Sollicitatiekleding: dit trek(t) je aan!

Yess! Jij mag op gesprek komen. Supergoed! Je moet natuurlijk het sollicitatiegesprek voorbereiden, en jouw outfit is even belangrijk bij het achterlaten van een toffe indruk. Hoe je die perfecte outfit samenstelt, vertellen wij je hier. Mooi toch? Gewoon rocken die sollicitatie! Of jurken natuurlijk.. 😉

De perfecte sollicitatie-outfit? Do’s en dont’s!

Yup, de kleding die je aantrekt maakt een grote impact. Wil jij een goede binnenkomer maken? Ga dan voor een geweldige sollicitatie-outfit! Hoe je dat doet? Met onze handige tips natuurlijk. Hoppa! Komen ze hoor.

#1 Check de werkkleding van het bedrijf

Weet waar je gaat solliciteren! Ga je solliciteren voor magazijnmedewerker of juf voor de klas? Tsja, dat is nogal een verschil. Waar je bij de ene met een nette spijkerbroek en degelijke trui voor de dag komt, kan je bij de ander beter nette kleding aantrekken. Zoals een overhemd of een blazer. Echt zo. Pak je verrekijker en ga op onderzoek uit. Check ook de Instagram of LinkedIn van het bedrijf. Zo kun je even spieken wat er op de werkvloer gedragen wordt. Lekker, toch?

#2 Kom verzorgd over

Gaten in je broek? Kreukels in je t-shirt? Prima vrijetijdskloffie. Je toekomstige baas wordt er alleen minder blij van. Draag daarom kleding zonder vlekken, scheuren en kreukels. Let ook op rondzwevende haren op je kleding! Bereid je goed voor en neem bijvoorbeeld een extra panty of een schoon shirt mee. Gewoon voor de zekerheid! Je weet maar nooit. 

#3 Trek nette schoenen aan

Schoongepoetste veterschoenen, hippe enkellaarsjes met hak of glimmende Dr. Martens. Nette schoenen maken jouw sollicitatie-outfit helemaal af! Oja, spiek ook even op de socials van het bedrijf! Stalken is toegestaan.

#4 Laat je pet of muts thuis

Tegenwoordig zijn vissershoedjes en beanies helemaal hip. Voor een sollicitatie is het alleen beter om zonder pet of muts te verschijnen. Alhoewel wij zeker voor een eigen stijl zijn, kan het je toekomstige werkgever ook afschrikken. Steek bijvoorbeeld je haren mooi op of houd ze in bedwang met een lik gel. Draag jij een hoofddeksel vanwege je geloof? Geen probleem natuurlijk! Houd die lekker op.

#5 Probeer zweetplekken te voorkomen

Breekt het angstzweet je al uit bij de gedachte aan de sollicitatie? Heel logisch dat je hartstikke zenuwachtig bent. Wij weten hoe je ervoor zorgt dat je werkgever dat niet ziet (of ruikt). Dus hop, trek goed ademende kleding aan en spuit wat deo op! Neem ‘m anders mee, zodat je je voor je gesprek nog even kan opfrissen. Net zo makkelijk. Alles om die zwoksels tegen te gaan! Yeah!

#6 Check de lengte van je jurk of rok

Je mooiste minirok of sexy jurkje uit de kast getrokken? Leuk voor in het weekend, iets minder gepast tijdens een sollicitatiegesprek. Kijk daarom ook goed naar de lengte en decolleté. Jij versiert je toekomstige werkgever met je talent, niet iets anders ;-) Twijfel je? Doe het dan niet! Liever zekerheid dan spijt. Ja, toch?

#7 Let op de kleur van je kleding

Je vraagt je misschien af waarom deze ertussen staat. Nou, kleuren zijn belangrijker dan je denkt! Onbewust verklapt de kleur die je draagt best veel over je. Een kanariegele outfit? Dan kom je onbetrouwbaar over. Vandaag is rood? Met rode accentjes straal je kracht en zelfvertrouwen uit. Makkelijke keuze. Let dus op de kleur van kleding. Dan rock je die eerste indruk sowieso.

#8 Sieraden en piercings leiden af

Tijdens het sollicitatiegesprek ligt de focus op jou en je geweldige talenten. Alle ogen op jou! Laat zoveel mogelijk van je sieraden en piercings thuis, dat werkt het beste. Tadaa, zo sta jij helemaal in de spotlight.

#9 Draag waar jij je goed in voelt

Allemaal leuk en aardig die tips, maar het gaat er eigenlijk om dat jij iets aantrekt waar jij je lekker in voelt. Doe dus vooral iets aan waar jij je zeker bij voelt. Toch een hip jurkje geshopt, maar past dit niet bij jou? Simpel, niet aan doen. Simpel toch! Je straalt namelijk uit hoe jij je voelt. Dus trek iets aan waar jij blij van wordt. En shinen maar!

Anderen lazen ook: