Hospitality opleidingen en cursussen met Mijn Groei 🧑‍🍳

Lijkt het jou leuk om te kokkerellen, de mooiste latte art te maken en werk jij strikt en hygiënisch?  🍳 Dan ben je gemaakt om in de hospitality te werken. Doordat deze sector enorm veel te bieden heeft, is er altijd wel werk voor jou. Of je je nou wilt omscholen tot kok, of gewoon graag een feestelijk drankje serveert, wij helpen je! Binnen Mijn Groei heb je toegang tot het grootste aanbod opleidingen, online trainingen en leerwerktrajecten ook voor in de hospitality. Je vindt Mijn Groei in je Mijn Tempo-Team account.
Vind hier je opleiding

Op deze pagina:

Via Mijn Groei kan je op verschillende manieren kok, horecaspecialist of cateringmedewerker worden. Of verbeter je skills met trainingen en cursussen. Je hebt de keuze om:

 • groeipaden binnen de hospitality te volgen
 • hospitality certificaten te behalen
 • een mbo- en branche-erkende opleiding te volgen
 • online trainingen in de hospitality te doen

Bekijk welke opleiding of certificaten passen bij jouw opleidingsniveau of huidige functie. Niet alleen waardevol voor het vinden van een (volgende) baan, maar ook super voor jouw ontwikkeling! Als flexwerker bij Tempo-Team heb je toegang tot alle trainingen en opleidingen. Werk je (nog) niet via Tempo-Team? Dan kun je met een Mijn Tempo-Team account wel gratis online trainingen volgen.

Dit zijn de voordelen van onze hospitality opleidingen

Geen lange en saaie opleidingen, maar vooral lekker veel praktijktraining onder begeleiding van een vakdocent en korte trainingen met opdrachten via een e-learningplatform.

 • Meer dan 100 opleidingen in hospitality.
 • Je kan werken én leren tegelijkertijd.
 • De meeste opleidingen zijn hartstikke gra-tis!
 • Je krijgt gewoon een lekker salaris tijdens je opleiding.
 • En gaat aan de slag in hospitality.

Groeipaden binnen hospitality

Per functie hebben we een groeipad in de hospitality. Met behulp van deze groeipaden kan je in grote lijnen zien hoe je binnen jouw horecafunctie doorgroeit en ontwikkelt. Dusss, wanneer start jij?

We hebben een groeipad voor de volgende functies:

 • Horeca / bediening
 • Culinair / koks
 • Cateringmedewerker
 • Barista

Wordt een pro in hospitality

We leren je alle kneepjes van het hospitality-vak. Zo bieden we diverse opleidingen aan die je voorbereiden op een succesvolle carrière in de hospitality. Of je nu je skills voor evenementen wil verbeteren, je drankenkennis wil vergroten of je nog beter wil leren omgaan met gasten, bij ons zit je goed!

Deze certificaten behaal je ook binnen hospitality 📩

 • Certificaat Allergenen: leer alles over de wettelijk verplichte allergenen en hoe jij je gasten van de juiste allergeneninformatie verstrekt. Studeer in je eigen tijd en bepaal zelf wanneer je de training volgt. In deze videotraining kom je alles te weten over allergenen en hoe je eenvoudig een Allergenen Management Systeem kunt opzetten.

 • Certificaat Sociale hygiëne: in de Drank en Horecawet staat beschreven dat iedere leidinggevende in een horecagelegenheid of slijtersbedrijf in het bezit moet zijn van het SVH-diploma en bijgeschreven moet zijn op de Drank en Horecavergunning. Worden er alcoholische dranken geschonken in een bedrijf of (sterk) alcoholische dranken verkocht voor thuisgebruik, dan moet er tijdens de openingstijden altijd iemand aanwezig zijn die in het bezit is van het SVH-diploma. 

