Welke baan past bij jou? Doe de (gratis) beroepskeuzetest!

Weet jij nog niet helemaal welke baan het beste bij jou past? Zo opgelost! Wij helpen je een handje. Doe de beroepskeuzetest en kom erachter welke baan het beste bij jou past. Binnen 10 minuten heb jij alle antwoorden. Een overzicht met de top 5 banen waar jij spontaan van straalt!

Doe de beroepskeuzetest

Welke baan past bij jou? Zo kom je erachter!

Een baan vinden… dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Jouw baan moet leuk zijn, lekker in de buurt, maar vooral: goed bij jou passen. Je brengt nogal wat uren door op je werk. Belangrijk dus dat jij jouw passie en kennis kwijt kunt in jouw baan. Kortom, een baan waar jij met een net zo grote glimlach naar huis gaat als dat jij binnenkwam. 

Welke baan is dat voor jou? Wij weten het antwoord. Of tenminste… onze test. Deze test is speciaal ontwikkeld voor jou om de keuze net ietsjes makkelijker te maken. Ingevuld? Dan krijg jij jouw top 5 banen! Lekker doorpakken? Dan helpen we je weer verder in de zoektocht. Of jij nu nog meer wilt weten over jouw toekomstige baan. Of als jij direct door wilt naar de solliciteerknop! Jij kunt zo aan de slag.

Zo werkt de online beroepskeuzetest:

Allereerst… deze beroepskeuzetest is ontwikkeld voor iedereen. Ongeacht je leeftijd of opleidingsniveau. Middelbare school, mbo of hbo. Alle soorten beroepen komen terug. 

Deze beroepskeuzetest helpt jou als;

  • Jij op de middelbare school, mbo of het hbo zit en op zoek bent naar een bijbaan 2.0

  • Jij net klaar bent met middelbare school, mbo, hbo of wo en op zoek bent naar JOUW vacature tussen alle soorten en maten vacatures

  • Jij al een tijdje aan het werk bent, maar op zoek bent naar een nieuwe baan. Of misschien sta jij wel open om te werken in een andere branche!? Jij staat klaar om je om te scholen! 

En natuurlijk… als jij gewoon benieuwd bent naar een baan waar jij spontaan van gaat lachen…

Kon jij iets afvinken? Wat tof! Ten eerste. Jij bent al een stuk verder. Je bent namelijk al op de goede plek. We leggen je uit hoe deze beroepentest werkt.

Neem even wat tijd voor jezelf. Geen ogen achter je rug. Verder heb je eigenlijk nog maar 1 ding nodig. Je laptop. (O ja, en internet) Dus pak je laptop en start de test. De test duurt ongeveer x minuten. Jij krijgt verschillende vragen en filmpjes te zien. Zorg dat je de vragen op gevoel beantwoord. Dit is jouw test, jouw uitslag en jouw nieuwe baan. Er zal dus nooit een fout antwoord bestaan. De vragen komen steeds dichterbij jouw interessegebied. Zo denkt de test steeds verder met jou mee. Ben je klaar? Dan is het harde werk gedaan… Jij krijgt een volledig rapport met jouw uitkomsten. Je ziet hier jouw top 5 branches. Dit zijn de 5 branches waar jij de grootste glimlach krijgt. 

Maar dan komt de grote vraag. Jij weet nu in welke branche jouw volgende baan zich bevindt. Leg jij nu jouw beroepskeuzetest in de kast? Of pak jij direct de zoektocht door? 

Doorpakken? Dit kan jij met de uitslag van jouw beroepskeuzetest

JAA! Wij wisten het wel. Jij bent de doorpakker. Nadat jij rustig je uitslag hebt bekeken, zie je in je scherm een blok staan met ‘....’. Die komt vanzelf naar boven. Niet gevonden? Geen paniek. 

We hebben een overzicht gemaakt met alle informatie en natuurlijk…. de beste vacatures uit jouw top 5 branches! En zoals je van ons gewend bent. Allemaal getest op arbeidsvoorwaarden, plezier en flexibiliteit. Je komt direct alles te weten. Hoe zit de branche in elkaar? Welke werkgevers zijn populair? En welke banen zijn er precies? En wat doe je op een dag? Die antwoorden hebben wij voor je verzameld. Maakt jouw zoektocht naar de juiste baan net iets makkelijker. Jouw nieuwe geluksbaan is zo naar je onderweg.

