Opleidingen en trainingen in de logistiek via Mijn Groei 🚚

Werken en leren binnen de logistiek, met gegarandeerde inkomsten, een opleiding die wij voor je betalen en waarbij jij ook nog eens de digitale boeken induikt wanneer het jou uitkomt. Dat klinkt toch als een claxon in de oren? Bekijk welk groeipad het best bij jou past. Binnen Mijn Groei heb je toegang tot het grootste aanbod opleidingen, online trainingen en leerwerktrajecten. Je vindt Mijn Groei in je Mijn Tempo-Team account. 

Ontdek het in Mijn GroeiBekijk bbl-opleidingen

Op deze pagina

Via Mijn Groei kan je op verschillende manieren logistiek medewerker worden of je skills verbeteren! Je hebt de keuze uit:

Bekijk welke opleiding of certificaten passen bij jouw opleidingsniveau of huidige functie. Niet alleen waardevol voor het vinden van een (volgende) baan, maar ook super voor jouw ontwikkeling! Als flexwerker bij Tempo-Team heb je toegang tot alle trainingen en opleidingen. Werk je (nog) niet via Tempo-Team? Dan kun je met een Mijn Tempo-Team account wel gratis online trainingen volgen.

Dit zijn de voordelen van onze logistieke opleidingen

 • Meer dan 170 opleidingen in de logistiek
 • Je kan werken én leren tegelijkertijd
 • De meeste opleidingen zijn hartstikke gra-tis!
 • Je krijgt gewoon een lekker salaris tijdens je opleiding
 • En gaat aan de slag in de logistiek

Groeipad binnen de logistiek 

Zie jij jezelf al rondscheuren in het magazijn? 💨  Ook zonder ervaring of diploma kan jij aan het werk. Via het Groeipad Logistiek nemen we jou wheelie voor wheelie mee in de logistieke sector; van een basiscertificaat tot een complete mbo-opleiding met erkend diploma. Oh, en wij betalen die opleiding ook nog voor je. Ka-ching! 🤑

Zo ziet het groeipad van logistiek medewerker eruit

opleiding logistiek

Geen lange en saaie opleidingen, maar vooral lekker veel praktijktraining onder begeleiding van een vakdocent en korte trainingen met opdrachten via een e-learningplatform. 

In totaal kan je drie certificaten behalen: 

 • Certificaat Basis
 • Certificaat Gevorderd
 • Certificaat Allround

Volg per certificaat zes modules van in totaal zes weken. Na afloop word je getoetst. Haal je de toets, dan krijg jij van ons een logistiek basiscertificaat. En het mooie van deze certificaten? Ze geven je vrijstellingen als je door wilt gaan voor een mbo-diploma logistiek medewerker. Lekker toch! 

Meld je aan! 

Deze certificaten behaal je ook binnen de logistiek 📩

 • Certificaat veilig werken met EPT en stapelaar
  Stapelen! Zorg dat die stapel alleen niet in elkaar valt. Leer daarom in één of een halve dag de basisvaardigheden om een elektrische pallettruck (EPT) en een stapelaar veilig te gebruiken.
 • Certificaat heftruckchauffeur
  Voordat je achter het stuur gaat zitten van zo’n snelle heftruck, heb je eerst een certificaat nodig. Volg een één- of tweedaagse heftruckopleiding. 
 • Certificaat reachtruckchauffeur
  Altijd al een mooie reachtruck willen besturen? Leer hoe je veilig de hoogte ingaat en haal in één of twee dagen je certificaat.

Deze online trainingen binnen de logistiek zijn interessant voor jou!

Start met één van de gratis online trainingen. Maar eerst: heb je nog geen Mijn Tempo-Team-account? Fix dat dan even snel! Zo kan jij makkelijk een training volgen. Speciaal voor iedereen die in de logistiek werkt, of wilt werken, raden we de volgende trainingen aan:

​​Bedrijfshulpverlening (BHV)

Weet jij wat je moet doen als je collega plotseling in elkaar zakt? Of wanneer hij een pakket op zijn hoofd krijgt? En ken je het ontruimingsplan van het gebouw waarin je werkt? Tijdens deze training leer je handelingen bij spoedeisende situaties toe te passen.

Basisveiligheid VCA

Je leert de basiskennis op het gebied van Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM). Werk je in een risicovolle werkomgeving (denk aan: fabriek, magazijn of loods) en moet je kunnen aantonen dat je veilig kunt werken? Haal dan dit certificaat!