 • Certificaat SVH-leermeester: wil jij leermeester worden en leerlingen of (nieuwe) medewerkers gaan begeleiden? Ben je goed in je vak en wil je deze kennis en jouw passie graag overdragen aan anderen? Volg dan de 3-daagse leermeester cursus en behaal je SVH-diploma leermeester!

 • Certificaat Basis SVH Wijntraining: de cursus vormt de basiskennis van wijn. Je krijgt toegankelijke en overzichtelijke informatie over de meest belangrijke aspecten van wijn. Je proeft verschillende wijnen, je ontdekt de wijngebieden. Per cursus worden ongeveer 15 wijnen geproefd en besproken.

 • Certificaat Skills Lab Sales en klantgerichtheid: iedereen die meer wil oefenen en experimenteren met nieuwe vaardigheden en nieuw gedrag op het gebied van sales en klantgerichtheid. Je brengt een persoonlijk vraagstuk in waarmee je aan de slag gaat. Het Skills Lab wordt dus op maat voor jou gemaakt!

De mbo- en branche-erkende opleidingen in hospitality

 • Catering-opleidingen: wil je jezelf doorontwikkelen in de cateringwereld? Met de trainingen Goed, Beter en Best leer je de fijne kneepjes van het vak. Bekijk hier de trainingen.

 • Barista-opleidingen: in Utrecht zit de opleiding SCA Barista Skills Foundation. Je volgt deze bij de Koffieschool. Melk opschuimen en coole latte art maken? Dat is straks een makkie voor jou! Benieuwd? Check hier de opleiding!

 • Culinaire-opleidingen: alles weten over werken in de keuken? Doe dan één van onze culinaire opleidingen en word een ster in de keuken! Check ze hier!

 • Horeca-opleidingen: tijdens onze horeca opleidingen leer je op drie niveaus (Goed, Beter, Best) de kneepjes van het vak horeca. Benieuwd wat dit precies inhoudt? Bekijk het groeipad hier!

Deze online trainingen in de hospitality zijn interessant voor jou!

Start met één van de gratis online trainingen. Maar eerst: heb je nog geen Mijn Tempo-Team-account? Maak die dan aan! Zo kan jij makkelijk een training volgen. Speciaal voor iedereen die in de hospitality werkt, of wilt werken, raden we de volgende trainingen aan:

Storytelling

De flexwerker heeft in zijn werk veel gastcontact. Hoe vertel je wat je hebt gemaakt of hen voorschotelt. Het verhaal moet je product of dienstverlening verkopen/aantrekkelijk maken voor de gast. In deze training leer je dat!

HACCP voor de Horeca Basis

Zorg dat je alles weet van hygiënisch werken in de horeca voor een veilig verblijf van de gasten. Zo voorkom je dat je gasten ziek worden door derving. 

HACCP voor de Horeca Compleet

Zorg dat je alles weet van hygiënisch werken in de horeca. In deze training leer je de regels toepassen in de praktijk. Als je deze training hebt afgerond…

 • …heb je aantoonbare kennis van de Hygiënecode voor de Horeca. 

 • …kan je afwijkingen in jouw bedrijf herkennen en corrigeren.

 • …kan je je bevindingen op een correcte manier registreren.

Bedrijfshulpverlening (BHV)

Bedrijfshulpverlening biedt de basis om goed te kunnen handelen bij voorvallen. Handige basiskennis voor iedereen en wel zo veilig voor je gasten!

Teamwork

Ontdek de kracht van teamwork en leer hoe je samen met je collega's naar een gezamenlijk doel werkt.

Talentontwikkelen

Bij ons leer je jouw talenten in kaart brengen, herkennen en ontwikkelen om het beste uit jezelf te halen.

Omgaan met moeilijke situaties

Leer hoe je sterk en zeker blijft staan, ook als het even spannend wordt. We bereiden je voor op moeilijke gesprekken en leiden je naar een oplossing die voor iedereen werkt!

Doelgericht werken

Met onze training 'Doelgericht werken' kun je bij ons leren hoe je jouw dromen kunt bereiken.