Doorpakken!

Tip! Heb jij gesolliciteerd op jouw baan? Vertel ook vooral in jouw sollicitatie dat je de beroepskeuzetest gedaan hebt! Zo sta jij nog sterker in jouw sollicitatieproces. 

Dusss… klaar voor? Start de beroepskeuzetest gelijk!

Waarmee kan de beroepskeuzetest jou helpen?

Heel leuk zo’n beroepskeuzetest. Maar waarom zou je er een maken? Wat kan je ermee? We geven je een aantal voorbeelden. 

Een nieuwe passende baan zoeken

Voorbeeldje… jij zoekt een baan. Of je nu net klaar ben met school, al 20 jaar werkervaring hebt of nog op school zit. Je gaat naar een vacature-overzicht. WAT?! Meer dan 2000 vacatures?! Zie daar de jouwe maar tussen te vinden. Het helpt als jij weet wat je zoekt. Jij kunt gerichter zoeken. Na het invullen van de test weet jij precies welke branche voor jou het meest geschikt is. Waar jij van lacht. Jij hoeft dus alleen nog maar te bedenken: in welke stad jij wilt werken, hoeveel uren je wilt werken en bij welke werkgever. Al deze dingen bij elkaar = jouw perfecte baan! Hoe chill is dat!? Het maakt jouw zoektocht naar een nieuwe baan gewoon veeeeel makkelijker ;)

Welke studie moet jij doen? Moet jij je omscholen?

Ook krijg jij gelijk inzicht in jouw ambities. Waar wil jij het allerliefst staan? Het kan zijn dat er uit jouw test komt dat jij eigenlijk heel ander werk wilt doen dan dat jij de afgelopen jaren gedaan hebt. Dat kan. In veel branches kan je direct aan de slag in een nieuwe branche. Ook zonder diploma. Denk aan de productie, klantenservice, horeca of logistiek. Komt er uit jouw test dat jij een held bent met cijfers en resultatenrekeningen. Hypotheken of in de marketing? Dan heb jij vaak een mbo, hbo of wo opleiding nodig. Maar denk ook aan de techniek of de gezondheidszorg. Daar heb jij specifieke diploma’s voor nodig. Bijvoorbeeld voor verzorgende of voor verpleegkundige. Nog niet de juiste papieren? In dat geval moet jij je omscholen. Maar geen zorgen hoor! Ook daar kunnen we je bij helpen. Het belangrijkste is dat jij weet voor welk beroep jij een opleiding wilt volgen. De rest vind je in ons overzicht van opleidingen! 

Jouw joker in jouw sollicitatiegesprek

Naast dat deze beroepskeuzetest helpt bij het zoeken en vinden van een baan, inzicht geeft in jouw diepste ambities en informatie geeft over opleidingen die jij eventueel moet volgen. Is de uitslag van jouw test ook een fantastisch middel dat jij in kunt zetten tijdens jouw sollicitatieproces. Hoe mooi is het als niet alleen jij kunt zeggen hoe leuk jij jouw nieuwe baan vindt, maar dat wij ook tegen jou zeggen dat deze baan volledig bij jou past? Dan sta je pas sterk in jouw sollicitatie.

Maak ook de andere (online) testen

Persoonlijkheidstest

Wat is jouw talent? In wat voor team functioneer jij het beste? Hoe zou jij leiding geven aan een team? Wat zijn jouw sterke kanten en waar kan jij jezelf juist nog verbeteren? Allemaal vragen die vaak best moeilijk te beantwoorden zijn. Daarom hebben wij voor jou… De persoonlijkheidstest. Deze test helpt je bij het vinden van deze antwoorden. 

De persoonlijkheidstest 

Andere handige online tools:

Salariswijzer 

Benieuwd hoe jouw salaris scoort? Dan is de salariswijzer de plek waar jij moet zijn. Hier kan jij je eigen salaris laten scoren. Zo zie jij direct of jouw salaris boven of onder het gemiddelde ligt. Een mooie basis om het gesprek met jouw manager aan te gaan of mee te nemen in je onderhandelingen voor jouw nieuwe baan. 

De Salariswijzer 

Sollicitatietips

Solliciteren is niet niks. Zo maak je de beste indruk.