3 april 2020

Secretaressedag

16 april 2020: de dag van de alle-ballen-in-de-lucht-houders, de dag van de zorgen-dat-niemand-wat-vergeet-’ers, de dag van de altijd onmisbare held(inn)en op de werkvloer. Secretaressedag 2020! Dé dag om de secretaresses van Nederland in het zonnetje te zetten. En omdat ze eigenlijk zelf het beste zijn in onvergetelijke cadeaus bedenken, snappen we dat je misschien wat moeite hebt met het vinden van hét perfecte cadeau. Geen nood! We hebben wat cadeau ideeën voor je op een rijtje gezet.
Lees meer
20 maart 2020

Welk type thuiswerker ben jij?

Het meestgebruikte woord van 2020 is tot nu toe zonder enige twijfel: corona. Thuiswerken staat daardoor ook erg hoog op de lijst. Degenen die thuis kunnen werken, doen dat! Aan thuiswerken op zich is niks nieuws natuurlijk. Maar ineens doen we het allemaal tegelijk en dat wekenlang. Dat brengt nieuwe uitdagingen met zich mee! Hoe pak je dat aan? En hoe doen je collega’s het? Lekker de hele dag in pyjama vanuit bed of volgens een strak regime inklokken aan je eettafel om 8:30 uur? Kortom: welk type thuiswerker ben jij eigenlijk?
Lees meer
11 september 2019

Meerdere wegen leiden naar Rome

Je banentocht gaat van start! Je zoekt een (nieuwe) baan en vraagt je af waar je begint. Goede vraag, meerdere antwoorden mogelijk. Online is er een hoop te vinden, zeker als je weet wat je zoekt, kan je doelgericht te werk gaan. Dan is het namelijk een kwestie van zoekcriteria invullen; aantal uur per week, gewenst salaris, woonplaats en indrukken die zoekknop! Het kan natuurlijk ook dat je iets minder met je tijd meegaat en liever kiest voor een offline benadering. Kan dat nog wel anno nu?!
Lees meer
24 juni 2019

Er mag gelachen worden! 5 tips om écht meer plezier uit je werk te halen

We vergeten ons op het werk wel eens te focussen op positieve, persoonlijke aandacht. In plaats daarvan wordt er op veel plekken alleen kritiek gegeven. Zonde! Daar gaat niemand harder van werken. Uit onderzoek blijkt namelijk dat mensen juist wél harder werken als er wordt gelachen op de werkvloer! Daarom 5 tips om meer plezier uit je werk te halen en de onderlinge band met je collega's te versterken.
Lees meer
28 september 2018

6 manieren om soepel met werkdruk om te gaan

Komt het wel eens voor dat je tandenknarsend naar je werk gaat? Dat je als je ‘s avonds thuis komt meteen met een dramatische zucht op de bank stort? Of dat de stoom al uit je oren komt als een collega net te luid in een appel bijt? Als dat zo is, dan hoef je je niet te schamen. Bijna alle Nederlanders hebben wel eens te maken met hoge werkdruk of stress op het werk. Om te voorkomen dat je scheel van de stress tegen een deur aanloopt of een vorkheftruck in een gevel parkeert, hebben we de beste tips verzameld. Doe er je voordeel mee, zouden we zeggen. Overwin de werkdruk, bestrijdt de stress, ga weer met zin naar je werk!
Lees meer