Werken bij CBR

Je rijbewijs. Het lijkt misschien een simpel pasje, maar het is jouw ticket tot het maken van road trips, het scoren van een hamburgertje in de drive-thru of een bezoek aan je liefje aan de andere kant van het land. Achter dit pasje zit natuurlijk ook een organisatie; het CBR! Het CBR checkt of iemand de skills heeft om de weg op te gaan en of dat medisch gezien ook mag. Ze doen dit voor burgers, maar ook voor chauffeurs. Dus eigenlijk kun je zeggen dat het CBR ervoor zorgt dat jij nu en in de toekomst veilig de weg op kan…Toffe missie! Met het hoofdkantoor in Rijswijk, 4 klantcontactcentra en 54 examenlocaties in het land hebben we altijd wel een vacature in jouw regio!

Vacatures CBR

Werken bij het CBR

Waarom kiezen voor het CBR? Nou, dat gaan we je vertellen. Je krijgt veel eigen verantwoordelijkheid. CBR zal niet steeds je handje vasthouden. Laat maar zien wat je kan en trek die toffe klus naar je toe. Tijd om te shinen in die nieuwe functie! Je wordt goed beloond voor wat je doet en de arbeidsvoorwaarden zijn top! Fijn toch, zo’n werkgever die goed voor de medewerkers zorgt?! Je gaat je ontwikkelen bij het CBR en krijgt de ruimte om je talent te ontdekken en te groeien. Want stilstaan is achteruitgaan! En last but not least krijg je écht toffe collega’s. Koester ze, deze mooie club, want een goede werksfeer is goud waard!

Arbeidsvoorwaarden bij het CBR

 • Een érg goed salaris
 • 8% vakantietoeslag
 • Focus op persoonlijke ontwikkeling
 • Een gezonde werk-privé balans; fulltime is bij het CBR 37,5 uur, werkdagen en -tijden zijn in overleg.
 • Reiskostenvergoeding voor reizen met de auto óf volledige OV vergoeding
 • Een baan met uitzicht op langere tijd
 • Een mensgerichte en informele cultuur met een grote diversiteit aan collega’s.

Veel voorkomende vacatures bij het CBR

Administratief medewerker medisch 

“Check, check, dubbelcheck!” In deze functie ben je in je element als je een georganiseerd typje bent. Je beoordeelt de rijvaardigheid en rijgeschiktheid van particuliere en professionele bestuurders. Dossiers aanmaken, scannen, dossiers compleet maken, brieven opstellen en verzenden; dat fix jij gewoon even! Het gaat om medische dossiers , dus ervaring met medische terminologie en registratie is nodig. En natuurlijk neem je administratieve ervaring mee!

Medewerker Theoriecentrum  (TEC medewerker) 

“Welkom, goed dat je er bent! Ik ben er om je te helpen vandaag!” We zoeken voor deze functie gastvrije typetjes die de (vaak zenuwachtige) kandidaten op hun gemak stellen. Super belangrijk werk…..en afwisselender wordt het niet hoor! Want als TEC medewerker heb je steeds een andere pet op en zijn er vier functies waarin je rouleert:

 • medewerker start examen
 • medewerker informatiebalie
 • medewerker zaaltoezicht
 • medewerker individuele examens. 

In al deze functies ben jij hét visitekaartje van CBR, de klant ziet en spreekt namelijk als eerste jou! Naast gastvrij ben je ook secuur, oplossingsgericht en durf je mensen aan te spreken. Je helpt de klant bij problemen tijdens het proces en houdt een oogje in het zeil tijdens examens. Dus af en toe streng zijn hoort er ook bij! Met een korte opleiding vooraf geven wij jou alle skills om een goede TEC medewerker te worden!

Medewerker klantenservice 

“Dat begrijp ik helemaal mevrouw, ik ga samen met u kijken hoe we dit kunnen oplossen!” De rijbewijs hulplijn, dat ben jij! De stem van het CBR die antwoord geeft op vragen van zakelijke en particuliere klanten. Deze vragen gaan over rijexamens, medische verklaringen, het verlengen van een rijbewijs maar ook over boetes (foei!). Alles wat met de klant besproken wordt leg jij vast. Je kletst met de klant, zoekt als een speer documenten in het systeem, maakt notities en blijft ondertussen luisteren en empathie tonen. Een echte multitasker dus, die makkelijk een klik maakt met mensen en gaat voor die glimlach aan het einde van het gesprek! Voeg daar nog een gezonde dosis geduld en een portie weerbaarheid aan toe en we hebben de perfecte klantenservice medewerker!

Arts met BIG registratie (medisch adviseur)

“Dit is mijn besluit en zo ben ik tot dit besluit gekomen…” Initiatief nemen en knopen doorhakken voor jou geen probleem? Lees snel verder….Los je graag medische puzzels op en wil je een gezonde werk-privé balans? Dan is de functie van medisch adviseur bij het CBR echt iets voor jou. Je spreekt en mailt met klanten en gaat zelfstandig gezondheidsverklaringen en rapportages van medisch specialisten beoordelen. Jij beslist en onderbouwt of iemand nog mag rijden; mega belangrijk werk dus! Je moet soms echt “puzzelen” en verbanden leggen tussen de wet- en regelgeving en de complexe medische dossiers. Je doet dit natuurlijk niet alleen; je bent onderdeel van een behandelteam en de medisch adviseurs en medewerkers gezondheidsverklaring zorgen vormen samen met jou een dreamteam! Ruim 30 artsen zetten zich dagelijks bij het CBR in om de gezondheidsverklaringen en medische dossiers te verwerken. Dit is niet voor iedereen appeltje-eitje……. je moet wel bevoegd moet zijn voor deze functie. Scroll naar boven voor alle details!

Fulltime of parttime werken bij het CBR

CBR is flexibel in de werkdagen en –tijden. En er zijn zeker ook parttime mogelijkheden! Dus naast jouw dynamische DJ-carrière of jouw intellectuele schrijversbestaan, ben je nog steeds van harte welkom! Wanneer jij minimaal 3 dagen per week beschikbaar bent is er heel veel mogelijk!

Werken bij het CBR bij jou in de buurt

Het hoofdkantoor van CBR staat in Rijswijk (je weet wel die stad in Zuid-Holland tussen Delft en Den Haag). Veel managementfuncties, IT functies en HR functies vind je daar. CBR heeft ook nog 54 examenlocaties verspreid door het hele land. Op deze locaties vind je o.a. de functie van medewerker theoriecentrum. Wanneer je het CBR belt krijg je iemand aan de lijn in Arnhem, Nijmegen, Assen en Almelo, want daar werken de klantenservice medewerkers. Dus bijna altijd wel een baan in jouw regio! En….de CBR locaties zijn goed bereikbaar met auto en OV!

Vacatures CBR

De nieuwste vacatures in je mailbox

Een nieuwe baan bij jou in de buurt? Wij geven je elke dag een seintje! Zo mis je nooit die leuke baan en ben je als eerste op de hoogte.