Sollicitatie? Dit moet je weten als je gaat solliciteren! 

Wat komt er allemaal kijken bij een sollicitatie en wat mag je écht niet vergeten? Je vindt het in dit superhandige overzicht! Met onze 60 jaar aan ervaring in recruitment weten we wel het een en ander over solliciteren en helpen je daarom snel op weg! Onze specialisten en recruiters hebben al hun tips en kennis voor je op een rijtje gezet. Zo wordt solliciteren supersimpel! Yes! 

Weet je niet waar je moet beginnen? Check dan ons handige sollicitatie-stappenplan én al onze video’s van gaan met die baan op deze pagina! Een goede voorbereiding is het halve werk. Let’s go! 😁

Vind jouw perfecte vacature met de Baanmatcher!🤩

Ben je er klaar voor om jouw ideale vacature te vinden? Beantwoord 5 vragen en wij selecteren de banen die het beste bij jou passen! Doe de test en solliciteren maar!

Doe de test!

Stappenplan: hoe solliciteer je?

Hoe ziet zo’n sollicitatieprocedure er uit? Supersimpel eigenlijk! Je kan het opdelen in 5 stappen. Met dit sollicitatie-stappenplan weet je zeker dat je niks vergeet en goed voorbereid gaat solliciteren! 

Stap 1: wat kan en wat wil je?

Wat past goed bij mij? Best een belangrijke vraag als je gaat solliciteren. Daarom ga je, voordat je begint met vacatures zoeken, je eerst oriënteren. Dat betekent dat je erachter moet komen wat voor werk je wilt doen en wat je kan. HOE dan? Met onze testen natuurlijk (wel eerst even inloggen!). 

Stap 2: wat voor baan past bij jou?

Vervolgens ga je kijken naar wat voor baan bij je past. Ben je meer een buitenmens? Hou je van regelmatige werktijden, fysiek werk of ben je het liefst de hele dag onderweg? Zeg het maar! Met onze testen krijg je antwoord op al die vragen. 

Stap 3: op vacaturejacht!

Als je weet wat je kan, wat je wilt en waar je naar op zoek bent, is het tijd om de juiste vacature te vinden! In onze vacaturebank vind je altijd iets wat aan je wensen voldoet! Chill! 

Stap 4: reageren op een vacature

En dan gaat het eigenlijk pas écht beginnen: het solliciteren. Spannend! Hiervoor moet je reageren op de vacature. Dat doe je door je cv en sollicitatiebrief (klik op de linkjes voor tips!) naar het mailadres in de vacature te sturen. Simpel, toch?

Stap 5: op sollicitatiegesprek! 

Heb je een positief antwoord op je sollicitatie? Lekker! Dan komt het gesprek eraan. Een goede voorbereiding is het halve werk. Met deze tips voor je sollicitatiegesprek voorkom je dat je met grote zweetplekken onder de oksels aanschuift!

Stap 6: gaan met die banaan!

Wedden dat jij met al onze sollicitatietips uit dit stappenplan je sollicitatie simpel doorloopt? Binnenkort zit jij op jouw PERFECTE werkplek! Yes! Lachend geld verdienen, top! 

Het is goed om van tevoren te weten wat je waard bent! Heb jij nog geen idee wat je verdient als vrachtwagenchauffeur, communicatieadviseur of klantenservicemedewerker? Of wil je jouw salaris vergelijken met mensen met hetzelfde beroep? Check dan de salariswijzer!

Succes! 

Meld je aan voor de gratis 5-daagse sollicitatiesurvival!

Survivallen, dat zie jij wel zitten! Ontvang de gratis 5-daagse sollicitatiesurvival zo in je mailbox! Elke dag een sollicitatieobstakel overwinnen met een cadeau, ga jij de uitdaging aan? Meld je aan!

Meld je nu aan!

 • Hoe voorbereiden op sollicitatie?

  Voorbereiden op een sollicitatie is belangrijk! Daarom hebben we hier alle tips en kennis op een rijtje gezet. Zo weet je zeker dat je niks vergeet en dat je jouw toekomstige werkgever precies vertelt wat ‘ie wil horen!

 • Hoe solliciteer je?

  Solliciteren hoeft helemaal niet moeilijk te zijn! Vind een vacature die bij je past, schrijf een goede sollicitatiebrief en stuur deze samen met je cv op naar de werkgever. Dan hopen dat je op sollicitatiegesprek mag komen! Daar helpen we je bij!

 • Welke stappen moet je doorlopen voor een sollicitatie?

  We hebben een stappenplan opgesteld om jou snel door je sollicitatie heen te helpen:
  Stap 1: wat kan en wat wil je?
  Stap 2: wat voor baan past bij jou?
  Stap 3: op vacaturejacht!
  Stap 4: reageren op een vacature.
  Stap 5: op sollicitatiegesprek!
  Stap 6: gaan met die banaan!