Klantgericht werken

Als je deze training hebt afgerond weet je hoe je je klant beter leert kennen. Ook kan je klanten centraal stellen en ze duurzaam aan je het bedrijf verbinden.

En nog veel meer!

Benieuwd wat voor online cursussen er nog meer zijn? Ontdek het zelf!

Schrijf je in voor een training

Voeg plezier en groei toe aan je carrière 

Bij Tempo-Team combineren we plezier in je werk met ruimte voor persoonlijke groei. Wil je meer weten over onze opleidingen of trainingen?  Neem gerust contact met ons op of loop binnen bij de een vestiging bij jou in de buurt. We helpen je graag op weg!

Werken in de hospitality

Ben je benieuwd hoe het is om te werken in de hospitality? Hoeveel je verdient? En bij welke werkgevers je kan werken?

Wat kan je bij ons worden binnen de hospitality?

 • Cateringmedewerker

  Wanneer je werkt in de catering is iedere dag anders! En dat is ook hetgeen wat het zo leuk maakt. In de catering ben je het aanspreekpunt en gezicht van het bedrijf, waardoor je echt het verschil maakt. 

  Je zorgt voor een warm welkom bij binnenkomst, verzorgt een gezonde lunch onder de middag of treft de voorbereidingen voor een gezellig evenement. Het is jouw doel om gasten zorgeloos te laten genieten van een hapje of drankje gedurende hun pauzemomenten van hun werkdag. Welk moment van de dag ook, jij staat altijd voor ze klaar!

 • Horecamedewerker

  Horeca: het is een breed begrip. Maar als je in deze sector werkt gaat het grootste gedeelte van jouw dag toch wel echt om andere mensen blij maken. Want zeg nou zelf, de eerste slok van een vers getapt biertje is toch goud? Of misschien nog wel beter: het gevoel wanneer je jouw gerecht uit de keuken naar je toe gebracht ziet worden. Dat verzorg jij! Jij verzorgt de basisbehoeften van de mens voor de volle honderd procent. Mét een glimlach!

 • Barista

  Kopje koffie? Lekker! Als barista blaas je iedereen achter het koffiezetapparaat vandaan. Je bent een koffiespecialist en tegelijkertijd de ultieme gastheer of -vrouw. Keer op keer creëer jij het heerlijkste kopje koffie met geweldige latte art. Je cappuccino’s zijn een waar kunstwerk en je espresso’s ontploffen van smaak. Je adviseert en enthousiasmeert gasten over koffie. Jouw doel? Dat je gasten terugkomen voor hun dagelijkse kopje koffie!

 • Keukenmedewerker

  Welke functie je ook hebt in de keuken, jij doet altijd 100% je best om het eten dat je maakt zo goed mogelijk te laten smaken. Of je nu zelfstandig werkend kok, hulpkok, keukenhulp of afwasser bent. Iedereen in de keuken heeft hetzelfde doel: mensen laten genieten van heerlijke gerechten. Een diner maken voor honderd gasten? Geen probleem! Jij bent altijd van de partij en neemt de gekste opdrachten aan.

 • Gastheer/ gastvrouw

  Jij ademt gastvrijheid. Je zorgt ervoor dat gasten zich meer dan welkom voelen op de locatie waar je werkt. Dit werk is heel divers. Je bent het aanspreekpunt voor gasten wanneer ze binnenkomen, verzorgt de garderobe, zorgt dat iedereen wordt voorzien van een hapje en een drankje bij de horecagelegenheid, maakt een praatje en dat doe je allemaal met een grote glimlach. Je bent dus een echte duizendpoot!

 • Horecamanager

  Ben jij goed in het overzien van chaos? En doe je er alles aan om de verwachtingen van je gasten duizend keer te overtreffen? En bewaak je de kwaliteit en service als een echte (horeca)tijger? Dan maak je het verschil! Als manager in de horecabranche zorg je ervoor dat jouw team ervoor zorgt dat de gasten de tijd van hun leven hebben. Let’s go!