Effectief communiceren in het kort

Je leert in korte tijd je communicatievaardigheden verbeteren met een aantal eenvoudige technieken. Na deze training heb je een overzicht van hoe je een gesprek in moet gaan.

Effectieve gesprekken voeren

Door LSD (Luisteren, Samenvatten, Doorvragen) toe te passen, voer je een effectief gesprek. Je komt erachter wat een ander wilt en komt zo direct tot oplossingen en beslissingen.

Schrijf je in voor een training

Dé bbl-opleidingen tot logistiek medewerker, teamleider of supervisor!

In de logistiek kan je op ieder moment invoegen. Skip de file met deze leerwerktrajecten in de logistiek! Begin jij aan de opleiding tot logistiek medewerker? Of ben je al onderweg naar de volgende halte en word je liever logistiek teamleider? Kan allemaal. Maak in ieder geval even een pitstop bij ons, dan stippelen wij de perfecte route voor je uit! Welke opleiding past bij jou?

Bekijk alle bbl-opleidingen 

Werken in de logistiek?

Ben je benieuwd hoe het is om te werken in de logistiek? Hoeveel je verdient? En bij welke werkgevers je kan werken?

Wat kan je worden binnen de logistiek?

 • Heftruckchauffeur of reachtruckchauffeur

  Je leert een heftruck of reachtruck te besturen. Naast een deel theorie ga je vooral in de praktijk oefenen. Jij zorgt ervoor dat alle producten op de juiste tijd én op de juiste plek zijn. En door jouw harde werk worden de producten vanuit de allerhoogste stellingen naar beneden gehaald én weer opgeborgen. Je kent dus geen hoogtevrees!

 • Magazijnmedewerker

  Jenga is jouw lievelingsspel en het magazijn heeft voor jou geen geheimen. Jij vult, pakt en transporteert alle goederen van A naar B. Omdat je zo’n centrale factor bent, kun je altijd en overal iedereen uit de brand helpen.

 • Orderpicker

  Train je liever je geheugen dan je spieren? Als orderpicker weet jij elk product in het magazijn te vinden. En je bent een echte held voor de klant, want jij zorgt ervoor dat de bestelling compleet is.

 • Koerier / bezorger

  Met je handen aan het stuur scheur jij van adres naar adres. Racen tegen de klok, dat is precies waar je goed in moet zijn als koerier! *we houden wel de snelheidsregels in acht natuurlijk. Ga jij pakketten bezorgen of juist boodschappen?

 • Logistiek medewerker

  Goederen: daar draait het allemaal om. Je leert het verwerken van alle inkomende en uitgaande goederen zo goed mogelijk te laten verlopen. Houd jij ervan om checklisten af te vinken? Dan is deze 1-jarige opleiding wat voor jou!

 • Logistiek teamleider

  Kan jij niet kiezen tussen een kantoor of magazijn? En ben je goed in het motiveren en aansturen van een team? Word logistiek teamleider! In anderhalf jaar leer je hoe je de logistieke werkzaamheden in een magazijn organiseert, plant en verdeelt bij je  medewerkers. Daarbij hoort ook de begeleiding en controle van deze werkzaamheden.

 • Wat is Tempo-Team Mijn Groei?

  Mijn Groei is ons ontwikkelplatform met het grootste online aanbod van opleidingen en trainingen voor jou. Je krijgt hier alle kans om door te groeien en uit te blinken in je vak. Bekijk de opleidingen van Mijn Groei.

 • Wat zijn logistieke opleidingen?

  Binnen de logistiek kan je allerlei kanten op! Ga aan het werk als magazijnmedewerker, orderpicker, koerier of teamleider! Bij Tempo-Team volg je verschillende trainingen en mbo-opleidingen waarbij je leert en werkt! Zo word je die topper binnen de logistiek!

 • Welke opleiding heb je nodig voor logistiek medewerker?

  Je kan meerdere opleidingen volgen. Ook met nog nul logistieke ervaring kan je met ons groeipad logistiek instromen en werken en leren tegelijk! Bekijk het groeipad hier.

 • Waar kun je een opleiding in de logistiek volgen?

  Veel van onze werkgevers bieden leerwerktrajecten aan! En via Tempo-Team stroom je eenvoudig in. Bekijk onze groeipaden en bbl-opleidingen in de logistiek!