Nieuwe collega: zo zorg jij voor een warm welkom!

Weet jij het nog: je eerste werkdag? Je begint aan een nieuw avontuur met een nieuwe werkomgeving en… nieuwe collega’s! En dat is best spannend. Krijg jij een nieuwe collega? Geef ze een warm welkom, zo tover jij al die spanning weg en zorg je ervoor dat je nieuwe collega zich snel thuis voelt! Hoe? Wij helpen je met 8 tips! 

8 tips: je nieuwe collega verwelkomen

Hoe sneller je nieuwe collega zich onderdeel van het team voelt, hoe beter. Dit zorgt namelijk voor een hele hoop werkplezier én betere prestaties op de werkvloer. Win-win! Als je deze tips opvolgt, voelt je collega zich in een mum van tijd als een vis in het water. 🐠

1. Ontvang je collega met open armen 

Lekker cliché, maar stel jezelf voor aan je nieuwe collega! Vertel wat je rol is binnen het bedrijf en deel iets persoonlijks. Zo kom je er misschien wel achter dat jullie hetzelfde sterrenbeeld hebben, allebei van Formule 1 houden, of na het werk graag een balletje op de padelbaan slaan. Gelijk een bonding moment! Score!

2. Help je collega met een vliegende start ✈️ 

Het zit ‘m in de kleine dingen! Deel bijvoorbeeld vast het wifi-wachtwoord. Leg het koffiezetapparaat uit. Of wat het lekkerste broodje in de kantine is. Zo help je je collega verder! Handig toch?

3. Deel de ongeschreven regels 

Vaak zijn er op een werkplek regels, zonder dat deze duidelijk benoemd worden. Goede reden dus om dit met je nieuwe collega te delen! Vertel bijvoorbeeld welke (zomerse) dresscode geldt, dat hulp vragen júíst als een sterk punt wordt gezien of tegen wie je echt geen potje tafelvoetbal moet spelen. 😉 Zo snapt je nieuwe collega gelijk de cultuur van het bedrijf!

4. Neem je collega mee op teamuitje 

Staat er een teamuitje in het vooruitzicht, maar is je collega nog niet begonnen? YES! Stel bij je leidinggevende voor om je nieuwe collega mee te nemen. Zo leren jullie elkaar vast beter kennen én hebben jullie gelijk iets om over na te praten. Nog geen teamuitje op de planning? Organiseer er één! Check dan onze 7 tips voor een knallend teamuitje!

5. Geef een rondleiding door de werkplek 

Neem je nieuwe collega mee op een tour door het pand. Laat zien waar de wc en verschillende afdelingen te vinden zijn én stel alle collega’s even voor! Zo voelt je nieuwe collega zich meteen thuis!

6. Bied jezelf aan als hulplijn ☎️ 

Zorg ervoor dat je nieuwe collega weet bij wie die terecht kan met vragen. Dat maakt de drempel lager om deze te stellen. Werken jullie met een buddysysteem? Vraag je leidinggevende dan of jullie gekoppeld kunnen worden! Dat is zeker de eerste weken een fijn gevoel voor je nieuwe collega!

7. Check af en toe even in

De eerste werkweken vliegen vaak voorbij. Jajaaaa, blijf dus interesse tonen! Vraag je collega waar die nog hulp bij kan gebruiken en of het werk nog leuk is. Laat zien dat je voor je nieuwe werkbestie klaar staat! 💛

8. Strooooi met complimenten!

Wat is er nou fijner op je eerste werkdag dan een tevreden collega? Geef dus een paar oprechte complimento’s. Doet je collega het goed en pikt ‘ie dingen snel op? Laat het weten! 

Ook werken met de leukste collega’s?

Met onze Baanraders weet je zeker dat je jouw werkplezier verhoogt! Deze werkgevers zijn een AANRADER en scoren een 8+ op tevredenheid. So-wie-so leuke collega’s dus!

Ben jij zelf die nieuwe collega? Zo voel jij je snel thuis! 

Sta je aan de andere kant, en ben jij juist die nieuwe collega die zich snel onderdeel van het team wil voelen? Je kan gelukkig ook zelf een aantal dingen doen waardoor jij je makkelijker thuis voelt op je nieuwe werkplek. Check de tips hieronder en rock je eerste werkdagen! 💪

Do’s en don’ts op je eerste werkdag

Op je eerste werkdag wil je natuurlijk een spet-ter-rende indruk maken! Maar hoe doe je dat? En wat moet je vooral NIET doen? Check onze do’s en don’ts voor op je eerste werkdag, en laat jezelf van je beste kant zien.🌟

Check onze do's en don'ts

Jezelf voorstellen aan je collega’s doe je zo!

Tijd om je voor te stellen aan al je nieuwe collega’s. Gezellig! Maar vijf seconden nadat je de handen van je teamgenoten schudde, ben je al hun namen alweer vergeten… Oeps! Met onze superhandige tips gebeurt dit je nooit meer.

Zo onthoud je al die namen

Werkplezier: krijg energie van je werk!

Je onderdeel voelen van een team, een fijne samenwerking met collega’s, waardering krijgen voor je werk. Het zijn allemaal dingen die bijdragen aan jouw werkplezier. Lekker toch als je energie krijgt van je werk?! Bij Tempo-Team weten we als geen ander hoe jij met een big smile naar je werk gaat. Ontdek alle handige werkplezier-tips!

Lees alles over werkplezier

  • Hoe heet je je nieuwe collega welkom?

    Je kan van alles doen om ervoor te zorgen dat je nieuwe collega zich snel thuis voelt. Begroet je collega en neem tijd om kennis te maken. Of neem je nieuwe collega vast mee op het teamuitje! Benieuwd naar alle ideeën? Check onze lijst en maak een feest van de eerste werkweek!!

  • Hoe stel je jezelf voor aan je nieuwe collega’s?

    Het is je eerste werkdag! Tijd om kennis te maken met al je nieuwe collega’s en potentiële werkbesties. 🤩 Maar hoe zorg je ervoor dat jij je snel thuis voelt in je nieuwe team, en hoe onthoud je AL die namen!? Met onze tips voel je je snel als een vis in het water!🐠 Check de tips hier.