Sollicitatietips

Zo maak je de beste indruk

Solliciteren is niet niks. Er komt een hoop werk bij kijken. Hoe maak je een goed cv en zorg je dat jouw online profiel er goed uitziet? Hoe zorg je ervoor dat een werkgever jou gaat uitnodigen voor een gesprek? En dat hij uiteindelijk voor jou kiest? Tempo-Team kan jou hierbij helpen. Met de tips die we je geven, zul je een onvergetelijke indruk achterlaten! 

Hoezo geen (werk)ervaring?

Sommige mensen kunnen veel meer dan waar ze diploma’s voor hebben. Veel van wat ze weten, hebben ze (bij)geleerd op hun (vrijwilligers)werk. Maar als ze solliciteren, kunnen ze die praktijkkennis niet op hun cv zetten. Daar is nu wat op gevonden: het ervaringscertificaat. Hierin kan staan wat je op je werk hebt opgestoken, maar ook welke vaardigheden je bij vrijwilligerswerk hebt eigen gemaakt. Met zo’n ervaringscertificaat kun je niet alleen bij je (nieuwe) werkgevers aantonen wat je waard bent, maar ook vrijstelling krijgen van sommige (onderdelen van) opleidingen.

Alleen erkende aanbieders mogen een ervaringscertificaat opstellen. Let op, het is wel prijzig: de kosten liggen tussen € 500,- en € 1.500,-. Vaak wil een werkgever (mee)betalen of kunnen de kosten worden vergoed uit het scholingsfonds van je branche. Als je zelf betaalt, zijn de kosten aftrekbaar van de belasting. Bekijk meer informatie op www.ervaringscertificaat.nl.