Werken bij de Twentse Overheid

💰 top salaris l💻  thuiswerkmogelijkheden l 💸 eindejaarsuitkering l 💪 doorgroeimogelijkheden

Wil jij een bijdrage leveren aan het wonen, werken en recreëren in de regio Twente? Ga aan de slag bij de Twentse Overheid. De Twentse Overheid bestaat uit verschillende gemeenten in Twente, GBT, Stadsbank Oost Nederland, SWB, Samen Twente en Veiligheidsregio Twente. De keuze is dus reuze! En het allermooiste? Een goed salaris, 13e maand én thuiswerkvergoeding. Oh, en doorgroeien vinden ze hier ook heel normaal. Dus waar wacht je nog op? Solliciteren maarrrr!

Vacatures Twentse Overheid

Arbeidsvoorwaarden werken in Twente

 • Een lekker salaris. De meeste functies vallen onder de CAO gemeenten.
 • Fiscale uitruilregeling reiskosten
 • Eindejaarsuitkering.
 • Thuiswerkmogelijkheden voor kantoorfuncties
 • Thuiswerkvergoeding 
 • Vakantie toeslag van 8%
 • 25 vakantiedagen o.b.v. een fulltime contract
 • Doorgroeimogelijkheden binnen verschillende onderdelen 
 • Gratis opleidingen en trainingen via Tempo-Team Mijn Groei

Vacatures Twentse Overheid

Leer meer over:

Nu even geen vacatures beschikbaar

Maar niet getreurd! We hebben nog vééél meer vacatures. Kijk zelf maar!

Dit is waarom jij wilt werken voor de Twentse Overheid

Onder de Twentse Overheid vallen dus verschillende onderdelen. Check ✅ Zo ga jij bijvoorbeeld aan de slag voor een Twentse gemeente. Het is ook mogelijk om te werken voor de Veiligheidsregio, het Gemeentelijke Belastingkantoor of voor het sociaal werk-leer bedrijf (SWB). Waar je ook gaat werken in Twente, ieder onderdeel zorgt goed voor jou!

Balans 🙏
De overheid van Twente vindt het belangrijk dat jij lekker in je werkvel zit! Ga jij voor een kantoorfunctie? Bij de meeste onderdelen is thuiswerken geen enkel probleem! Natuurlijk werken ze je eerst goed in op kantoor. Zo maak jij een vliegende start. Werk jij als balie medewerker? Dan werk je op vaste werktijden. Ga jij aan de slag als administratief medewerker? Dan bepaal jij meestal zelf hoe laat je begint. Per functie verschillend dus!

Inhoud 💪                            
Als jij voor de overheid werkt, heb je een maatschappelijk verantwoorde baan. Jij helpt de Twentse Overheid verder. Ze vinden het belangrijk dat jij uitgedaagd blijft. Daarom zijn er super veel functies waar jij uit kan kiezen! Daarnaast groei je makkelijk door naar verschillende onderdelen en functies. Zo groei je bijvoorbeeld door van klantcontactcenter medewerker naar consulent.  Of  van locatiemedewerker naar medewerker serviceplein.

‘’Ik werk met veel plezier voor de gemeente Enschede omdat we de samenleving dienen met gedreven en gepassioneerde collega’s waarin iedereen bijdraagt vanuit zijn of haar professionaliteit. We werken met en voor elkaar’’ - Nancy (secretaresse gemeente Enschede)

Groei 🎓
Zin om te ontwikkelen? Ook dan zit je bij de onderdelen van de Twentse Overheid helemaal goed! Volg opleidingen via Tempo-Team Mijn Groei of volg intern bij de Twentse Overheid een training. Daarnaast krijg je de ruimte om ervaring op te doen binnen andere gemeenten in dezelfde functieschaal. Bijvoorbeeld van projectondersteuner bij de ene gemeente  naar backoffice medewerker bij een andere gemeente. Zo verveel jij je nooit!

Vacatures Twente Overheid

Onderdelen van de Twentse Overheid

Zoals je hebt gelezen heeft de overheid van Twente verschillende onderdelen. We zetten ze voor je op een rij:

Werken bij gemeente Enschede 

Werken voor de grootste stad van Overijssel? Het kan! Ga werken bij de gemeente Enschede. Een fijne werkplek voor iedereen. Ze geloven in jouw talenten en ambities. Daarom luisteren ze bij de gemeente Enschede goed naar jou. Heb jij een leuk initiatief? Kaart het aan! Jouw mening telt. Een perfecte omgeving om het verschil te maken dus. Check snel alle vacatures bij gemeente Enschede. 

