Opleidingen voor Hospitality

Tempo-Team organiseert in exclusieve samenwerking met het Horeca College een uitgebreid trainingsprogramma voor flexwerkers. De trainingen variëren van een ‘Basistraining bediening’ en een training ‘Gastgericht handelen’ tot trainingen in housekeeping, commercieel presenteren of cateringbeheer.

Interesse in één van de opleidingen?

Neem contact op met je contactpersoon om jouw mogelijkheden te bespreken. Wie dat is, dit vind je in T-Point.

Introductie catering

Je leert de meest gebruikte cateringtermen, enkele serveertechnieken en de drie belangrijkste kooktechnieken. Nadat je deze training met goed gevolg hebt doorlopen, ben je in staat om de meest voorkomende materialen te onderscheiden en onder begeleiding te werken op alle bedrijfscateringlocaties.

Basistraining catering

Dit is het vervolg op de introductietraining, waarbij dieper wordt ingegaan op de serveertechnieken, het opdekken van tafels voor lunches en diners en diverse keukentechnieken. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan jouw rol als gastheer of gastvrouw.

OCC - basistraining voor cateringmedewerkers

Aan het einde van deze training wordt verwacht dat je als cursist een aantal taken kunt uitvoeren op een contractcateringlocatie. Je leert hoe de interne en externe communicatie verloopt in een bedrijf. Je weet hoe je een aantal grondstoffen moet gebruiken en deze volgens voorschriften kunt behandelen. Je kunt in opdracht uitgifte en productietaken uitvoeren (serveren, afruimen, afwassen, voorbereiden van werkruimten, toepassen van voorbewerkingen en je hebt kennis van enkele bereidingstechnieken). Tevens ben je in staat sociale vaardigheden toe te passen in het omgaan met gasten en collega's.

Training catering beheer

Deze training is bestemd voor alle flexwerkers die in potentie een eenmansvestiging kunnen of gaan beheren. Hiervoor moet je de opleiding OCC-B met goed gevolg hebben afgerond. Je maakt kennis met het plannen van werkzaamheden, het doen van bestellingen en je krijgt inzicht in financiële afdrachten en kostprijscalculatie. Ook leer je werken met handboeken/manuals en op een correcte manier om te gaan met opdrachtgevers.

Meewerkend leidinggeven

Nadat je deze training met goed gevolg hebt doorlopen, ben je in staat om op een correcte manier instructies of briefings voor te bereiden en te geven. Je krijgt inzicht in diverse leiderschapsstijlen en leert hoe je collega's het best kunt aansturen, begeleiden en motiveren. Na de training kun je de verantwoordelijkheid dragen over een afdeling, unit of locatie.

Training gastgericht handelen

Je leert op correcte wijze omgaan met verschillende typen gasten. Je leert hoe je klachten moet afhandelen en raakt ervan bewust welk gedrag ander gedrag oproept. Je krijgt inzicht in verschillende communicatievormen en weet deze te signaleren en interpreteren.

Basistraining bediening

Je leert zelfstandig standaardcouverts en tafels op te dekken en de meest voorkomende vaktermen en materialen te onderscheiden. Hiermee kun je een goede Mise en Place maken. Je maakt kennis met debras- en serveertechnieken volgens de bestaande draagmethoden. Je kunt op de juiste wijze met plateaus werken waardoor je de dranken en maaltijden correct weet te serveren. Ook leer je alles over jouw rol in de horeca, met aandacht voor presentatie, omgangsvormen, houding, instelling en (persoonlijke) hygiëne. Na deze training ben je in staat om onder begeleiding mee te draaien bij lunches, diners en recepties in hotels en restaurants.

Gevorderde bediening

Na het volgen van deze training heb je de vaardigheden om als volwaardig gastheer of gastvrouw mee te werken in een à la carte restaurant. Je kunt bestellingen opnemen en de gerechten op correcte wijze serveren. De serveertechnieken weet je vlekkeloos uit te voeren en je hebt ruimschoots kennis van de vaktermen. Ook leer je zelfstandig te werken op allerlei soorten functies, zoals ontbijten, recepties, galadiners en banquets. Tot slot komen commerciële vaardigheden en menuleer in beperkte mate aan de orde.

Introductie keuken

Je krijgt inzicht in de richtlijnen en werkzaamheden voor het opmaken en garneren van gerechten. Je maakt kennis met de benodigde aspecten op het gebied van veiligheid, ergonomie, routing, keukenindeling en vaktermen. Tevens krijg je inzicht in het gebruik en onderhoud van keukenapparatuur en materialen. Bovendien wordt er getraind conform de geldende richtlijnen op het gebied van hygiëne.