MVO: Bij Tempo-Team telt iedereen mee

Samen kunnen we de wereld mooier en beter maken. Tempo-Team werkt daar graag aan mee. Daarom doen wij aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Voor ons telt iedereen mee op de arbeidsmarkt - ook mensen met een arbeidsbeperking. Daarom dragen wij bij aan verschillende maatschappelijke initiatieven.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) is ondernemen met oog en hart voor de wereld om je heen. Dat doen wij graag. Daarbij letten wij op de drie P’s:

  1. De P van people, zorgen voor gelukkige mensen

  2. De P van planet, zorgen voor een rijke natuur

  3. De P van profit, zorgen voor een gezonde economie

Tempo-Team - People | MVO

Tempo-Team zet zich vooral in op de eerste P. De mensen dus. Een leuke baan geeft zelfvertrouwen, plezier, kennis, een sociaal netwerk en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Tempo-Team helpt daarbij.

Zo helpen wij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer aan werk. Dat doen we samen met bijvoorbeeld UWV Werkbedrijf, gemeenten, sociale werkplaatsen en ook met commerciële ondernemingen. Iedereen doet mee, niemand langs de kant.  

Tempo-Team - Planet | MVO

Ook denken wij bij Tempo-Team aan de tweede P: onze planeet. Zo hebben we maatregelen genomen om onze CO2-uitstoot te verlagen. Heel belangrijk voor de toekomst van ons allemaal. Ook zijn wij op holdingniveau door verschillende partijen gecertificeerd op het gebied van duurzaamheid.

Maatschappelijke initiatieven - Profit

Deze derde P laten we terugkomen in onze verschillende maatschappelijke initiatieven. Zo steunen wij:

De Nederlandse Uitdaging

Het leven van mensen in een kwetsbare positie verbeteren, dat is wat de Nederlandse Uitdaging wil. Die vereniging verbindt de kennis en middelen van lokale bedrijven en maatschappelijke organisaties om zo kwetsbare mensen een stap vooruit te helpen. Tempo-Team helpt ook op lokaal niveau mee aan verschillende ‘uitdagingen’.

Meer informatie: De Nederlandse Uitdaging

Voluntary Service Overseas

Geen geld of goederen naar Afrika of Azië, maar kennis. Daar zorgt Voluntary Service Overseas (VSO) voor. Professionals delen hun kennis en ervaring met lokale organisaties, zodat zij hun werk in de toekomst beter kunnen doen. Het gaat daarbij vooral om armoedebestrijding. Sinds de oprichting van VSO in 1958 zijn al meer dan 30.000 mensen uitgezonden, wow! De laatste jaren helpt ook Tempo-Team hier aan mee. Wij helpen bij het werven en selecteren van geschikte en gemotiveerde professionals. Ook geven we financiële steun waardoor VSO meer professionals kan uitzenden.

Meer informatie: Voluntary Service Overseas

Wat kan Tempo-Team voor jouw bedrijf doen?

Wil je weten wat Tempo-Team voor jou kan doen op het gebied van arbeidsparticipatie? Neem contact op!

Meer weten over arbeidsparticipatie?

Meer informatie over wat Tempo-Team voor je kan betekenen op het gebied van de bevordering van arbeidsparticipatie?