Kapper vacatures

Als je haar maar goed zit! Blond, stijl, krullen of ga je vandaag voor paars? Als kapper is geen wens je te gek. Op ieder hoofd past een kapsel! Bij Tempo-Team hebben we elke dag nieuwe vacatures voor kappers of haarstylisten. Vaak kan je direct solliciteren bij de kapsalon, maar wij hebben een mooie selectie vacatures voor je verzameld, check maar hieronder 😉
Wat is je volgende stap in je kapperscarrière? Bekijk de fulltime en parttime vacatures die Tempo-Team voor je heeft geselecteerd.

Werken als kapper of haarstylist?   

Het vak van kapper gaat natuurlijk niet alleen over knippen. Persoonlijke aandacht voor je klanten is al net zo belangrijk! Je creativiteit en vakmanschap kan je kwijt in het knippen, stijlen, verven en modelleren. Als haarspecialist ben je ook dé aangewezen persoon om advies over je nieuwe kapsel in te winnen. Bijvoorbeeld een keer iets heel anders, een heel nieuw kapsel! Maar staat kort haar wel bij de vorm van jouw gezicht? Of matcht kastanjebruin wel bij jouw lichte huid? Als haarspecialist adviseer je je klanten over hun haarwensen.
Anno 2020 lijkt het beroep van kapper steeds breder te worden. De tijden van kappers die alleen vrouwen of mannen knippen, hebben we achter ons gelaten. Net als de tijd dat het alleen om het knippen haar ging. De verzorging van het haar in de breedste zin van het woord en de verzorging van de hoofdhuid zijn allemaal dingen waar de kapper vandaag de dag verstand van heeft.
De terugkomst van de barbier is ook een leuke ontwikkeling binnen het kappersvak en meteen ook één waardoor mannen ook vaker voor dit mooie vak kiezen!

Een bezoekje aan de kapper is een heerlijk verwenmoment, even ‘me-time’! Jij draagt natuurlijk bij aan dit gevoel en deze beleving. Wat is er nu leuker dan mensen blij te zien door iets wat jij hebt gedaan?! Het kapsel wat jij hebt aangemeten, wordt door veel mensen gezien! Hoe leuk is dat 😁

Vaardigheden van een kapper  

Belangrijke skills/ vaardigheden voor een kapper of haarstylist zijn;

  • Creatief
  • Communicatief vaardig
  • Vriendelijk en gastvrij
  • Representatief
  • Enthousiast en flexibel

Top 5 meest voorkomende werkzaamheden van een kapper?

De taken van een kapper zijn zoals bij elk vak constant in ontwikkeling, hierbij een overzicht van de meest gangbare taken van een kapper

  1. Advies geven aan klanten over model en kleur
  2. Wassen, knippen, kleuren en bleken. 
  3. Het haar stijlen; kammen, borstelen en föhnen  
  4. Receptiewerkzaamheden zoals afspraken plannen en klanten ontvangen
  5. Zorgt voor een schone en opgeruimde salon

Wat verdient een kapper?

Het salaris van een kapper verschilt! De meeste kapsalons betalen uit volgens de kappers CAO. De grote verschillen hebben vooral te maken met ervaring en bijzondere vaardigheden. Je kan denken aan een salaris dat varieert tussen de €1650,- en €2200,-.