De superkrachten van millennials op de werkvloer: kenmerken + 5 tips!

Kom jij uit 1980 tot 1994? Grote kans dat jij je in de kenmerken van een millennial - ofwel Generatie Y - herkent. Jullie generatie is lekker zelfstandig, focust veel op persoonlijke groei en is groot geworden met veel technologische verandering. Maar… wat zijn de superkrachten van millennials op de werkvloer? En hoe werken jullie het beste samen? Lees het hier!

Ga snel naar:

Generatie Y: wat zijn jullie superkrachten?

Als millennial heb je de overgang meegemaakt van CD’s naar Spotify, je Nokia-telefoon naar smartphone en e-mailadressen als ‘laura_lovehorses_xx@hotmail.com’ naar professionele LinkedIn-profielen. Ontwikkelingen die ervoor zorgen dat jullie van nature digital natives zijn. 

Maar hoe uit zich dat dan op de werkvloer? Waar zijn jullie een ster in? En waar liggen verbeterpunten? Check het! 👇

Dit is waar Generatie Y écht in uitblinkt!

Hmmm, hier kan Generatie Y nog aan werken

Millennials groeiden op met technologie. Van smartphones tot social media - jullie weten het antwoord op alle digitale vragen. 

Met alle digitale prikkels om jullie heen, zijn jullie soms snel afgeleid. 

Samenwerken zit in jullie DNA! Of het nu op het werk is of in je favoriete game: millennials zijn de ultieme teamplayers. 👥  

Millennials houden van snelheid, soms iets te veel. Onthoud: eerst denken, dan doen! 💪

Als het gaat om nieuwe ideeën, zijn millennials altijd in voor een avontuur.

Jullie hebben hoge verwachtingen en kunnen soms een tikkie ongeduldig zijn. 

Millennials staan achter diversiteit en inclusie. Deze generatie is klaar om de wereld samen te brengen. 🌍

Millennials zijn gevoelig voor stress, doordat jullie veel tegelijkertijd  willen bereiken. 🧘‍♀️

Werk en privéleven gescheiden houden? Millennials zijn kampioenen in balans. 

Jullie zijn continu op zoek naar nieuwe ervaringen. Dat betekent: jobhoppen! Maar kun je ook tevreden zijn met waar je nu bent?

💡Op zoek naar meer content over verschillende generaties ? Check ons op TikTok!

Check ons op TikTok

Hey millennial! Zijn deze banen wat voor jou?

Als millennial sta je aan het begin van je loopbaan. Je bent al even aan het werk, maar hebt nog steeds de frisse energie van een starter. Lekkerrr! Gelukkig bezitten jullie een heleboel vaardigheden die heel gewild zijn op de arbeidsmarkt. Zoals je digitale kennis en manier van samenwerken. Vaardigheden die bijvoorbeeld goed van pas komen in de techniek, logistiek, ICT of administratie. Bekijk snel alle vakgebieden en vind een baan die bij jou past! 

Hier wordt Generatie Y blij van op de werkvloer 

De digitale ontwikkelingen die Generatie Y heeft meegemaakt, maken jullie veerkrachtig en innovatief. Dit gemixt met de zoektocht naar betekenis en voldoening maakt jullie unieke én waardevolle medewerkers. Maar wat boost jullie werkplezier nou écht?

  • De flexibiliteit om je werk(tijden) zelf in te richten; 
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden;
  • Een open bedrijfscultuur;
  • Samenwerken met verschillende generaties op de werkvloer;
  • Goede balans tussen werk en privé (werken om te leven, niet andersom 😉);
  • De ruimte om eigen ideeën en creativiteit in te brengen.

Werken met alle leeftijden?

Dat kan! Tussen onze Baanraders - banen aangeraden door de Tempo-Team’ers die er werken - vind jij sowieso een baan met de leukste collega’s.

Zo werk je als millennial het beste samen: 5 tips!

Millennials zijn een kei in multitasken en problemen oplossen. Jullie bezitten de unieke kwaliteit om je moeiteloos aan te passen aan nieuwe situaties of technologieën. Maar dat is niet voor elke generatie op de werkvloer even makkelijk. Wat jij kan doen voor een soepele samenwerking? Check deze tips:

1. Deel jouw digitale wijsheid!

Je bent opgegroeid in een snel veranderende digitale wereld. Dat betekent dat je moeiteloos digitale tools en platformen begrijpt. Merk je dat oudere generaties hier meer moeite mee hebben? Deel je kennis!

2. Balance is key 🔑

Een goede balans tussen werk en vrije tijd is voor veel millennials belangrijk. Soms is het lastig om deze grens te bewaken. Juist omdat je vanaf jonge leeftijd gewend bent om constant met anderen in contact te staan. Stel daarom duidelijke grenzen voor jezelf. En nog belangrijker: communiceer deze met je collega’s. Zo blijf je lekker samenwerken.

3. Mailen of appen? Kies slim!

Jij begrijpt de waarde van zowel face-to-facecontact, als het gemak van een appje. Wees je bewust van de verschillende behoeftes van andere generaties. Waar Generatie Z de mail ouderwets vindt, is het voor Generatie X juist de manier om met elkaar te communiceren. Vind hier samen met je collega’s de juiste weg in.

4. Leer van oudere generaties

Oudere generaties bevinden zich al even in het werkveld. Dat brengt een hoop ervaring mee! Dus maak er gebruik van. Het zal je verbazen wat voor inzichten zij te bieden hebben! Daar kan geen boek of cursus tegenop. En deze kennis kan jij weer delen met andere collega’s.

5. Werk met een doel? YES!

Positieve impact maken. Dat is voor millennials pas echt lekker werken. Deel deze passie met je teamgenoten en voer gesprekken over het grotere doel achter jullie werk. Als alle koppies dezelfde kant op staan, gaat samenwerken ook een stuk makkelijker.