Salariswijzer: bereken en vergelijk hier je salaris! 💸

Weten wat je waard bent? Makkelijk! Met onze salariswijzer word je wijzer in je… jawel: salaris! Heb jij nog geen idee wat je verdient als vrachtwagenchauffeur, communicatieadviseur of klantenservicemedewerker? Of wil je jouw salaris vergelijken met mensen met hetzelfde beroep? Check dan de salariswijzer! Met één klik op de knop vergelijk en bekijk je welk gemiddeld bedrag je op je loonstrookje zou moeten zien.. Ook superhandig in je voorbereiding voor een sollicitatiegesprek.

Ga naar de salariswijzer

Ga snel naar:

Wanneer gebruik je de salariswijzer?

De salariswijzer gebruik je als je: 

 • Op zoek bent naar een nieuwe baan. In de salariswijzer check je supersimpel wat de gemiddelde lonen per beroep zijn. Handig als je nog aan het nadenken bent over welk beroep bij jou past!  Hulp nodig bij het solliciteren? Dat kan! Met onze 5-daagse sollicitatiesurvival wordt je klaargestoomd voor het echte werk. Meld je aan en ontvang 5 dagen lang tips in je mailbox!

 • Een sollicitatiegesprek hebt gescoord. Yessss! Gebruik de salariswijzer om te bekijken wat je gemiddeld hoort te verdienen. Zo ben je goed voorbereid wanneer ze dé salarisvraag ‘Wat is je salarisindicatie?’ stellen. Eerst nog hulp nodig bij je sollicitatiegesprek? Lees hier alles over solliciteren.

 • Al een baan hebt. Dan kan je je huidige salaris vergelijken met mensen die hetzelfde doen. Altijd goed om te weten waar je staat en waar je in de toekomst heen kan toch? Misschien is dit wel hét zetje dat je nodig hebt voor dat gesprek over loonsverhoging. Jij gaat ervoor, hoppa! 🚀

Naar de salariswijzer!

Vergelijk je salaris met dat van anderen! 💰

Je salaris wordt berekend aan de hand van verschillende factoren, zoals: 

 • De functie die je uitvoert;

 • Het aantal uur per week dat je werkt;

 • Of je per maand of per uur betaald wordt.

In de salariswijzer wordt er gevraagd om je bruto salaris, die vergelijken we met andere collega’s in dezelfde functie om een vergelijking en inschatting te maken.

Kijk bijvoorbeeld naar Bas, een heftruckchauffeur die 40 uur in de week werkt. Bas verdient een brutosalaris van € 2.014 per maand. Zijn collega Yaella werkt ook 40 uur en verdient €2.400 bruto per maand, maar wel met vijf jaar meer ervaring dan Bas. Daar staat dan ook wel wat tegenover! Bas moet dus nog even doorkarren in het magazijn. Skrrt skrrt! 

Het is ook goed om te weten dat je salaris niet alleen afhangt van de inhoud van het werk en het functieprofiel. De één neemt nou eenmaal meer verantwoordelijkheden op zich dan de ander. En dat is helemaal oké!

Benieuwd wat jouw salaris volgens onze wijzer waard is?

Wat ben jij waard? 🤑

Heb je al een baan en vraag je je af of je wel genoeg verdient? Logisch! Met de salariswijzer zie je makkelijk en snel wat het gemiddelde loon is van iemand met dezelfde functie. Wie weet hoor je wel meer knaken te krijgen iedere maand. Goede reden om dat serieuze salarisgesprek aan te gaan!

Vergelijk hier! 

 • Wat wordt mijn salaris?

  Dat ligt aan je functie en verantwoordelijkheden. Het modale inkomen in Nederland ligt op de 36.500 euro per jaar. Weet je je functie al? Bereken je salaris dan supersnel en gratis met onze salariswijzer!

 • Hoe weet ik of ik genoeg verdien?

  Dat kun je heel makkelijk checken met de salariswijzer. Vul ‘m in en zie meteen wat het gemiddelde salaris is voor jouw functie én hoeveel je nog omhoog kan. Zo heb je meteen goede gespreksstof om dat gesprek over salarisverhoging aan te gaan. Bereken je salaris meteen!

 • Wat betekent marktconform salaris?

  Marktconform salaris betekent ‘naar de markt geschikt’. Dit betekent dat er om je salaris te bepalen wordt gekeken naar de arbeidsmarkt en de functie die je doet. Zijn er te weinig mensen die de functie doen die jij doet? Dan is de kans groot dat je salaris hoger ligt. Wil je bekijken hoeveel dat voor jouw functie is? Doe het met de salariswijzer.

 • Waar is de salariswijzer voor?

  De salariswijzer laat je zien hoeveel je in een bepaalde functie zou moeten verdienen. Op basis daarvan beslis je of je wilt solliciteren op een bepaalde functie, of dat je vind dat je meer moet verdienen en vraag je hierdoor een gesprek met je baas aan. Wil je dit ook weten? Check de salariswijzer!

 • Wat is het modale inkomen in Nederland en wat betekent dat?

  Het modale inkomen is op dit moment 36.500 euro per jaar. Dat is 2.816 euro per jaar exclusief vakantietoeslag. Wil je weten of jouw inkomen een beetje modaal is? Bereken het met de salariswijzer!