De perspectiefverklaring helpt jou aan een hypotheek!

Met de Tempo-Team perspectiefverklaring kan jij als flexwerker ook een huis kopen!

‘Yes, we can!’, zou Barack Obama zeggen. Flexwerkers kunnen wél aan een hypotheek komen. Hoe? Via de perspectiefverklaring. Een gek woord dat ervoor zorgt dat jij binnenkort een housewarming feestje kan geven. Zet die champagnefles maar vast koud!

Wij vinden het superbelangrijk dat ook jij een huis kunt kopen, ook als je werkt als flexwerker. Daarom hebben we de 'perspectiefverklaring' in het leven geroepen.

Wat is jouw perspectief?

In een perspectiefverklaring wordt er gekeken naar jouw toekomst op de arbeidsmarkt. Door onder meer een arbeidsmarktscan en een persoonlijk gesprek wordt uitgerekend wat jouw kansen op de lange termijn zijn. Is dit resultaat positief? Helemaal top! Dan krijg jij je perspectiefverklaring.

Hup! Trek een sprintje naar de bank

Heb je jouw perspectiefverklaring binnen? Zet de champagneglazen dan maar vast op tafel! Met de Tempo-Team perspectiefverklaring ga je regelrecht naar je hypotheekadviseur of de bank. Inmiddels kan je daarmee terecht bij nagenoeg alle hypotheekverstrekkers. Een volledig overzicht vind je hier.

Is je hypotheek nu écht binnen? Maar écht, zwart op wit? Maak een Facebook evenement aan voor je housewarming feestje en nodig al je vrienden, familie en oude buren uit. En vergeet je ‘ondertekening-van-contract-selfie’ niet op Instagram te plaatsen.

Een perspectiefverklaring in 3 stappen

  1. Een online vragenlijst, persoonlijkheidstest en je maakt je profiel compleet
  2. Een gesprek met jouw contactpersoon bij Tempo-Team
  3. De eindevaluatie

Let op: de perspectiefverklaring is 6 maanden geldig. Het is daarom belangrijk dat je actief op zoek bent naar een woning als je de aanvraag indient.

Start de aanvraagprocedure »

Let op: aanvraag perspectiefverklaring tijdelijk niet mogelijk voor aantal sectoren door coronacrisis

Zoals je wel weet is de digitale scan een onderdeel van de aanvragprocedure van de perspectiefverklaring. Op basis van objectieve data krijgen we info over het perspectief op de arbeidsmarkt in diverse beroepen en sectoren. Door de coronacrisis is deze data niet meer actueel! Dusss... werk jij in de horeca, toerisme & recreatie, cultuursector en water- en luchtvervoer? Dan kan je tijdelijk geen perspectiefverklaring krijgen. Wij werken er hard aan om de data te actualiseren, zodat we alle aanvragen weer kunnen verwerken. 

NB: De perspectiefverklaring is momenteel maar 2 maanden geldig. Deze maatregel geldt minimaal tot 30 juni 2021. Houd hier dus rekening mee als je de perspectiefverklaring aanvraagt.  

Verlenging van de perspectiefverklaring aanvragen?

Gaat het jou niet zo gemakkelijk af om een koopwoning te vinden? Geen probleem! Als je dit binnen 6 maanden na uitgifte van de perspectiefverklaring aan ons doorgeeft, kan je éénmalig een verlenging van de perspectiefverklaring aanvragen. Is het langer dan 6 maanden geleden? Helaas, dan moet je een volledig nieuwe aanvraag doen.

Let op!

De Nederlandse Vereniging van Banken heeft de geldigheid van de Perspectiefverklaring beperkt als gevolg van de corona crisis (maximaal 2 maanden geldig in plaats van 6 maanden). Daarnaast is er tijdelijk afwijkende regelgeving voor wat betreft het uitgeven van een verlenging van de Perspectiefverklaring:

Een verlenging van een Perspectiefverklaring mag maximaal twee keer plaatsvinden, waarbij een verlenging maximaal twee maanden geldig is. Een verlenging kan niet de oorspronkelijke termijn van de afgegeven Perspectiefverklaring overschrijden, te weten 6 maanden na afgifte van de Perspectiefverklaring. Indien een flexwerker eerder een Perspectiefverklaring heeft ontvangen en dit langer is dan 6 maanden geleden, moet er altijd een nieuwe aanvraag worden gedaan. Zie ook de website van de Stichting Perspectiefverklaring voor de volledige uitleg.

Vraag eenmalig de verlenging aan »

Vragen over de perspectiefverklaring?

Bekijk ons overzicht van veelgestelde vragen over de Tempo-Team perspectiefverklaring.