka-ching!! Dát is nog eens een mooi kerstcadeau.

2. Je bent niet zo’n kerstkonijn

Eten met de hele familie (en aanhang natuurlijk). Gezellig. Toch stiekem op zoek naar een excuus? Geregeld. Jouw excuus is dit jaar niet te verslaan. Jij moet werken!  Dubbel salaris Ă©n dit jaar geen lelijke kersttruien, Mariah Carey of bijkletsen met verre oudtantes.

3. Kies Ă©Ă©n feestdag om te werken

Dé reden waarom iedereen uiteindelijk werkt: moneys! Met de feestdagen krijg je vaak tot wel 200% van je loon uitbetaald. Dat is TWEE KEER je normale salaris. Ka-ching! Dát is nog eens een mooi kerstcadeau.

4. Iedereen is supervrolijk!

Tijdens de feestdagen is werken superleuk, want iedereen is in de feeststemming! Je bent de hele dag omringd door blije collega’s en klanten. Lekkere kerstplaylist aan, iedereen neemt wat hapjes mee. Dat is toch al een feest op zich?!

5. Feestelijke extraatjes!

De echte Baanraders zorgen er natuurlijk voor dat hun medewerkers met de feestdagen extra verwend worden. Dat luxe kerstontbijt of die oliebollenkraam voor de deur wil je natuurlijk niet missen!

ZĂł maak je werken met kerst extra, extra leuk: 4 feesttips

Werken tijdens de feestdagen betekent niet dat je geen feest kunt vieren! Vier kerst of nieuwjaar met je werkbesties, terwijl jij casht voor een reis naar de zon! Met deze vier werkpleziertips breng je de feeststemming naar jouw werkplek! 

TIP 1. Verras je collega’s met een kaart of een klein cadeautje 

Wat is er nou leuker dan iemand blij maken met een kleinigheidje? Speel voor kerstman en verras je collega’s met een persoonlijk cadeautje, of een compliment! Daar wordt iedereen vrolijk van!

TIP 2. Maak een leuke kerstafspeellijst 

Wil jij je werkplek nóg gezelliger maken? Een afspeellijst doet wonderen! Muziek zorgt voor een goede sfeer op het werk. Wil je je collega’s en jezelf lekker in de kerststemming brengen? Giet je afspeellijst in een kerstjasje! Laaaast Christmas, I gave you my heart...🎵

TIP 3. Hang de slingers op!

Niet thuis met de feestdagen? Haal die slingers en kerstballen toch maar van zolder. Je werkplek kan ook wel wat sfeer gebruiken! Versier je kantoor samen met je collega’s (supergezellig!) en brengt iedereen meteen in feeststemming.

TIP 4. Borreluhh! 🥂

Klaar met werken? Dan is het nu tijd voor feest! Sluit je werkdag nog even af met een gezellige kerstborrel 🍾 of een nieuwjaarstoast, dat hebben jullie wel verdiend na het harde werk!! 

Regels voor werken op een feestdag

Werken op een feestdag is geweldig, vooral vanwege het dubbele loon! Maar let op, er zijn ook regels en voorwaarden waar je rekening mee moet houden. Wat je precies krijgt, en of je vrij mag nemen, hangt af van je werkgever.  Check je contract of CAO dus even. Daar vind je alle details.

Een lijst om jouw jaar lekker mee af te sluiten en je nieuwe jaar fris en fruitig te beginnen. Klaar voor?! In 3.. 2.. 1..🎤

Deze werkgevers maken er sowieso een feestje van

Onze Baanraders scoren een 8+ tevredenheid. Echte topwerkgevers dus! Met een Baanrader kun je ervanuit gaan dat er tevreden mensen werken met véél werkplezier. Ennnn dat je tijdens de feestdagen kunt rekenen op een feest! De ene huurt een dj in, de ander geeft top-kerstpakketten. Neem vooral een kijkje bij een werkgever bij jou in de buurt.

 đź‘‰ Check alle Baanraders 

Bij deze werkgevers is werken tijdens feestdagen een feest!

 
Boels Gemeente Den Haag
DKG Hollister
RAI Amsterdam DB Schenker
UPS  

Lees ook: