Werken bij Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

💸 vanaf €2500 l 💻 thuiswerken l 🚙 reiskostenvergoeding l 💪 doorgroeimogelijkheden

Een gezond, fit en veerkrachtig Nederland. Daar werkt het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) hard aan. Jij kan hieraan bijdragen! Mooi toch? Werken bij het ministerie betekent een betekenisvolle baan. Samen met collega’s zet jij je in voor een beter Nederland. Dat geeft een goed gevoel en staat lekker op jouw CV! Wist je dat Rijksoverheid bekend staat om haar goede arbeidsvoorwaarden? Ook bij VWS dus. Yes! Check snel alle vacatures van VWS.

Vacatures VWS

Dit waarom jij wilt werken bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport zorgt voor goede, betaalbare, duurzame zorg en ondersteuning. Ook zorgt VWS voor goede (top)sportvoorzieningen. Waarom werken bij VWS? We zetten het voor je op een rijtje:

💪Inhoudelijke baan
VWS zorgt voor een gezond welzijn van Nederland. Ook tijdens een pandemie zoals Covid-19. RIVM is namelijk een onderdeel van VWS. Werken bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport betekent dat jij midden in de samenleving staat. Iets in het nieuws? Daar ben jij op het werk allang mee bezig. Jouw werk maakt impact.

‘’Samenwerking met collega’s rondom Covid-19 schept een band. Iedereen werkt hard en heeft hetzelfde doel. Iedereen is heel maatschappelijk bewust en zet zich 100% in” - Anna 
(24 jaar, werkzaam bij RIVM)

🙏Goede werk privé balans
Thuiswerken? Bij VWS kan dat gewoon! Toch is het gezellig om af en toe naar kantoor te gaan. Ze organiseren namelijk regelmatig donderdagmiddagborrels of plaatsen een foodtruck op het terrein. Ben jij op zoek naar meer werkzekerheid? Opdrachten bij VWS worden vaak verlegd. Lekker!

‘’Je krijgt veel waardering door complimentjes en de uitjes die ze organiseren’’ - Anna

🎓Groei
Blijven leren bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport is heel normaal. Je leert het meeste ‘on the job’. Of kies voor een opleiding via Tempo-Team. Zoek jij meer uitdaging in je functie? Geef het aan! VWS kijkt samen met jou naar een functie die beter past. Kijk maar naar Fay:

‘’In mijn vorige functie bij VWS had ik niet genoeg uitdaging. Hier is naar geluisterd en nu werk ik op een andere afdeling waar ik iedere dag leer. Ik leer veel van mijn collega’s en zij zijn ook heel behulpzaam’’  (Fay, 23 jaar, werkzaam bij het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen)

Vacatures VWS

Arbeidsvoorwaarden

Goede arbeidsvoorwaarden? Check! Speciaal voor jou op een rijtje:

  • Een goed salaris tussen de €2500 en €4000 per maand (op basis van jouw ervaring)
  • Een volledige OV vergoeding en een goede fiets vergoeding.
  • Ieder jaar een periodieke verhoging
  • 25 vakantiedagen
  • Thuiswerkmogelijkheden.
  • Even tussendoor sporten dus!
  • Opleidingen betaald door Tempo- Team. Wij stimuleren jouw ontwikkeling! 

Meest voorkomende vacatures bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Kies uit verschillende vacatures bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. 

Managementondersteuner

Als managementondersteuner bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, ben jij de steun en toeverlaat voor een directie of leden van een management. Jij regelt de afspraken in de agenda van de directie en plant ze gelijk in de agenda van de directie in. Ook maak je verslag van bijeenkomsten en stuur je deze door naar iedereen die aanwezig is bij een bijeenkomst. Het leuke van deze job? Je hebt veel vrijheid in je werk om zelfstandig te werken, maar je werkt ook veel samen met andere managementondersteuners. Echt teamwork dus!

Administratief medewerker 

Als administratief medewerker bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport kan je alle kanten op! Zo ga je aan de slag voor het RIVM om patiëntgegevens in te voeren voor onderzoeken. Of je helpt mee aan onderzoeken voor geneesmiddelen. Maar ook het regelen van vergunningen voor de import en export van opium middelen behoort tot de mogelijkheden. Je werkt altijd in een klein met collega’s dus is er altijd iemand om mee te kletsen. 

Klantcontact medewerkers

 Als klantcontact medewerker bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport help jij mensen! Hoe mooi is dat? Jij beantwoord namelijk vragen over subsidies of over het gebruik van medicijnen.  Dit doe je natuurlijk niet alleen maar samen met je andere top collega’s. Zo vliegt de tijd voorbij!

Project/programmaondersteuner

Als projectondersteuner bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport ondersteun je strategische programma's. Je plant interne en externe overleggen in, stelt de agenda op in afstemming met de programmamanager en zorgt ervoor dat alle betrokken over de juiste documenten beschikken. Ook notuleer je tijdens de vergaderingen. Jij zorgt er ook voor dat de rapportages netjes de deur uitgaan. Jij maakt namelijk taalkundige correcties en zorgt dat rapporten er herkenbaar en verzorgd uitzien. Een lekker afwisselende baan dus!

👉Bekijk alle vacatures projectondersteuner bij VWS

Fulltime of parttime werken bij ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Aan de lopende band komen fulltime vacatures voorbij. Dat wil zeggen voor 36 uur. 36 uur is fulltime bij de Rijksoverheid. Is dat even lekker! Maar er zijn ook parttime functies: 32 uur, 24 uur en 16 uur komen allemaal aan bod. Werkdagen zijn in overleg met je toekomstige teamleider.
Werken bij Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in Den Haag, Utrecht, Bilthoven, Zoetermeer, Zwolle, Groningen en Eindhoven. Misschien denk je bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport alleen aan Den Haag. Dan heb je het mis! Bijna 2 van de 3 werknemers van dit Ministerie werkt buiten Den Haag. Het Ministerie van Volksgezondheid bestaat namelijk uit 4 onderdelen. Ook in Utrecht, Bilthoven, Zoetermeer, Zwolle, Groningen en Eindhoven. Alle locaties zijn goed bereikbaar met het OV, auto of fiets als je van dichtbij komt. Deze reiskosten worden vergoed. Natuurlijk is thuiswerken ook een optie! Check snel alle vacatures.
 

Vacatures VWS