Blogs

24 juni 2019

Er mag gelachen worden! 5 tips om écht meer plezier uit je werk te halen

We vergeten ons op het werk wel eens te focussen op positieve, persoonlijke aandacht. In plaats daarvan wordt er op veel plekken alleen kritiek gegeven. Zonde! Daar gaat niemand harder van werken. Uit onderzoek blijkt namelijk dat mensen juist wél harder werken als er wordt gelachen op de werkvloer! Daarom 5 tips om meer plezier uit je werk te halen en de onderlinge band met je collega's te versterken.
Lees meer
5 november 2018

Klagen over in de trein zitten is leuk, maar genieten van in de trein zitten is beter..

Herfst. Slecht weer. Overvolle treinen. Dat klinkt best ernstig allemaal, vergeleken bij die heerlijke zomer die we hebben gehad. Maar treinen naar je werk hoeft niet het einde van de wereld te zijn. Sterker nog: met een beetje voorbereiding is het juist hartstikke leuk. En nog nuttig ook. Als je wil. Hoeft niet. Hier is de survivalgids voor treinen naar je werk: alles wat je moet weten om een doorgewinterde OV-overlever te worden.
Lees meer
28 september 2018

6 manieren om soepel met werkdruk om te gaan

Komt het wel eens voor dat je tandenknarsend naar je werk gaat? Dat je als je ‘s avonds thuis komt meteen met een dramatische zucht op de bank stort? Of dat de stoom al uit je oren komt als een collega net te luid in een appel bijt? Als dat zo is, dan hoef je je niet te schamen. Bijna alle Nederlanders hebben wel eens te maken met hoge werkdruk of stress op het werk. Om te voorkomen dat je scheel van de stress tegen een deur aanloopt of een vorkheftruck in een gevel parkeert, hebben we de beste tips verzameld. Doe er je voordeel mee, zouden we zeggen. Overwin de werkdruk, bestrijdt de stress, ga weer met zin naar je werk!
Lees meer
16 april 2018

Welk type collega ben jij?

Op elke werkvloer lopen er wel een paar rond: die wel héél bijzondere typetjes. Ze lijken regelrecht van een filmset geplukt, maar het zijn toch echt mensen van vlees en bloed. We noemen ze ook wel 'collega's'. Ze maken je werkdag extra speciaal, omdat ze bijvoorbeeld precies op het juiste moment met jou van dienst willen ruilen of je ongevraagd fitnesstips geven. Of je nou in een callcenter werkt of op de make-upafdeling van een warenhuis, de kans is groot dat jij je collega’s of jezelf in één van deze types herkent.
Lees meer
9 oktober 2016

Eerste werkdag! Wat moet je aantrekken?

Het schoolplein, de discotheek, een bruiloft en je eerste werkdag. Wat is de overeenkomst tussen deze locaties? Juist, wat trek je aan? Vroeger wilde je simpelweg cool zijn, maar tegenwoordig red je het niet met de laatste nieuwe Nikes. Zelfs de uitnodiging voor een bruiloft is een raadsel met dresscodes als cocktail, smart casual of black tie. Een borrel in je hand, een zwart strikje om je nek en je smartphone in je broekzak, is hier niet helemaal de bedoeling.
Lees meer