👉Vacatures gemeente Enschede

Werken bij gemeente Almelo 

Gemeente Almelo zorgt voor een fijne leefomgeving. Burgers moeten er fijn kunnen wonen, werken en recreëren. Werken bij gemeente Almelo betekent dat jij daar een steentje aan bijdraagt. Mooi toch? Bij deze gemeente werk je hybride. Je krijgt de ruimte om jezelf te laten zien. Er is veel ruimte om door te groeien! Benieuwd? Check snel alle vacatures bij gemeente Almelo. 

👉 Vacatures gemeente Almelo

Werken bij gemeente Hengelo

Hengelo, het hart van Twente ♥️. Hengelo is een stad in beweging die hard werkt aan haar toekomst. Werken bij gemeente Hengelo betekent werken voor een ondernemende organisatie. Deze gemeente vindt het belangrijk dat jij écht doet wat je leuk vind. Ze hebben aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden en bieden veel ruimte voor zelfontwikkeling. Hier staat jouw groei centraal!

👉Vacatures gemeente Hengelo 

Werken bij Stadsbank Oost Nederland

De Stadsbank helpt burgers en gemeenten met financiële vraagstukken. Een organisatie waar jij écht mensen verder helpt. Een mooie maatschappelijk verantwoordelijke baan dus.  Er is een fijne en informele werksfeer op kantoor. Je krijgt er een club gezellige collega’s gratis bij!  Hier zijn ze vaak op zoek naar administratief medewerkers! Check snel alle vacatures!

👉Vacatures Stadsbank

Natuurlijk heeft de Twentse Overheid nog veel meer leuke onderdelen. Benieuwd? Check:

Alle vacatures Twente

De meest gestelde vragen over werken bij de Twentse Overheid

 • Kan je parttime of fulltime werken bij de Twentse Overheid?

  Ga zowel parttime als fulltime aan de slag! Binnen de Twentse Overheid zijn er super veel mogelijkheden. Student of al super ervaren? Iedereen is welkom! Een fulltime werkweek is 36 uur (lekker he😉). Bij sommige functies kan je 4x9 werken. Vraag naar de mogelijkheden. Werk je liever 24 uur? Ook dat kan! Check snel alle vacatures.

 • Wat is het salaris bij de Twentse Overheid?

  De Twentse Overheid bestaat uit verschillende onderdelen. De meeste functies vallen onder de CAO gemeenten. Het salaris hangt af per functie, jouw werkervaring en opleiding. Je checkt het salaris bij iedere vacature!

 • Wat zijn de veelvoorkomende functies bij de Twentse Overheid?

  Er zijn super veel functies! De meest voorkomende zijn:

  👉 Klantmanager: Jij helpt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een passende baan. Jij coacht en begeleidt. Zo kan deze persoon op eigen kracht een baan vinden! Een super dankbare en mooie baan! Ook beoordeel je aanvragen en onderzoek je dossiers. Je gaat op huisbezoek en controleert op fraude. Een confronterend gesprek hoort hier ook bij. 

  👉Medewerker Burgerzaken: Aanvragen van rijbewijzen, paspoorten, geboorte en huwelijken. Jij regelt het als medewerker burgerzaken. Je hebt veel verantwoordelijkheden en werkt samen met collega’s uit je eigen team en andere teams. Jij zorgt ervoor dat burgers op een professionele manier geholpen worden. 

  👉Clean medewerker: Als clean medewerker ben jij werkzaam in de binnenstad van een gemeente. Jij zorgt voor een schone en mooie leefomgeving voor de inwoners. Die zijn dus extra blij met jou! Je leegt afvalbakken, verwijderd zwerfvuil en onkruid. Je werkt van maandag tot en met vrijdag. In het weekend lekker vrij! Yesss!

  Check hier alle vacatures

 • Heb je een diploma nodig om te werken bij de Twentse Overheid?

  Voor kantoorfuncties is er vaak een diploma nodig. Voor buitendienstfuncties niet. Een rijbewijs is wel noodzakelijk bij bijvoorbeeld de functie clean medewerker. Voor alle functies geldt: je leert veel ‘on the job’ en je kan gratis trainingen en opleidingen volgen.