publicatiedatum: 

1 op de 5 werknemers krijgt geen kerstpakket

Werkgever onderschat waardering werknemer voor kerstpakket

Diemen, 11 december 2015 – Zo’n 20% van alle werknemers krijgt geen kerstgeschenk van hun werkgever. Zonde, want de meerderheid van de werknemers is tevreden over het geschenk van de baas: 84% van de werknemers is er blij mee. Gemiddeld wordt er tussen de 25 en 49 euro uitgegeven aan een kerstcadeau. Werknemers denken overigens dat werkgevers minder uitgeven aan het kerstpakket dan het budget dat er feitelijk aan wordt besteed. Dit blijkt uit onderzoek door DJV Insights in opdracht van Tempo-Team. 

Naast 20% van de betaalde werknemers, krijgen ook veel vrijwilligers geen kerstcadeau. Tempo-Team onderneemt deze maand allerlei acties om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen toch een cadeau krijgen voor kerst. Zo is er de kerstpakkettenroulette op donderdag 17 december op vier grote NS stations. Op de stations in Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Rotterdam mogen mensen draaien aan het rad en kunnen ze allerlei prijzen winnen. Op de vestigingen van Tempo-Team worden daarnaast kerstpakketten ingezameld voor de voedselbank. Voor elk ingezameld kerstpakket doneert Tempo-Team een extra pakket.

Joost Heeroma woordvoerder Tempo-Team: “Waardering uitspreken richting werknemers blijft een krachtig middel om talent aan je te binden. Of het nu een eindejaar bonus is, een uitgebreide teamdag of een kerstpakket; het zijn momenten om je werknemers te laten zien dat ze ertoe doen.”

Over het onderzoek

DVJ Insight heeft in de periode van oktober tot november 2015 via online veldwerk 500 werkgevers en 515 consumenten gevraagd naar hun ervaring met kerststress en kerstpakketten.