Van baan wisselen? Hop succesvol naar je nieuwe baan!

Vind je je werk niet meer leuk? Wil je nieuwe dingen leren of een beter salaris? Misschien is het tijd voor een nieuwe baan! Eens in de zoveel tijd van baan veranderen is heel normaal. Sterker nog, het levert je superveel op! Ben jij toe aan de volgende baan? Ga ervoor, maak die switch en ga jobhoppen! Zo kom je erachter welk werk je écht leuk vindt. Ontdek hier of je klaar bent voor een andere baan en lees de 4 tips om van baan te veranderen!

Hop snel naar:

Ben je toe aan leuk werk? Pak zelf de regie!

Kan jouw baan nog wel een tikkie leuker? Werk aan de winkel! Pak de regie en het roer van jouw loopbaan in handen. Lees hier hoe je dat doet.

Hoe weet je dat het tijd is voor een nieuwe baan?

Voordat je van baan verandert, moet je natuurlijk goed nadenken. Soms is het moeilijk om te bepalen of het écht tijd is voor een nieuwe stap. Of dat je liever eerst probeert zelf je werk leuker te maken. Het gras is natuurlijk niet altijd groener aan de overkant. Beantwoord je alle vragen hieronder met ‘ja’?  Dan zit jij nog helemaal goed! 🤩 Zit er één of meerdere keren ‘nee’ tussen? Misschien is het dan tijd voor een nieuw avontuur.

Kan jij bij de meeste vragen volmondig ‘JA’ roepen? Dan zit jij waarschijnlijk nog lekker op je plek! Maar zat er toch een ‘nee’ of ‘mwoaaah’ te veel tussen? Kijk dan eens naar ons grote vacatureaanbod. Daar vind je sowieso een baan waar je wél blij van wordt! Twijfel je na het beantwoorden van deze vragen nog steeds? Onze werkpleziertest vertelt je binnen 5 minuten of het tijd is om van baan te switchen. 

Doe de werkpleziertest 

Een nieuwe baan: ontdek wat je écht leuk vindt

Je bent toe aan een andere baan. Top! Maar hoe weet je nou van welke baan je weer vlinders in je buik krijgt? Tadaaa! Tempo-Team helpt. Met een heleboel tips en tests wijzen wij je de weg door het bos aan vacatures, recht naar de baan die jouw hart sneller doet kloppen.

Ontdek welke baan bij jou past 

Baanraders: daar wil jij nooit meer weg!

Heb je de knoop doorgehakt en is het tijd voor een andere baan? Check dan snel onze Baanraders! Deze werkgevers scoren allemaal een 8 of meer op werkplezier. Daar wil jij werken dus! 🤩

5 tips voor jouw carrièreswitch

Ben je klaar voor die nieuwe uitdaging? Yess! Switchen van baan is helemaal niet eng of moeilijk, je moet het gewoon DOEN. En met deze tips om te jobhoppen wordt het nóg een stukje makkelijker. Zo maak jij binnenkort kennis met je nieuwe collega’s!

1. Praat met mensen 🤝

Heb je een nieuwe baan op het oog? Ga dan met mensen in gesprek. Misschien heb je wel vrienden, familie of verre kennissen die in dit vakgebied werken. Zo leer je meer over het beroep en verzamel je de handigste sollicitatietips. Misschien kan iemand zelfs een goed woordje voor je doen, handig!

2. Volg een cursus 🎓

Wil je echt he-le-maal iets anders? Bijvoorbeeld overstappen naar een ander vakgebied? Misschien moet je jezelf dan even bijspijkeren met een cursus, opleiding of training. Bij Tempo-Team kun je een heleboel opleidingen volgen mét baangarantie, helemaal gratis! Zo bereid je jezelf tiptop voor, en sleep je meteen die leuke baan binnen. 

3. Droom groot 💭 

Focus niet op de obstakels, maar op je talenten. Zie jij een superleuke baan maar voldoe je niet precies aan alle eisen? Boeie! Gewoon solliciteren. Zo laat je zien dat je ambitieus bent en graag nieuwe uitdagingen aangaat. En alles valt te leren, toch? 

4. Spring in het diepe! 🌊

Er is maar één manier om een baan te vinden waar je je als een vis in het water voelt: in het diepe springen! Jobhoppen is vooral een kwestie van gewoon doen. Cv klaar? Solliciteren maar!

5. Kies voor jezelf 💪

Veel mensen ruilen ongeveer om de twee jaar van baan. Voel je dus niet schuldig om ergens weg te gaan. Dat zit jouw werkplezier in de weg. Wisselen van baan is heel normaal. Het helpt je groeien, in ervaring én salaris 🤑. Kies voor jezelf en ga voor die nieuwe baan!

Vind jouw perfecte vacature met de Baanmatcher!🤩

Ben je er klaar voor om jouw ideale vacature te vinden? Beantwoord 5 vragen en wij selecteren de banen die het beste bij jou passen! Doe de test en solliciteren maar!

Doe de test!

  • Hoe weet je dat het tijd is voor een andere baan?

    Twijfel jij over je baan? De volgende factoren vertellen je of het tijd is voor een nieuwe stap: verveel je je bijvoorbeeld vaak, of kom je moe thuis van werk? Tijd voor een nieuwe baan! Kijk snel hier voor de andere tekenen.

  • Hoe wissel je van baan?

    Wisselen van baan is vooral een kwestie van gewoon doen. Dus haal diep adem, tel tot drie en HOP - spring in het diepe! Je moet natuurlijk wel zeker weten dat je er klaar voor bent. Er zijn een aantal manieren waarop je je tip top voorbereidt om van baan te veranderen. Met deze tips maak je van jouw switch een succes!