Werken bij het ministerie van Buitenlandse Zaken

💸 vanaf €18,61 per uur l 💰 toeslagen l 🏠 thuiswerken l 100% OV vergoeding l 💪 kans op verlenging l 📍 Den Haag

Het ministerie van Buitenlandse Zaken helpt burgers met vragen over binnen én buitenland. Zoals visumaanvragen, een buitenlands huwelijk of internationale verhuizing. Jij spreekt mensen over de hele wereld. Geen dag is hetzelfde dus. Werken bij ministerie van Buitenlandse zaken formeel? Echt niet! Er heerst een hele gezellige en fijne werksfeer. Je gaat in gesprek over jouw loopbaan en verdient ook nog een een lekker salaris. Tja, dan kan je maar één ding doen he? Vacatures bij BuZa checken!

Vacatures BuZa

Lees meer over werken bij ministerie van Buitenlandse Zaken:

Nu even geen vacatures beschikbaar

Maar niet getreurd! We hebben nog vééél meer vacatures. Kijk zelf maar!

Werken bij het ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa)

Werken bij het ministerie van Buitenlandse Zaken betekent een inhoudelijke baan. Ook met jouw werk-privé balans zit het goed. Ben je op zoek naar ontwikkeling? Lees dan zeker verder.

💪Inhoudelijke baan
Jij maakt impact! Jij helpt burgers met uiteenlopende vragen. Je krijgt vragen over visums en huwelijkspapieren. Ook krijg je te maken met crisissituaties. Bijvoorbeeld de corona pandemie. Persgevoelige informatie? Daar moet jij mee om kunnen gaan. Jij hebt soms al mensen aan de telefoon gehad, voor het op TV is geweest. 

‘Soms zit ik midden in een crisissituatie zoals een verdrinking in het buitenland. Dat is vreselijk maar ik krijg zoveel energie wanneer ik deze mensen kan helpen. Ik maak dan écht verschil’ - Kerwin, consulair voorlichter bij ministerie van Buitenlandse Zaken.

🙏 Balans
Balans bij ministerie van Buitenlandse Zaken betekent regelmatig thuiswerken. Ook kan jij kiezen of je 24 uur of 32 uur per week werkt. Combineer deze baan bijvoorbeeld met school of je gezin. Ook krijg je de gezelligste collega’s.  Voor een drankje na werk is er altijd wel iemand te porren!

🎓Groei
Bij het ministerie van Buitenlandse Zaken vinden ze het fijn dat je blijft. Daarom investeren ze in jouw ontwikkeling. Wil jij doorgroeien? Ga in gesprek over jouw loopbaan! Check snel alle vacatures bij BuZa.

‘Ik heb laatst een gesprek gehad over doorgroeien. Je hebt namelijk vanuit de functie veel mogelijkheden om nieuwe dingen te leren’ - Kerwin, consulair voorlichter bij ministerie van Buitenlandse Zaken.

Vacatures BuZa

Arbeidsvoorwaarden

De arbeidsvoorwaarden bij het ministerie van Buitenlandse Zaken zijn niet mis! We zetten het graag voor je op een rijtje: 

  • Een lekker salaris €18,61 - €24,97 per uur
  • Recht op extra toeslagen in de nacht (40%) en in het weekend (70%)
  • Vakantietoeslag van 8,33%
  • Altijd 100% vergoeding van je ov kosten
  • Toegang verschillende trainingen zoals ‘time management of ‘omgaan met agressie tijdens klantcontact’’
  • Een leuke werkomgeving in hartje Den Haag. Lekker de stad in tijdens de lunch 😉

Veel voorkomende vacatures bij het ministerie van Buitenlandse Zaken

Administratief medewerker VISA

Als administratief medewerker ben je verantwoordelijk voor het nemen van beslissingen over visumaanvragen. Je maakt onderdeel uit van een  team dat verantwoordelijk is voor een bepaalde regio in de wereld. Bij het nemen van de beslissingen houd je rekening met de geldende regelgeving en interne afspraken. Belangrijk en verantwoordelijk werk dus! 

Consulair Voorlichter

Als consulair voorlichter adviseer jij mensen?  Oh, alleen moet het wel in drie talen. In het 24/7 contactcenter beantwoord je vragen over onder andere legalisatie, paspoort- en visumaanvragen in het Nederlands, Engels én in het Spaans of frans. Dit doe je niet alleen telefonisch, maar ook per e-mail of via WhatsApp. Lekker afwisselend en internationaal werk dus. Net als je collega’s trouwens!

Managementondersteuner

In de functie van management ondersteuner bij het ministerie van BuZa heb je niet alleen verantwoordelijkheden over taken, maar ook over mensen. Je bent een echte verbinder en een belangrijke teamplayer in een van de directieteams. Naast e-mailbeheer, plannen van bijeenkomsten, boeken van dienstreizen, is er nog zoveel meer te doen. Jij bent het eerste aanspreekpunt voor zowel collega’s als directie en een rots in de branding. Alle collega’s kunnen bij jou terecht voor een babbeltje maar ook voor advies. Fijn toch zo’n baan waar jij alle touwtjes in handen hebt!

Fulltime of parttime werken bij het ministerie van Buitenlandse Zaken

Flexibel werken of juist regelmatig? Er zijn verschillende vacatures bij BuZa met verschillende uren. Zo kun je min-max werken, de ene week 24 uur en de andere week 32 uur. Elke week 16 uur, maar meer dan 36 uur per week werken doen we hier niet! Maak je daar 4 dagen x 9 uur van dan heb je heerlijk iedere week een vrije dag!

Werken bij het ministerie van Buitenlandse Zaken 

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken zit gevestigd in hartje Den Haag. De politieke hoofdstad van Nederland. Reis je met het openbaar vervoer en kom je aan op Den Haag centraal? Dan is het 3x rollen en je zit achter jouw bureau. Hoe lekker is dat? Natuurlijk is het ook mogelijk om thuis te werken. Bij het ministerie van BuZa staat diversiteit centraal.Ongeacht leeftijd, geslacht, cultuur, achtergrond of kennis en ervaring, staat het ministerie open om jouw motivatie te horen. Dus waar wacht jij nog op?! Check snel alle vacatures bij ministerie van Buitenlandse Zaken.

Vacature BuZa

Werken bij de Rijksoverheid

Werk jij graag aan jouw eigen toekomst én de toekomst van Nederland? Ontdek wat werken voor de Rijksoverheid voor jou betekent!